Køkkenglæder: materialisme

Godt grej i køkkenet er utrolig dejligt. Det er også en del af glæden ved at lave mad. Man skal have noget godt at gøre det med. Alt mit er ældgammelt og nedslidt. Det er jeg i gang med at ændre på.

  • I sidste uge købte jeg et skærebræt, men det kom først i går.
  • I går responderede Birgit på det med at holde orden i kolonialskuffen – bokse er svaret!

Jeg havde kun nogle elendige plastikskærebrætter. Slidt op, gamle og præget af tidens løg. Og der er vist også noget med, at sådanne ikke er gode for knivtøjet, men det kan lige så vel være en gammel skrøne og ditto vandrehistorie.

Nu blev det til et af bambus. Det er ikke helt det bedste, men det er langt bedre. Det ultimative koster 600,- kr. Det er nu lige i overkanten af, hvad jeg vil gi’ for et skærebræt.

Kolonialskuffen er støvsuget, vasket og fyldt op med bokse fra “Oxo Good Grips“, og alle de små poser med korn, gryn, frø, linser, ærter, rosiner, caschewnødder, hørfrø, og jeg ved ikke hvad, er kategoriserede og har fået en passende boks. Sikke en orden. Så fedt!

Boksene er temmelig lækre – men alligevel på tilbud – blandt andet tager man pusten fra dem, når låget er sat på, og man presser knappen i bund. Varerne er dermed i et lufttomt rum, og skulle efter sigende holde sig bedre.

Er det ikke bare lækre ting og sager?

Tak Bixer – det var lige det, altså boksene, der skulle til.

Vi ses snart.