, ,

SEO: Overgivelse til Googles algoritmer

SEO: Mange skønne nørderier

Jeg læste et sted, at det ikke længere er et skældsord at være nørdet. Det henholder jeg mig til og hygger mig med det.

Dagens topbillede

Topbilledet i dag er forskellige billeder af Morten Kjærsgaard Mortensen (1879 – 1943), som er min “3 x fætter 2 gange forskudt”. Det er ikke uden videre til at forstå (heller ikke for mig selv), så derfor er slægtskabet vist grafisk her. Morten var tømrermester i Herning. Det er mig lidt af en gåde, hvor jeg har fået billederne fra i november 2009, men jeg glæder mig over dem, for de fortæller historie. Mit gæt er, at de kommer fra Herning Lokalarkiv. Især kan jeg godt lide det med traktørstedet og det, hvor Morten og en ukendt skåler og støder flaskerne mod hinanden.

SEO: Google med deres 500 algoritmer regerer verden

Jeg har flere gange forsøgt at lære søgemaskineoptimering men har hver gang givet op. Det skyldes flere forhold:

  • Min side er så stor, at opgaven med at rette den ind efter hvordan Google gerne vil se den, er uoverskuelig.
  • Indholdet fra bloggen peger i alle verdenshjørner, så det er umuligt at udpege, hvad siden egentlig handler om. “Om alt mellem himmel og jord”. Man kan sige, der mangler fokus.
  • Det bliver let for “ingeniøragtigt” (undskyld Erik) for mig, når udvidelsen Yoast (eller en anden) pludselig skal bestemme, hvordan jeg skal skrive og hele tiden påpeger  mine fejl. Det fjerner glæden ved at skrive og formidle sådan lige ud af posen og skrive, som jeg nu gør.
    • Fx kommer Yoast med sådanne meldinger:
      • “29% af dine sætninger indeholder mere end 20 ord, hvilket er over det anbefalede maksimum på 25%.”,
      • “1 afsnit er længere end 300 ord og har ingen underoverskrifter. Tilføj underoverskrifter for at forbedre læsbarheden” og
      • “1 afsnit indeholder mere end det anbefalede maksimum på 150 words. Forkort dine afsnit!”
    • Jeg bliver barnligt trodsig og tænker, at en udvidelse ikke skal bestemme, hvordan jeg skal skrive.

Jeg prøver igen

Imidlertid prøver jeg endnu engang at opklare mysterierne, for jeg bruger tid og penge på hjemmesiden, og selvfølgelig vil jeg gerne findes på nogle af de vigtigste artikler. Jeg har brugt tid på at skrive og udgive noget, jeg selv synes, andre kan få glæde af fx om bipolar affektiv sindslidelse og Aspergers syndrom. Det er grunden til, at jeg har ændret toppen til “Bipolar lidelse, Aspergers syndrom, Slægtsforskning, TNG og teknik”. Om det har betydning Google, ved jeg ikke.

Jeg bliver selv glad for at finde oplysninger, der kan bruges som fingerpeg i retning af de originale kilder til min slægtsforskning. Jeg skriver aldrig bare af. Jeg tjekker alt selv; jeg skal ikke have alt mulig u-verificeret skrammel ind i min database.

Søger jeg på personer fra min egen database, kommer jeg tit ind på en førsteplads hos Google. Det er selvfølgelig tilfredsstillende. TNG må være skruet rigtigt sammen.

En ganske kort “sprogaversion”

De fleste siger: “søge på Google”. Det er noget vrøvl. Der ligger ikke noget “på Google”, da Google er en samling algoritmer/regneregler, så man søger “med Google”. Bare til almindelig orientering 🙂

GladTekniks modydelse: et kursus hos Simon Hermansen

GladTekniks modydelse for gennemgangen af deres hjemmeside er et videokursus på ca. fire timer hos deres specialist i søgemaskineoptimering Simon Hermansen i næste uge. Jeg glæder mig meget.

Han optager det via Zoom, så jeg er fri for at tage noter for ikke at glemme. Så kan jeg se det flere gange i ro og mag, når jeg har glemt hans forklaringer. Jeg regner selvfølgelig med, at jeg kan lære kunsten og vil i givet fald prøve at optimere nogle af siderne i menupunktet “Psykiatri”. Kan jeg ikke lære det, er det bare ærgerligt, og så har det ikke kostet andet end nogle timers hygge med ord.

Inden seancen laver Simon en analyse af siden. Hvad det går ud på, ved jeg ikke endnu. Imidlertid ved jeg, at nettet lige pt. svømmer over med firmaer, der gerne vil lave en gratis søgeordsanalyse. Jeg har bedt om flere men ikke fået nogen svar. Mit gæt er, at de giver op overfor så stor en side. De håber selvfølgelig på, at man efterfølgende melder sig som kunde hos dem. Det er forståeligt, det er bare ikke mig, de får i garnet. Jeg vil lave arbejdet selv. For det første fordi, det er uklart, hvad man får, hvis de skal lave arbejdet og for det andet fordi, jeg ikke kunne finde på at kaste penge efter den slags. Det er vanvittig dyrt.

I går blev jeg ringet op af en af udbyderne, der spurgte, hvad siden handlede om. På en måde er spørgsmålet forståeligt, på den anden side set kunne han jo bare have kigget på forsiden. Hans “tilbud” lød på 2.500 kr. om måneden plus moms. Han må have spist søm.

Når interessen er videnformidling

Det er slående, at 98 pct. af udbyderne af søgemaskineoptimering har som udgangspunkt, at man ved at arbejde med emnet kan opnå placering på Googles side et og herefter vil salget stige med minimum 250 pct. For mig lyder det som varm luft og vindfrikadeller. Jeg har forsøgt at forklare flere af dem, at mit formål er videnformidling om især psykiatri og TNG. Selve bloggen har ikke noget formål andet end skriveglæden og at være min bedste ven. Det forstår udbyderne ganske enkelt ikke, og måske er det også mærkeligt.

Dagens afslutning: Vester Mølle 1900 – 1920

Billedet af Vester Mølle har jeg gemt og vandmærket i slutningen af juni i år – og jeg begriber ikke hvorfor. Jeg vil gætte på, det er Vester Mølle i Thyregod Sogn, men sikkert er det ikke.

I skal bare se det, fordi det er et fantastisk billede på, hvordan “møllerlivet” kunne se ud for lidt mere end 100 år siden.

Jeg vil gætte på, det er Vester Mølle 1900 - 1920 i Thyregod Sogn, men sikkert er det ikke

2 Svar
  1. Jens
    Jens siger:

    Vi fik en ny kontorchef for nylig, og jeg var til vores første 1:1 samtale i går. På et tidspunkt spurgte hun, “Jens, er du en nørd?” hvortil jeg svarede “JA!” efter ca. 0.0012 sekunders betænkningstid.

Der er lukket for kommentarer, da posten er mere end et år gammel.