,

Forsøg på phising

Forsøg på phising

Fantastisk

Morfar høster

For det første: Billedet har overhovedet intet at gøre med postens indhold. Jeg kom bare til at mindes det, fordi jeg talte med en ven, der også slægtsforsker, og som er i gang med at bygge en hjemmeside i et program, jeg kender. Så er det dejligt at kunne bistå, og på den måde betale lidt tilbage af alt det, jeg selv har fået fra hjælpsomme mennesker på det store internet. Folk med fælles interesser er enormt hjælpsomme. Så skønt at de kan finde hinanden på det store internet!

På billedet ses min morfar siddende på en ‘aflægger’ før 1925. Det kan tidsfæstes til knapt 100 år tilbage, fordi det er før, han går på tvangsauktion med den gård (egl. var det vel et husmandssted?) på den jyske hede i Skærlund pr. Brande, som er i Vestjylland, han arvede fra sine forældre. Han gik ‘på tvang’, fordi han ville mekanisere landbruget og fik forkøbt sig på moderne landbrugsmaskiner, og fordi krisen efter første verdenskrig indfandt sig.

Hvor jeg har billedet fra, husker jeg ikke, men min ven kunne også godt lide det, fordi det fortæller så meget historie. Jeg elsker det billede og har sikkert vist det før.

Og så det egentlige: falsk mail fra YouSee

Det er i dag på tide at betale regningen til YouSee, og det gør jeg gladeligt, da jeg er godt tilfreds med dem. Kl. 18:34 kom der en mail om, at de ikke kunne få adgang til mine kontooplysninger, og at jeg skulle opdatere mine kontooplysninger for at undgå afbrydelse af tjenesten. Jeg undrede mig, idet jeg ikke har ændret noget vedrørende mine kontooplysninger, og det plejer at gå gnidningsfrit.

Jeg vil nødigt indrømme det, men jeg klikkede rent faktisk på linket i mailen og blev først mistænksom, da linket ikke reagerede. Først herefter studerede jeg afsenderens mail, som lød på: ‘youssee <[email protected]>’.

Okay… YouSee sender næppe fra sådan en mail-adresse, og derudover kan de stave til YouSee. Selvfølgelig skal man aldrig klikke på links i mails, men jeg gjorde det alligevel… Så dum kan man være, når der i øvrigt er et tidsmæssigt sammenfald.

Prøv at se billedet forneden. Det er godt lavet og let at falde i – synes jeg. De kriminelle bliver dygtigere og dygtigere! Får du en sådan mail, så tjek den en ekstra gang.

Jeg har skrevet til YouSee og spurgt, om mailen er fra dem? På deres uoverskuelige hjemmeside oplyser de, at man kan vente svar efter fem dage! Hvad tænker de på? Hvis nu mailen var ægte, og jeg ikke afgav mine oplysninger, skulle jeg så være uden internet og livsnerve i fem dage? Det er simpelthen for ringe.

Som det sidste

Det er stadig fantastisk at kunne gøre, hvad jeg vil uden at være angst for, om jeg kan leve op til arbejdsmarkedets krav. Jeg ved ikke, hvor længe denne momentane lykkefølelse vil vare ved. Men det gør ikke noget. Jeg tager det, som det kommer. Den 8. april træffer pensionsnævnet den endelige afgørelse, og det bliver en festdag, når jeg har den i hånden. Af og til tænker jeg på, hvad jeg stiller op, hvis de underkender rehabiliteringsteamets indstilling, men jeg magter ikke at tænke tanken til ende. Jeg tog både til Lejre og til Hillerød uden succes. Hvor skulle jeg nu tage hen?

 

Forsøg på phising

 

2 Svar
 1. Deborah
  Deborah siger:

  Hejsa
  Jeg kan godt se, de er dygtige, men som du selv er inde på. En god ide ALTID at kigge på mailadressen. Den fortæller sandheden. Synd du blev så meget i tvivl, for den er helt sikkert ikke fra YouSee, og de ville aldrig bede dig om at sende dine oplysninger i en mail på den måde. Jeg er selv YouSeekunde.

  Nu til det glædelige. Jeg kan godt forstå, din lykkefølelse, og jeg håber og beder til, at du får din pension, så du kan få noget livskvalitet, når du har det godt og ikke skal stresse helt unødigt. Jeg krydser fingre og ønsker dig en god Påske!

  Svar
  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Hejsa Deborah

   Tak for din kommentar!

   Ja – jeg skulle da selvfølgelig have kigget på mailadressen som det første. Jeg ved ikke, hvordan jeg kunne være så dum. Jeg tror, det var fordi, den kom samme dag som regningen skulle betales. Altså egl. et bare tilfældigt sammentræf!

   Ja den lykkefølelse er ubeskrivelig – jeg kan ikke huske, hvornår, jeg senest har haft det så godt. Jeg har været glad for at arbejde, og været glad for at være hvor ‘det sneede’. Til sidst kunne jeg bare ikke mere. Det er underligt at stå på (forhåbentligt) den anden side af det. Tak for dine fine krydsede fingre og gode påske-hilsner til dig og den familie, du sikkert har.

   Svar

Skriv en kommentar

Vil du deltage i debatten?

Du er mere end velkommen!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *