Dansk KirkegårdsIndex i Københavns Radio og udlandet

Stil nu ind på de danske stationer…

Dansk KirkegårdsIndex (DKI)

Gravsten på den lille gamle kirkegård

P4 København 96,5 MHz på torsdag den 25. januar 2007 ml. 15:00-18:00, jeg ved ikke hvornår, er Lone Bierlich vært og bringer interviewet om Dansk KirkegårdsIndex. Det kan blive helt sjovt. I interviewet gør jeg en del ud af at fortælle om, at vores idé med projektet er at gøre slægtsforskere glade, og ikke at gøre efterkommere kede af det. Vi ønsker fortsat ikke fra Dansk KirkegårdsIndex’ side at linke til sider med informationer, der er mindre end ti år gamle. På given foranledning gør jeg endnu en gang opmærksom på, at reglen er ufravigelig. Det hjælper ikke at udelade billederne af stenene.

Vi vil simpelthen ikke se information, der er mindre end ti år gammel, med mindre de kommer fra et billede, hvor en af personernes dødsfald er mere end ti år gammelt. Man kan jo ikke klippe billedet over 🙂

Vi danskere er unikke, når det gælder om at stille genealogi til rådighed på nettet – for vi gør det gratis, og inviterer alverden til at bruge vores informationer; det gælder både alle slægtsforskere, der stiller egne data til rådighed, slægtsforskere, der taster folketællinger til DDA, slægtsforskere, der fotograferer kirkegårde, Statens Arkiver, der stille kirkebøger og folketællinger til rådighed osv. osv. Et (vistnok nyt) initiativ har set dagens lys FindMyPast.com hvor man kan finde personer der udvandrede til USA via England (og det er jo interessant for alle os, der har slægtninge, der sejlede med skibet “indirekte” . Sitet lover gratis registrering; ja tak det er fint, men VISA-kortet skal frem, hvis man skulle finde noget, man har lyst til at se på.

Min 5. fætter Bill Graham i New Jersey, USA

Det store udland: Morten Kjærsgaard MortensenMin nye 5. fætter Bill Graham i New Jersey, USA, sidder pt. og er rigtig glad for alt det, vi danskere fremstiller til fri afbenyttelse. Hans morfar Alfred Marius Mortensen rejste i 1905 fra Herning for at søge lykken i det store udland. Det må være gået ham helt hæderligt, for han kom ikke hjem efter golf…

Bill Graham og jeg stammer begge fra Morten Pedersen Toustrup, AKA Morten Tømmermand og AKA Morten Pedersen.

Kontakten med Bill har sat gang i arbejdet med Mortens efterkommere. Bill har styr på alle de nulevende efterkommere. Det er ganske imponerende, men den del har egl. aldrig interesseret mig så meget, og jeg føler heller ikke, at jeg kan tillade mig at kontakte vildt fremmede mennesker, bare fordi de hedder “Kjærsgaard Mortensen”. Men andre har andre grænser end jeg for den slags.

Bill har gjort en del ud af at finde danske sites om Morten, og har indviet mig i nogle af sine fund. Det er dog ganske imponerende, hvad der kopieres fra min hjemmeside. Jeg vælger at være smigret!

Men kære kopister: En del af jeres sider trænger til opdatering.