Den bekendte mand

Den bekendte mand

Den rejsende

Jeg rejser til og fra Lejre tre gange om ugen, og det indebærer både S-tog og regionaltog, og det tager en time hver vej. På den tid kan jeg nå at observere en del.

Den bekendte mand

I S-toget er manden en hyppig gæst. Med den gule nettopose i den ene hånd går han gennem hele toget og scanner affaldscontainerne for noget, der kan omsættes til penge: dåser med pant.  Det er ikke til at se, hvor gammel han er eller at afgøre, om han er dansker eller udlænding. Han kan være begge dele, men formentlig hjemløs. Tøjet er nusset, men hvordan skulle han få det vasket?

Der er noget galt

Der er noget galt, når den slags er nødvendigt i et velfærdssamfund. Det burde ikke være nødvendigt at nogen i den grad faldt ved siden af eller faldt mellem to stole, eller hvad det nu hedder. Vi burde kunne samle alle op.

En ting er sikkert, og det er, at den økonomiske ulighed er vokset under den siddende regering. Der er kommet flere fattige! Medierne fokuserer på den øgede børnefattigdom og siger konstant 64.500 fattige børn, men der er ikke rigtig fokus på, at disse børn er børn af fattige og marginaliserede forældre ramt af diverse fattigdomsydelser.

Det kan man tænke over på valgdagen…

———

Billedet må I tænke jer til. Jeg har ‘smadret’ min computer, da jeg skulle lege med noget, jeg ikke havde forstand på. Mere herom i en særskilt post.

4 Svar
 1. Henny Stewart
  Henny Stewart siger:

  Og omvendt opfylder den mand med den gule Nettopose en nyttig funktion, nemlig at få sorteret noget mere skrald ved kilden. Det er så bare hårdt, at han samtidig bliver set ned på, fordi han er hjemløs, eller næsten.

  Jeg sad lige og tænkte på, at det er godt, jeg har sådan en stærk computer. Så tit, jeg beskæftiger mig med noget, jeg ikke har forstand på, ville det være uhyre træls og upraktisk, hvis den gik i stykker af det.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Henny

   Ja det kan du selvfølgelig have ret i. Jeg ser nu ikke ned på den bekendte man, han sætter bare tanker i gang hos mig.

   Jeg synes også, jeg har en stærk computer, men hvad hjælper det, når jeg fumler med partitionerne… Det er en katastrofe!

   • Henny Stewart
    Henny Stewart siger:

    Nej, jeg mente nu heller ikke, at du så ned på ham.

    Jeg har slet ikke partitioner på min nuværende PC. Det kan ikke betale sig, for den samlede plads er ikke særlig stor. Det, jeg skal være opmærksom på, er ikke at gemme en hel masse crap på min SD. Når jeg tænker på de kæmpe harddiske, jeg plejede at operere med, alt det skidt jeg gemte på efter alle kunstens regler, og hvor lidt af det, jeg nogensinde har haft brug for, kan jeg se, at det er den rette vej frem for mig.

    • Stegemüller
     Stegemüller siger:

     @ Henny

     Nåh okay, så misforstod jeg dig bare. Det kan let ske på skrift.

     Hvis jeg har mistet dokumenter dør jeg. Det frygteligste vil være de 1.500 billeder jeg samlede som led i min slægtsforskning. Jeg har backup hos Kaspersky, så der bør ikke kunne ske noget, og de ligger ikke på et bootbart drev, men jeg ånder ikke lettet op, før jeg ser dem og dokumenterne igen. I modsætning til dig gemmer jeg ikke rap (synes jeg da), og jeg synes også, jeg har brug for alle mine ting.

     Men point tasken: Livet er lettere uden partitioner 🙂

     God søndag.

Der er lukket for kommentarer, da posten er mere end et år gammel.