Fossile brændstoffer

Fossile brændstoffer

Dagbladet Information

Jeg faldt over en artikel i Dagbladet Information, hvor de økonomiske vismænd ikke mener, at øget olieproduktion er vejen frem. Nye olieboringer vil derimod stride mod forskerbudskabet om, at 80 pct. af de fossile energireserver bør forblive i undergrunden af hensyn til klimaet.

Der arbejdes – må man forstå hårdt – på en klimaplan i regeringen og dens tre støttepartier, og der bør ikke gives tilladelser til nye olieboringer, før klimaplanen er færdig.

Hvad betyder det?

Hvis man som os “klimatosser” virkelig mener noget med en klimagennemslagskraft er den reducerede olieudvinding en vinder. Det vil simpelthen batte så meget i de mål, vi skal nå i henholdsvis 2030 og 2050. Vismændene anbefaler derfor at vente med udbud i Nordsøen, indtil regeringen har en gennemarbejdet klimaplan. Danmark skal ifølge regeringen og de tre støttepartier være klimaneutral i 2050.

Jeg er spændt på, hvordan Danmark ser ud både i 2030 og 2050. Det må være helt anderledes. Nogle siger, at det kræver investeringer  i milliardklassen, men de samme glemmer at se, hvordan udlandet vil kigge på os og betale os for know how. Man vil ganske enkelt betale Danmark for at “kigge over skulderen” og se, hvordan vi har gjort, for at komme i mål.

I 2050

Der er ikke længe til 2050. Kun 30 år.  Til den tid er jeg en gammel dame på 85 år, men jeg regner med at kunne opleve forandringerne. Og jeg håber at kunne opleve, hvad andre lande har gjort for at bidrage til en mere bæredygtig klode.

Indtil videre er det hele ord på papir, men i hvert fald vil De radikale venstre presse regeringen til at skrive en ambitiøs klimaplan. Det er der, vi  skal starte.

2 Svar
 1. Eric
  Eric siger:

  Tja, de store olieproducenter vil blot øge produktionen, for dem vil det være dråber, men det giver god mening at gemme noget på kistebunden til den tid, hvor olie bliver en mangelvare. Olie bruges jo ikke kun som brændstof, det er også råmateriale til en stor kemisk industri.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Eric

   Ja du har helt ret i, at for de store producenter, vil olien i Nordsøen blot være dråber. Det er en god idé at gemme noget på kistebunden.

   Jeg – og information – havde ikke lige tænkt på det med råmateriale til den kemiske industri. Eller i hvert fald stod det ikke i artiklen, der var gengivet hos Ritzau.

Der er lukket for kommentarer, da posten er mere end et år gammel.