Arvingerne

Så er ‘Arvingerne’ på DR1 ved at tage sin begyndelse, og jeg glæder mig. Jeg synes altid, der er gode oplevelser i DR Dramas serier – sådan rigtig dejligt at følge med i søndag kl. 20:00, søndag efter søndag, så man føler det lidt tomt, når serien er slut.

Anmelderne er enige, serien kom rigtig godt fra start; der er lagt op til dramaer, og alle personerne har et noget anstrengt forhold til den allerede afdøde Veronica Grønnegaard. Hun spillede rigtig godt, så hvor er det ærgerligt, at hun allerede er død – men ellers kunne serien jo ikke rigtig komme i gang.

Jeg har kun en anke: flere af skuespillerne taler så utydeligt, at man virkelig skal spidse ører for at forstå, hvad de siger. Det kan også være, det er mig, der er ved at blive gammel og få problemer med hørelsen, for helt det samme var jeg ude for med ‘Livlægen’ de også sendte søndag aften på DR1. Mads Mikkelsen kunne man tydeligt høre, men det kneb med at høre hende, der spillede Caroline Mathilde. Er der andre end mig, der har bemærket det?

Hørelse eller ej (jeg må bare skrue lidt op), så glæder jeg mig til at se andet afsnit af ‘Arvingerne’ på søndag kl. 20:00.

29 Svar
 1. Kirsten b r
  Kirsten b r siger:

  Her hjælper mine høreapparater ikke, jeg kan heller ikke høre. Jeg sætter tekster på lige fra start. Tryk på tekstTV og skriv 398, så kommer alt, hvad personerne siger, på skrift.

  Det hjælper til at få fornøjelse af serien.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Kirsten

   Som man kan se på Annas link er det åbenbart et problem for mange, og jeg så i en TV-avis, at de vil prøve at rette op det allerede til tredje afsnit. Ellers er jeg også helt klart på tekst TV løsningen.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Anna

   Mange tak for linket! Jeg har nu læst det, og det glæder mig, at det ikke kun er mig, der ikke rigtig kan høre, hvad der foregår.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Jørgen

   Jeg vil da bestemt prøve med tekst-TVs undertekster, for det er lidt irriterende ikke at kunne høre det hele.

 2. Kisser
  Kisser siger:

  Andet afsnit var lyden skrækkelig på tv. Min hørelse er også fin…
  Har en smule problemer med at modtage DR1 pt, og da jeg ville se andet afsnit, bruge jeg min iPad. Her var lyden til gengæld fin. Underligt…

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Super god idé at prøve at se det på iPad, det vil jeg også prøve næste gang, selvom det er lidt ulogisk at lyden skulle være bedre der.

 3. Ellen
  Ellen siger:

  Jeg tør jo næsten ikke sige, at jeg slet ikke havde problemer med at høre, hvad der blev sagt 🙂
  Til Pia: I skulle have givet det en chance mere – vi sagde præcis det samme som jer, men blev hængende, og jeg skal lige love for, at det blev bedre og bedre, men der gik op mod en halv times tid. Vi skulle jo lige have et indtryk af Veronica, og bagefter kunne man sagtens se, at den første, ‘dårlige’ halve time var nødvendig.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Ellen

   Jeg tror at alt dette hørelsessjov har at gøre med, at jeg vist nok fra fødslen har lidt nedsat hørelse, og det kombineret med de unge mennekesers dårlige udtale og underlægningsmusik gør det værre. Jeg synes, det gik lidt bedre her i andet afsnit.

 4. Jørgen
  Jørgen siger:

  Jeg glemte i min første kommentar at tilføje, at dette underlige med underlægningsmusik undertiden er så larmende at det gør det umuligt at høre, hvad der siges, men det er åbenbart også moderne.

 5. Rejen
  Rejen siger:

  Jeg synes også det var svært at høre hvad Caroline sagde, men hvis jeg ser film eller serier direkte på tv så sætter jeg tekst på, jeg må også være ved at have problemer med hørelsen. Og jo Arvingerne ser ud til at blive en god serie.
  Og så en tak til dig for altid søde kommentarer på min blog og i forbindelse med min sygdom. Jeg ønsker også dig et godt og lykkebringende 2014. ;-D

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Rejen

   Det glæder mig næsten, at du heller ikke rigtig kunne høre, hvad Caroline Mathilde sagde. Og i dette tilfælde var det så tydeligt, fordi hun spillede overfor Mads Mikkelsen, som var let at høre.

