,

En dyr indkøbstur

Det koster 575,00 at glemme nøglen.

Kender du det, at man går ud ad døren og smækker den bag sig, og lige i det man gør det, går det op for en at man har glemt nøglen? Naboerne som ellers har en ekstra nøgle var selvfølgelig ikke hjemme, og jeg kunne ikke engang ringe til min ven Gert, der ellers også har en ekstra nøgle, for min mobil telefon lå også herhjemme.

Nu var gode dyr rådne (omsat fra nu var gode råd dyre). På Hvidovre Torv ligger der en låsesmed (Jahn’s låseservice hrmpff). Der var selvfølgelig lukket. Uden for butikken stod to søde unge mennesker, af hvem jeg fik lov at låne en telefon for at ringe efter låsesmeden.

Han stod der efter mindre end ti minutter og det var dejligt. Han baksede længe med låsen og sit klik-klik-værktøj, for at ende med at hente en smart instrument, som han stak ind igennem brevkassen og låste så at sige op indefra med det. Det havde form som en arm og for enden sad der en holder som lige nøjagtig kunne tage fat i låsen og dreje den. Det er ikke et værktøj, der skal falde i tyveknægtes hænder!

Det kostede mig lige 575,00 kr. Han arbejdede vel ca. 20 minutter, og så synes jeg også, det er betalt. Men glad var jeg, da jeg kunne smutte ind efter nøglen og så fortsætte med mine lørdagsindkøb. Måske skulle man nedsætte sig som låsesmed. Jeg tror, jeg kan slå mig op med konkurrencedygtige priser.

16 Svar
 1. Henning
  Henning siger:

  Jeg synes godt nok også, at låsesmede er super dyre, men hvad kan man gøre, når man har låst sig ude. Det er jo også derfor, de tager sådan en høj betaling, for man har jo sådan set ikke andet valg end at ringe efter en låsesmed.

  Det var da godt nok ret uheldigt, at hverken nabo eller ven kunne låse dig ind!

 2. Gert Larsen
  Gert Larsen siger:

  Kære Hanne,

  Sikken redelighed. Du glemmer både nøglen og telefonen. Kan du huske, jeg en gang fik et par vanter med snor i (ligesom børnene) fordi jeg altid glemte dem alle vegne?

  Løsningen er selvfølgelig at du hænger nøglen om halsen, og sover med den om natten. Så er den der altid 🙂

  Og telefonen? Ja – øhhh – den er måske lidt svær at sove med, men nu har du jo også altid nøglen, så du kan hente den.

  Gert.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   Kære Gert

   Du har ret i at det var en frygtelig redelighed at glemme begge dele. Jeg husker godt nok ikke dine vanter med snor i.

   Det har visse positive sider at sove med nøglen om halsen, det kan jeg godt se; bare jeg så ikke bliver kvalt i snoren. Som jeg har det pt. kan alt gå galt!

 3. overleveren
  overleveren siger:

  Anbefaler også at du følger rådet om at bytte lås, for dét værktøj du taler om med armen og drejeskiven med hakket eller hvad det nu er for en dims, der sidder for enden på nyere udgaver – det værktøj findes allerede hos indbrudstyvene. Og nej, det ved jeg ikke af egen erfaring 🙂

  Vi har osse låse-selv-lås her, men til gengæld to biler med fjernbetjent centrallås, og begge med den charmerende feature, at de låser selv efter et par minutter, hvilket er ganske usmart hvis man har smidt nøglen i bagagerummet mens man lige samler tingene sammen og så kommer til at lukke bildøren. Det er så usmart! Kender flere taxachauffører, der har oplevet det og så er det bare ekstra pinagtigt, at kunden står ved siden af .. og måske gerne ville have fortsat turen… eller måske stadig har en kuffert liggende indenfor i det nu meget store og meget låste pengeskab på hjul.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Overleveren

   Velkommen her på siden og tak for din kommentar! Det er meget bekymrende at det værktøj, vi taler om, allerede findes hos tyveknægte, men selvfølgelig gør det det.

