Hvor er jeg glad for kugledynen

Hvor er jeg glad for kugledynen

Et kort “fjollet” indlæg

Hvor er jeg glad for kugledynen

Hvidovre Kommune sponserede en kugledyne af det helt rigtige fabrikat – Protac. Jeg er simpelthen så glad for den. Jeg havde tidligere fået en eller anden form for specialdyne, men den virkede ikke nær så godt.

Kugledynen udøver et “sansemotorisk tryk” overalt på kroppen, og det især når man vender sig. Og det gør man mange gange pr. nat. Den giver tryghed og ro. Hvis jeg har en dårlig dag – og det har jeg selvfølgelig af og til – bliver jeg under den i nogle timer. Op ad formiddagen har den så gjort sin virkning, og jeg kan alligevel overskue at stå op, gå ud ad gangen, dreje til venstre og gå ind i brusebadet, og efterfølgende tørre mig selv på ryggen. Den dyne er simpelthen fantastisk. Jeg har ikke sovet så godt som tilbage i 80’erne, hvor mine søvnproblemer opstod.

Mærkelig borger der takker

Jeg ringede faktisk til Hvidovre Kommune for at sige tak for bevillingen. De tog det pænt til sig, men de lød også som om, jeg var den første, der nogensinde havde ringet med det formål, og som om jeg var lidt sær. Okay så er jeg sær. Jeg har for længst besluttet mig for, at det at være sær betyder at være noget særligt. Så kan det lige som bedre gå an.

Min model er syv kilo tung. De fås op til 12 kilo. Umiddelbart tænkte jeg, at syv kilo var for let, men nu synes jeg, det er en passende vægt. Jeg skal jo også kunne ånde under den, når det forhåbentlig engang bliver sommer.

De gamle udgaver, som de har på 808, er fyldt med kugler, der larmer helt enormt. De nyere dyner er fyldt med støjsvage kugler. En medpatient sagde engang om de gamle udgaver at “de lyder som et tordenvejr”, og det havde hun faktisk ret i. Nu betyder det jo selvfølgelig ikke så meget, når man sover alene, men det er da alligevel meget rart ikke at skulle leve med larmen.

8 Svar
 1. Jørgen
  Jørgen siger:

  Du har vist sagt det før, men her fremgår det tydeligt at kugledynen er et relevant hjælpemiddel. Og det er lidt trist at kommunen overraskes over at du siger pænt tak.Det er sandelig godt du gør det. Det kunne andre lære noget af …

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Jørgen

   Ja jeg synes næsten, det er en pligt, når man få så god behandling, som jeg har fået.

 2. Henny Stewart
  Henny Stewart siger:

  Du har sikkert ret i, at det ikke er så mange tilfredse “kunder”, der ringer til kommunen og siger tak. Men det burde de nu gøre, dem der måtte findes. Det er også vigtigt med konkrete tilbagemeldinger, som nu fx med den kugledyne. Der kunne jo sagtens findes sagsbehandlere, der ikke havde kendskab til den, og dermed ikke har så god mulighed for at hjælpe de borgere, de nu engang er sat til at hjælpe. Men en snak om sagerne op og ned i systemet kan jo udbrede dette kendskab, forhåbentlig til glæde for flere.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Henny

   Du har ret, der er garanteret ikke ret mange, der siger tak. Og lige præcis med en kugledyne er der jo tale om noget helt specielt, som man selvfølgelig ikke kan forvente, at de alle kender til.

   Det var fysioterapeuten på 808, der skrev ansøgningen, og der gik ingen tid, før jeg blev ringet op af kommunen. Hun stillede nogle supplerende spørgsmål og sluttede af med at sige, at jeg var klart berettiget. Hun bestilte den med det samme, og jeg havde den to dage efter. Jeg synes virkelig, jeg har fået en god behandling af Hvidovre Kommune igennem hele forløbet.

 3. Anette
  Anette siger:

  Oh støjsvag kugledynen lyder godt… selv gave den jeg løn mig panik, men jeg er så glad for at du fik en når de hjælper dig.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Anette

   Du skriver: “…selv gave den jeg løn mig panik,…” Mener du hermed, at du fik panikangst af den du lånte? Hvis det var sådan, så er det jo bestemte ikke noget for dig.

   For mig er den en kæmpe hjælp. Det var ergoterapeuten på psyk., der lavede ansøgningen til kommunen. Egl. syntes jeg, der var mange gentagelser og at den ikke var specielt godt formuleret – men hun har præcist vidst, hvilke knapper hun skulle trykke på, for der gik kun en uges tid, før kommunen ringede og stillede nogle få supplerende spørgsmål. Da jeg havde svaret på dem, sagde hun “Du er klart berettiget, jeg bestiller den med det samme”.

   • Anette
    Anette siger:

    Lige hvad jeg mente… jeg fik det rigtig skidt af den, kan selvfølgelig være at en lidt lettere og støjsvag ville hjælpe mig. .. min mine mange dyner og tæpper virker fint.
    skønt når der er god hjælp til at få den.

    • Stegemüller
     Stegemüller siger:

     @ Anette

     OK, det er godt, at jeg fangede din mening.

     Jeg er så glad for den. Jeg har ikke sovet så godt i mange, mange år.

Der er lukket for kommentarer, da posten er mere end et år gammel.