Sikke en dum sælger!

Sikke en dum sælger

De vil alle gerne sælge noget – men

 Sikke en dum sælger

Adskillige annoncer har tilbudt mig en gratis søgeordsanalyse, og jeg har taget imod nogle af dem, forstået på den måde, at jeg bare har indsendt min webadresse og min e-mail-adresse.

Jeg har aldrig nogensinde haft en idé om, at de skulle lave SEO for mig. Det skal jeg nok selv klare! Jeg har langt om længe fattet pointen, og jeg har adgang til en ekspert. Jeg tror på, at jeg kan gøre det både billigere og bedre. Det er trods alt ikke lægevidenskab, det er bare et enormt arbejde, når man sidder med et 14-år gammelt site.

I annoncerne stod der ikke noget om, at man efterfølgende forpligtede sig til at købe noget. Jeg er ikke dummere, end at jeg er klar over, at de håber, jeg efterfølgende vil købe nogle ydelser hos dem, men det står der ikke noget om i annoncen, at man forpligter sig til. Jeg har taget webteksten for pålydende og jeg er udmærket bekendt med reglerne i aftaleloven!

Gårsdagens opringning

I går blev jeg ringet op af verdens dummeste sælger – og jeg har det utrolig svært med dumhed eller bare det, at folk er dårligt forberedte, inden de tager min tid.

Han ville gerne vide, hvad siden handlede om, og hvad jeg solgte i min webshop?

Øh jamen… Menuen viser da ret klart, hvad siden handler om, og holder man fx musen over menupunktet “Psykiatri”, folder det sig ud og viser, at der under “Psykiatri” ligger en del materiale om Bipolar affektiv sindslidelse og Aspergers syndrom.

Det må herudover være ret så tydeligt, at jeg ikke har nogen webshop. Det finder man vel ud af, hvis man leder efter den og ikke finder den?

Jeg syntes derfor, han havde forberedt sig rigtig dårligt, inden han ringede op. Jeg lød sikkert nok irriteret, da jeg skulle fortælle ham, hvad siden handlede om og hvor han ikke kunne finde min webshop.

Og så var han sur

Han startede med at fortælle mig, at de selvfølgelig tilbød en gratis søgeordsanalyse, fordi de håbede, at folk så ville købe SEO hos dem. Det kunne jeg altså godt selv regne ud, men jeg havde jo da ikke forpligtet mig til noget ved at indsende webadresse og e-mail-adresse for en måned siden.

Han forstod (vist) ikke, at han var dårligt forberedt – og han syntes, det var forståeligt, at min forretning gik dårligt, hvis jeg altid talte til folk, som om de var idioter, når jeg nu talte til ham, som om, han var idiot. Jamen jeg har jo (for 14. gang) ingen forretning! Det er faktisk mig selv, der betaler hele gildet! Så måske er han idiot?

Jeg synes nu ikke, jeg taler til folk, som om de er idioter

Det er på den anden side helt klart, at jeg ikke gider bruge min tid på folk, der møder uforberedte frem. Jeg gider ikke fortælle, hvad siden handler om, når de kunne have set det på to minutter, og jeg gider ikke fortælle, af hvilken grund de ikke finder en webshop, når de som det eneste naturlige kunne have klikket på hjemmesidens “Om”. Det er da altid sådan, man hurtigt kan finde ud af, hvad en side drejer sig om.

Vi har ikke mere at tale om!

Da vi havde mundhuggedes lidt frem og tilbage, endte det med, at jeg sagde “Vi kommer vist ikke videre”. Det var han enig i og smed røret på. (Jeg er klar over, at man ikke længere “smider røret på” med en smartphone, men jeg ved ikke, hvad det i stedet hedder nu til dags.)

Det var lidt underligt at blive klassificeret som en sur gammel kælling, hvis ikke-eksisterende webshop af naturlige årsager gik dårligt, men sådan må det så være.