I pænt tøj på arbejdsmarkedet

Arbejdsmarkedet fleksmatch fleksjob

Hvordan Søren kommer man ind på arbejdsmarkedet, når man er fleksjobber?

Til møde hos Jobcenteret

Det var i dag, jeg var “særligt udvalgt” til i pænt tøj at deltage i Jobcenterets møde om FleksMatch.dk.

Firmaet bag FleksMatch.dk tegnede og fortalte. Kommunens medarbejdere gik alene til hånde.

Der er ikke tvivl om, at intentionerne er de bedste, men de virkede ikke så professionelle. Fx var der en, der spurgte om, hvad man gjorde, hvis man fik job, og ikke ville stå i databasen længere, og dernæst alligevel ikke havde jobbet, og så alligevel gerne ville være med. Jeg stiller mig noget tvivlende overfor svaret: “Vi sletter ikke data”. Hrm… måske kender de ikke til den kommende persondataforordning? I dag skulle man underskrive en samtykkeerklæring. Og hvis jeg stadig om seks måneder er ledig – Gud forbyde det – så forventer jeg et brev fra dem, hvor de beder mig afgive et nyt samtykke.

Hun talte også vældig meget om fotografen – og om at man skulle forestille sig, at dette var svarende til et datingsite, hvor man skal se godt ud… Det taler ikke lige til mig, men som tidligere skrevet spiller jeg med. Jeg vil ansættes på det jeg (stadig) kan og ikke på mine gråsprængte tindinger.

Jeg er tit sorteret fra på forhånd

Arbejdsgivere tillader sig efterhånden en del – hvor jeg er sorteret fra på forhånd:

 • Visse skostørrelser hvor 41 er for stort
 • Catwalk med højhælede
 • Test for at komme til samtale
 • Se godt ud

Så var det tid til at deltage i en fotoseance

Herefter var det tid til fotografen, som simpelthen var det mest forvirrede menneske, jeg har oplevet i mange år. Han løb rundt og stillede på lys og de hvide skærme, bad mig gå til højre men så alligevel også lidt til venstre. Da han endelig havde fået trykket seks gange på knappen, så vi sammen på billederne. “Der ser du sød ud”. Jeg måtte afbryde og sige, at jeg foretrak at se kompetent ud.

Næste skridt var at udfylde (endnu) en personlig profil, som skulle være ultrakort. Jeg er virkelig ikke ret god til at fatte mig i korthed på den front, da jeg – trods alt – fortsat mener, jeg har en del at byde på. Og det kan ikke rummes i tre eller fire ord.

De havde en skabelon, som de sendte til ens mailadresse. Nu går jeg ikke rundt med min volapyk-kode til hverken min egen mailserver eller til Google Mail. Det undrer mig, at alle de andre kunne deres koder. Kompromisset blev, at jeg udfyldte det herhjemme og returnerede det. Det havde været vældig smart, hvis de i “indkaldelsen” havde skrevet, at man skulle medbringe sit password.

Tilbuddet er værd at prøve, det er ganske gratis, og de forsøger da at gøre noget for en. Hatten af for det. Der var et par af deltagerne, der var voldsomt fornærmede og surt skubbede stolene ind under bordet. Det forstår jeg ikke.

En anden bedre mulighed

BEC (Bankernes Edb Central) som Morten fra Jobøst har gjort mig opmærksom på, havde i dag et interessant stillingsopslag, godt nok forestiller de sig en studentermedhjælper, og godt nok er det kun til og med maj måned i år, men jeg er i telefonen i morgen kl. 09:00, for det er det perfekte job for mig 15 timer om ugen. Se stillingsopslaget her. Sprog og lettere programmering. Jeg er født til det.

Jeg skal bare overbevise dem om, at de kan få meget mere ud af en 54-årig fleksjobmedarbejder end en 24-årig handelshøjskolestuderende. Det kan måske blive en anelse vanskeligt 🙂

Eterskrift i september 2021

Det gik ikke. Jeg prøvede seks forskellige fleksjobs, og det gik dårligere og dårligere. Jeg kunne simpelthen ikke arbejde mere, selvom jeg gerne ville. Pr. 1. maj 2021 er jeg blevet pensionist. Du kan læse om mine tanker om arbejdsmarkedet gennem årene her.

Status for revision af 111 guides
0%
9 Svar
 1. Henny Stewart
  Henny Stewart siger:

  Jeg er så glad for, at det ikke er mig, der blev indkaldt til fotografering i pænt tøj med det formål at se “sød” ud… Jeg ville nemlig i så fald have været nødt til at få orange og grøn mohawk-frisure, sort hoodie og lilla træsko samt en stor sikkerhedsnål i kinden. Uanset det noble formål med fotografiet, nemlig at skaffe et job, ville jeg være blevet kollossalt provokeret over sådan en besked. – Men det hører vel med til en tur i cirkus nu om stunder.

  Held og lykke med “studenterjobbet”!

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Henny

   Ja det kan du så sandelig også være glad for. Jeg synes, det var temmelig akavet, for jeg går jo ikke på dating sites, og jeg vil ikke “se sød ud”.Jeg vil se kompetent ud. Den slags (både foto og dating) er uendelig lang fra min virkelighed. Jeg er så langt bagud i tid, at jeg end ikke ved, hvad dette er:”mohawk-frisure, sort hoodie”, men vurderet ud fra træsko og sikkerhedsnål gætter jeg på, at det har noget med punk at gøre.

   Jeg er nødt til at deltage i cirkusset, måske ikke så meget for at komme i endnu en database, men for at signalere, at jeg er topmotiveret og så den frygtelige term “jobparat”. Jeg tror langt mere på mit samarbejde med Morten fra Jobøst.

   Jow tak mht. studenterjobbet. Min mavefornemmelse er god…

 2. Mads
  Mads siger:

  Tak for opdateringen 🙂 . Jeg læser ofte dine blogs. Kommenterer ikke rigtigt – men er med dig hele vejen :-). “Stødte” på dig via websiden “support PC og andet” , som jeg var ..og er..temmelig imponeret over.
  Jeg undrer mig dog over, at en person med dine kvalifikationer ikke bare kan vælge og vrage og selv bestemme job. Din kombination af IT-kyndighed og samtidige insisteren på at “tegne og fortælle” i et forståeligt ( brugervenligt/orienteret) sprog…er jo en giga-mangelvære i dag.
  Ønsker dig alt godt 🙂

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Mads

   Hjerteligt velkommen til min blog og mange tak for din søde kommentar, der lige skulle godkendes først, da det er første gang, du kommenterer her; det er sådan pga. spamfaren. Fra nu af vil du stryge lige igennem.

   Det glæder mig meget, at du kan lide mit arbejde med supportsiden; den er gået hen og er blevet mit hjertebarn, for der er lagt så mange timer i den. Jeg sætter en ære i mit hjemmedesignede motto “Jeg skriver for alle. Nørderne kan klare sig selv.” Der er såmænd fora nok for dem, hvor de forstår hinanden.

   Det er vældig svært at finde et fleksjob, men jeg tror på min konsulent Morten Endahl fra Jobøst. Vi har et utrolig godt samarbejde.

   Tak for din gode hilsen
   Hanne

Der er lukket for kommentarer, da posten er mere end et år gammel.