   Sikke en feature jeres biler har. Det er på den ene side enormt smart, at man på den måde aldrig kommer til at gå fra en ulåst bil, men på den anden side rigtig upraktisk i de eksempler du giver. Jeg ville blive godt irriteret, hvis jeg var taxakunden 🙂

 4. Ellen
  Ellen siger:

  Hmmm. Har vi ikke talt om dette en af gangene i Sverige? Det gælder om at have en lås, der ikke kan smækkes, men skal låses med nøglen. Udskiftningen er sikkert hurtigt betalt hjem i form af ikke-nødvendige låsesmede 😉
  Jeg må med blussende kinder indrømme, at jeg TO gange har låst nøglerne inde i min bil – men det er altså også bare fordi jeg kan… det burde være umuligt… Er i disse tilfælde meget glad for John, som kan hidkaldes, medbringende en ekstra nøgle 8)
  Og endnu en gang tillykke med fødselsdagen 🙂

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Ellen

   Jeg kan nu ikke huske, at vi har talt om dette emne – men at jeg ikke kan huske det, er ingen garanti for, at det ikke er sket 🙂
   Ja det kunne da godt være, at jeg skulle få skiftet låsen ud, for det er faktisk sket flere gange inden for det seneste år, at jeg har glemt nøglerne, men de andre gange har en kære ven i nabolaget reddet mig, fordi hun har nøgle hertil.
   Det er helt rart at det også kan ske for andre end mig, og tak fordi du er ærlig.
   Og endnu engang tak for din gratulation.

 5. Pia
  Pia siger:

  Jeg har hørt om det nogle gange 🙂 Vores dør kan ikke smækkes (låses) uden brug af nøgle. På en rasteplads i Tyskland for mange år siden, mens børnene var små, fik Allan smækket bilnøglerne inde i bilen, og vi var henvist til bord og bænk til vi fik skaffet hjælp 🙂
  Tillykke – ja ikke med det lille uheld – men du ved nok godt hvad jeg mener 🙂

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Pia

   Årh nej, tænk at smække sig ude af sin egen bil og så endda i udlandet. Det lyder meget upraktisk 🙂
   Tak for lykønskningen. Det er dejligt med hilsner på ens fødselsdag. Jeg har simpelthen fået så mange hilsner på min facebookprofil at jeg er helt overvældet.

 6. Mormor
  Mormor siger:

  Låser som smekker, smekker lommeboken (tegnebogen) hardt.
  Vi har slike som må dreies før de låser.
  Og takk for det, har frosset en del ganger før det skjedde.

  Ha en flott søndag 🙂

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Mormor

   Ja du har fuldstændig ret i, at det dyre lærepenge. Fra nu af vil jeg altid tjekke om jeg har nøglen inden jeg smækker døren.
   Vi havde en rigtig flot søndag her i Danmark med masser af sol fra morgenstunden – og så var det endda min fødselsdag.

 7. Eric
  Eric siger:

  Tandlægetakst!

  Det sker ikke for mig, for jeg har en dybt indgroet vane med at slå mig på lommen med nøglerne, før jeg smækker døren. Jeg griber endda mig selv i at gøre det andre steder end hjemme!

  Hvis det bli’r en (u)vane, kunne du overveje en af de låse, hvor man ikke kan smække, men skal dreje nøglen om 🙂

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   Du har helt ret i, at det tangerer tandlægetakst. Normalt har jeg også vanen med at slå mig på lommen med nøglerne, men i dag gik det altså galt. Jeg tror jeg vil fælge dit forslag om at skifte systemet ud til et af den type, hvor man skal dreje nøglen i stedet for at smække døren. Sædvanligvis har min gode veninde reddet mig, men hun er på Mors i denne uge, så der var ingen hjælp at hente.

Der er lukket for kommentarer, da posten er mere end et år gammel.