   Arvingerne bliver bare en super serie, det kan jeg allerede mærke 🙂

   Du kan tro, at hver en kommentar er velment. Jeg synes, du er så sej, at du udfordrer din energi samtidig med, at du passer på dig selv. Det ville være så let at blive hjemme på sofaen, men det gør du ikke. Jeg synes, du skal være stolt af dig selv.

 6. Jørgen
  Jørgen siger:

  Hvorfor skulle din hørelse være blevet så dårlig? Jeg tror det er moderne at tale utydeligt, hr. Mikkelsen er et godt eksempel på det. Hvis du tænker over det, vil du ikke have problemer med at høre bestemte klart talende mennesker på TV. Det er trist at det er nødvendigt med tekster for at forstå danske produktioner.

 7. Pia
  Pia siger:

  Jeg havde sat næsen op til det helt store, men efter ca. 15 min. var vi rørende enige om at det var ikke var en serie vi ville spilde vores tid på her i huset. Vi er slet ikke enige med anmelderne, men det er vi også sjældent. Alle de biograffilm de har rost til skyerne og som siden er sendt i tv, er bare ikke os. Vi slukker som regel meget hurtigt. Jeg havde ingen problemer med at høre eller forstå. Badehotellet vil vi se, det er mere os.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Pia

   Tænk at man kan opleve det samme så forskelligt 🙂

   Jeg har det som regel også sådan, at jeg er virkelig uenig med anmelderne, men denne gang var undtagelse.

   ‘Livlægen’ var jo også en film, der havde fået rigtig gode anmeldelser, og den syntes jeg faktisk også var rigtigt fed.

 8. Stegemüller
  Stegemüller siger:

  @ Rasmine

  Også got nytår til dig.

  Jeg er da glad for, at der er andre end mig, der har svært ved at forstå, hvad de siger i de nyere danske film og serier, men det er for så vidt ikke nogen nyhed, for af alle de klare DR får er den hyppigste, at folk ikke kan høre, hvad der bliver sagt på TV.

 9. Eric
  Eric siger:

  Jeg venter – den kommer nok på skive. Hvis de er svære at forstå, er det vel bare realisme.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Eric

   Den skal nok blive et hit, og af den grund kommer den sikkert på skive inden så længe.

   Jeg forstår ikke denne bemærkning: “Hvis de er svære at forstå, er det vel bare realisme.”

 10. overleveren
  overleveren siger:

  Sæt tekster på via tekst-tv. Sværere er det såmænd ikke.

  Jeg tror det er alderen der spiller et lille puds her – vores hørelse bliver dårligere og dårligere til at opfange nuancer i lyd – når vi ikke på forhånd har en ide om hvilken lyd og hvilke ord vi skal forvente at høre. Vi kan sagtens høre fine nuancer i musik, men der ved vi næsten på forhånd hvad vi skal høre – men en film eller en serie på TV – der aner vi ikke hvad der bliver sagt, før det bliver sagt. Og så hører vi det bare som mumleri.

  Vi er måske osse blevet generelt lidt dovne med vores hørelse.. og for lette at distrahere med dimser og gadgets mens vi ser tv.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Overleveren

   Jeg har skam tænkt på det med tekst-tvs tekster.

   Jeg giver dig ret i, at det nok er alderen, der spiller ind, og derudover har jeg nu aldrig hørt så godt, og så kommer alderspræget hurtigere frem. Det kan da heller ikke rigtigt passe, at alle (undtagen Mads Mikkelsen :-)) taler utydeligt.

 11. Susanne
  Susanne siger:

  Min udfordring bliver at nå at se den, inden 2. afsnit kommer på søndag. Jeg har ganske enkelt så træt, at jeg sov fra det nytårsdag. Jeg kan bare ikke på for lidt søvn.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Susanne

   Du må se, om du kan fange den et eller andet sted på nettet eller måske bare hos DR1 selv, for det tegner til at blive en rigtig god serie.

Der er lukket for kommentarer, da posten er mere end et år gammel.