GDPR – mine rettigheder er krænkede

GDPR – mine rettigheder er krænkede

Mine rettigheder er krænkede af kommunen

GDPR (databeskyttelsesforordningen) er nok slet ikke så let at få styr på, heller ikke når man er en kommune. Derfor fik jeg forleden brev i min e-boks. Hvidovre Kommune skrev, at de nu ikke længere brugte fleksmatch.dk. De skrev også for at fortælle (lidt pudsig formulering når det skulle have været omvendt), at:

Datatilsynet har vurderet, at samtykke-erklæringen og oplysningssedlen, vi sendte til dig, da du skulle have oprettet din profil på fleksmatch.dk, ikke var gode nok. Teksten i samtykke-erklæringen og oplysningssedlen beskrev ikke tydeligt nok, hvilke oplysninger, der bliver brugt på fleksmatch.dk, hvordan de bliver brugt, og at det er frivilligt at have en profil på hjemmesiden. Det betyder, at dine rettigheder i forhold til databeskyttelse er blevet krænket. Det beklager vi.

Jeg tager det roligt

Jeg tager det helt roligt, og tænker at det går nok, at mine rettigheder i henhold til GDPR er blevet krænkede. Det bliver de sikkert så tit. Jeg skal jo forhåbentlig aldrig bruge fleksmatch.dk igen. Alligevel burde en offentlig myndighed vel have styr på det, selvom om det er svært? Det er dog prisværdigt, at de melder så klart ud, at de har taget fejl, og at de beklager.

Hvidovre Kommune er måske den første, der framelder sig samarbejdet med fleksmatch.dk, for de andre kommuner figurerer stadig på hjemmesiden. Det kan selvfølgelig være, at deres samtykkeerklæring og oplysningsseddel var mere korrekt udformet?

Her er således masser af “på den ene side” og “på den anden side”. I virkeligheden ved jeg ikke, hvad jeg skal mene. Ved du?

6 Svar
 1. Jørgen
  Jørgen siger:

  Som du sikkert har bemærket er jeg kommet lidt bagud med at kommentere dine mange indlæg, men det skal ikke hindre mig i at kommentere dette. Det bedste er nok ikke at mene noget om krænkelsen. Det går nok og det vil formentlig opstå igen, men pyt.
  Bekymringen kunne være at man i denne situation bruger ordet krænkelse. Det er måske et lidt for moderigtigt ord at bruge om en situation, hvor en mindre grænse er overskredet.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Jørgen

   Jamen jeg er jo også flere uger bagud med at kommentere hos dig, så det skal du ikke tænke på.

   Jeg tager såmænd også “krænkelsen” ganske stille og roligt, men den kunne da kaste et blogindlæg af sig 🙂 Der er gået frygtelig meget mode i ordet “krænkelse”, men jeg tror altså, det er det juridisk korrekte ord for overtrædelser af diverse GDPR-bestemmelser.

 2. Eric
  Eric siger:

  Den krænkelse kommer du nok over, og lidt undskyldende er vel også, at EU’s direktiv er for viderekomne at forstå. Deres brøde i dette tilfælde blegner mod andre offentlige IT-bommerter såsom (fx) frit tilgængelige personnumre på internettet. Og hvad med de utallige og kostbarekuldsejlede platforme gennem tiderne. Listen over succesfulde projekter er kort.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Eric

   Ja – jeg tror også, jeg kommer over det, og som skrevet er jeg ligeglad. Jeg synes nærmest, det er lidt synd for min kommune, at de er kommet til at lave sådan en dum fejl. Og ja frit tilgængelige personnumre på nettet er da langt værre.

 3. Henny Stewart
  Henny Stewart siger:

  Jeg synes, at alle erfaringer peger i retning af, at når det kommer til noget, der bare har det mindste med it at gøre (og det er der sq ikke meget, der ikke har nu om dage), så kan man nærmest være sikker på, at offentlige myndigheder har minimalt styr på det, både angående hvordan det virker, hvordan reglerne er, og hvordan man bør beskytte data.

  Da det nu er sådan, gør du ret i at tage denne “krænkelse” med yderste sindsro.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Henny

   Du har fuldstændig ret i din mistro. Jeg synes bare, de burde have styr på det.

   Jeg fortsætter således med at tage “krænkelsen” med sindsro.

Der er lukket for kommentarer, da posten er mere end et år gammel.