Rasmus Paludan

Rasmus Paludan

Mere end 21.000 vælgererklæringer

Så blev partiet Stram Kurs stiftet og ledet af Rasmus Paludan opstillingsberettiget til Folketinget, eftersom de har opnået de krævede 20.000 vælgererklæringer.

Partiet gør mig bange. Jeg ved godt, at mange vil mene, at jeg bare skal tage det roligt, at de aldrig kommer i Folketinget, at det er en (rap-)and osv. Men det gør mig alligevel bange at mere end 21.000 mennesker har fundet deres NemID frem for at bekræfte vælgererklæringen. En vælgererklæring, der siger noget om:

De fremmede

 • alle fremmede skal sendes hjem
 • ingen ikke-vestlige skal kunne familiesammenføres
 • konventionerne om flygtninge er forældede og derfor skal Danmark træde ud af dem
 • alle ikke-vestlige personer, der har opnået asyl skal udvises mm. de er danske statsborgere
 • ikke-vestlige fremmede med permanent opholdstilladelse bør som udgangspunkt have tilladelsen annulleret og udvises.
 • fremmede, der er meddelt dansk statsborgerskab ved lov, skal have statsborgerskabet revurderet og som udgangspunkt have det annulleret.
 • fremmede, der opnåede asyl i Danmark, skal naturligvis straks hjemsendes, når grundlaget for asyl ikke længere er gyldigt. Det samme gælder de fremmedes afkom

Retsvæsen

Politistyrken skal bestå af 30.000 betjente, som skal bekæmpe “De Fremmede Fjender, som er udlændinge i Danmark, der hader Danmark og danskerne”. En betragtelig mængde af disse skal være specialiseret udlændingepoliti, der alene har fokus på at opspore og udsende illegale migranter og i øvrigt medvirker til storstilede tvangsmæssige hjemsendelser af muslimer og andre, der ikke har grundlaget for at bo i Danmark.

Og mere formørket sludder.

Velfærd

 • Den vigtigste besparelse på velfærden er dette: Velfærd skal kun ydes til danskere. Al velfærd til fremmede skal stoppes. Fremmede skal ikke modtage nogen form for offentlige ydelser. Adgang til sundhedsvæsnet skal ligeledes være forbeholdt danskere.
 • Jobcentrene skal nedlægges
 • Og så en række fornuftige statements om syge medborgere: det er den behandlende læge, der har noget at skulle have sagt ikke kommunen, og hvis det er udsigtsløst at en borger kommer i arbejde, skal vedkommende have førtidspension og ikke trækkes gennem langvarige kommunale forløb.

Kilde: Partiets hjemmeside.

Hvad er det dog for en tankegang og hvilket menneskesyn er det dog, der ligger bag disse 21.000 vælgererklæringer? Hvad tænker folk dog på? Har de overhovedet læst partiprogrammet? Jeg tror det ikke, for jeg tror end ikke, de kan læse! Det er i hvert fald ikke dem, der stod først, da der skulle uddeles studenterhuer.

Stram Kurs’ politiske grundlag

På hjemmesiden kan man også læse det politiske grundlag, hvor det fremgår, at de bekender sig til: “etnonationalistisk utilitarisme”, som de udmønter i noget formørket sludder om “Den Identitære Søjle” og “Den Libertære Søjle”. Jeg forstår ærlig talt ikke meget af det og tvivler stærkt på, om de mange underskrivere forstår det.

Ignorer det?

Mange vil sige, at det bedste at gøre er at ignorere Rasmus Paludan og “hele” partiet. Det var også en god strategi, indtil de kunne komme i folketinget, simpelthen bare vende ryggen til de latterlige afbrændinger af koranen, de tåbelige demonstrationer mv., men det er er for sent nu. Nu er det en realitet, at det danske Folketing kan beriges med et udpræget fascistisk parti, der kan trække linjerne direkte tilbage til Tyskland i 30’erne og nogle år før. Rasmus Paludan sagde i aftes i TV Avisen, at han ville pege på sig selv som statsminister og i øvrigt samarbejde med Nye Borgerlige og Dansk Folkeparti. Det bliver da en festlig forsamling. At han vil pege på sig selv som statsminister viser selvfølgelig hvilket galimatias, han er ude i; på den anden side peger Uffe Elbæk også på sig selv.

Over spærregrænsen?

Jeg ved ikke, hvad jeg gør, hvis de kommer over spærregrænsen på to pct. ved det valg, der for pokker snart må blive udskrevet. Hvis det sker er Danmark og danskerne på vej et farligt sted hen, hvor der kan forventes støvletramp i gaderne og skrårem over de brune(?) skjorter. Hvis det sker, er der noget i demokratiet der er bristet, og det er det, jeg er bange for.

