,

Google AdSense og hastighed

Google AdSense og hastighed

En kort fortælling

Det blev en meget kort fortælling om Google AdSense og mig, for reklamerne slugte min hastighed, som jeg går meget op i. Min side skal være hurtig, for er den ikke det, kan jeg lave nok så meget søgemaskineoptimering, jeg vil. Google “straffer” nemlig de langsomme sider. Når siden skal udføre mange kald for at hente reklamerne, bliver siden selvfølgelig langsommere. Og dermed rankes den ikke så højt.

Min hastighed skal se ud som på billedet øverst og gerne bedre. Billedet viser en måling med GT metrix, der er mit foretrukne værktøj, bl.a. fordi det viser årsagerne til langsommeligheden. En anden årsag til min forkærlighed for GTmetrix er, at den tester til hele siden virkelig er indlæst (i modsætning til Pingdom)

Hermed var det let at afsløre, hvorfor jeg pludselig i morges lå på E og F. Jeg ved ikke, om jeg har har gjort noget forkert, for andre mennesker har jo hurtige sider trods det, at de har reklamer med Google AdSense?

Nu har jeg så besluttet, at reklamerne alligevel ikke var særlig pæne…

Andre værktøjer

Der findes mange andre værktøjer til måling af internetsiders hastighed.

Google AdSense og hastighedPageSpeed Insights

For det første er der Googles PageSpeed Insights, som viser resultatet for mobil og for computer hver for sig. Det er en fin feature. På en mobilenhed ligger jeg på gennemsnittet men i den højeste ende med 87 pct., og på computer når jeg 99 pct.

Pingdom

Det mest kendte værktøj er nok Pingdom. Brug linket her, hvis du ikke ønsker at betale for servicen, og det gør du selvfølgelig ikke. Min side loader på mindre end 300 millisekunder, og det er helt okay – faktisk tænker jeg på, om der er noget galt?

I den verden siger man, at brugeren er smuttet videre, hvis siden loader på mere end to sekunder. Der er virkelig tale om en “kritisk masse”: fart på og videre til næste side på det store internet. Har man en webshop, og ligger man ikke på side et målt med Google, kan man godt glemme det. 90 pct når aldrig til side to.

 

 

2 Svar
 1. Jørgen
  Jørgen siger:

  Din blog er hurtig,synes jeg. Jeg glemmer at forholde mig til hastiged. Har du haft Adsense på din blog? Det har jeg i så fald overset – og det har måske at gøre med at googles reklamer ikke er interessante for mig mere. Det skyldes formentlig at jeg ikke gør det der skal gøres.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Jørgen

   Hvor det glæder mig, du synes, min blog er hurtig. Den er også optimeret efter alle kunstens regler. Hvis du vil prøve at lege lidt med hastighed er GTmetrix det bedste værktøj.

   Jo reklamerne var der i omkring 18 timer eller så, så pillede jeg dem af, for de var også så tudegrimme, at de forstyrrede min æstetik på siden. Og så gjorde de noget grimt ved min hastighed, som jeg har arbejdet med i månedsvis, så den skal ikke bare ødelægges af AdSense, der vil kunne give mig 0,71 kr. pr. dag.

Der er lukket for kommentarer, da posten er mere end et år gammel.