8 Svar
 1. Lina
  Lina siger:

  På et tidspunkt kunne man desuden læse hans Apartheidsinspirerede regler på partiets hjemmeside, hvor det bl.a. fremgik at:
  – muslimer ikke måtte eje transportmidler (ikke engang en cykel)
  – muslimer ikke måtte tale til etniske danskere, medmindre en dansker havde henvendt sig først
  – muslimer ikke måtte handle samme steder som etnisk danskere
  – muslimer aldrig måtte færdes på offentlig vej i grupper over to personer
  Jeg husker ikke alle de vanvittige regler, men der var flere af samme skuffe. De er nu fjernet fra hjemmesiden. Sikkert for ikke at fremstå så ekstrem, som han i virkeligheden er, nu hvor han er blevet opstillingsberettiget. Ærgerligt, at han på den måde forsøger at skjule sit sande jeg. Det kunne måske have skræmt nogle potentielle vælgere væk.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Lina

   Velkommen til min blog og mange tak for din kommentar, der – af spamhensyn – lige skulle godkendes først. Fra nu af vil du stryge lige igennem.

   Tak for at du sender listen. Jeg havde faktisk ledt efter disse sindssyge ting, men selvfølgelig ikke fundet dem. Jeg tror, du har ret i årsagen til, at de nu er fjernet fra hans hjemmeside.

 2. Jørgen
  Jørgen siger:

  Det er trist han har fået reklame i et omfang, der har gjort det muligt at opnå så stor tilslutning pludselig. Man må håbe vælgerne besinder sig på valgdagen.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Jørgen

   Jeg er bange for at der er et helt segment der falder for det med afskaffelsen af jobcentrene og øjeblikkelig tilkendelse af FØP mv. Der har han virkelig fat i mange mennesker, der ikke ved, hvad de ellers skal gøre.

 3. Henny Stewart
  Henny Stewart siger:

  Noget af det farlige ved Paludan er, at han forsøger at appellere til den del af befolkningen, der a) typisk føler sig presset lige nu, b) ikke har hovedpine p.gr. af trykkende studenterhue eller evne til at gennemskue tingene.

  Hvis man kan rekruttere “pøbelen” ved at lægge en bestemt etnisk gruppe for had, er der historisk grundlag for at mene, at man kan komme til magten.

  Det handler nu om, at det ansvarlige Danmark nægter at lægge øjne, øre og tv-skærm til nogen form for “gadens parlament”. At nægte hans opviglende demonstrationer plads er en god start.

  Jeg synes også, at vi andre kun i begrænset omfang skal bringe hans budskaber videre. Man ved aldrig, hvem der læser med, eller hvordan de læser med. Dit indlæg her, fx, selv om du så afgjort er anti-Paludan, så bringer du alligevel hans budskab videre, og du risikerer, at visse kun læser det.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Henny

   For nu at begynde med det sidste, så tænkte jeg meget over det med, at jeg hermed viderebringer hans budskaber! Og det ønsker jeg jo på ingen måde. På den anden side synes jeg, jeg får sat det i en kontekst, hvor de 21.000 bliver nødt til at tænke sig om – men jeg ved godt, de ikke læser en blog so min. Her er et dilemma.

   Ja han appellerer lige præcis til mennesker, der er pressede og måske har svært ved at få hverdagen til at hænge sammen og samtidig har det problem med studenterhuen. Der vil være mange stemmer i:

   Syge

   Hvis en dansker er syg, så skal dette behandles af sundhedsvæsnet. Sygdom skal ikke vurderes af socialrådgivere eller af lægekonsulenter ansat af kommunen. Sygdom skal vurderes af den behandlende læge, og dennes vurdering skal lægges til grund. Formålet med behandlingen er, at borgeren hurtigst muligt bliver rask nok til igen at kunne arbejde.

   Førtidspension

   Det er en tragedie, hvis en borger er så syg, at vedkommende permanent må forlade arbejdsmarkedet før tid og modtage førtidspension. Denne tragedie er der dog ingen grund til at udsætte i årevis, da det både er økonomisk og menneskeligt uacceptabelt at bruge enorme ressourcer og påføre langvarige kvaler, hvis sandsynligheden for tilbagevenden til arbejdsmarkedet ikke er evident. Ligesom med syge, så skal der med potentielle førtidspensionister lægges afgørende vægt på den behandlende læges vurdering.”

   TV2 elsker ham, og det er et demokratisk problem. De bringer alt, hvad han finder på, for der er reklamekroner i det. Og jeg må sige, at jeg synes, det er et stort problem.

Der er lukket for kommentarer, da posten er mere end et år gammel.