,

Windows 10

Den kommer den 29. juli 2015

Til morgen var der et lille nyt ikon nede i proceslinjen til højre – se pilen. Det ligner fire vinduer. Og det er lige præcis, hvad det er. Når man klikker på ikonet kommer man frem til en side, hvor man gratis kan reservere en gratis udgave af Windows 10, hvis ens udgangspunkt altså er Windows 7 eller Windows 8.1.

Jeg har selvfølgelig straks reserveret og sætter mig nu ned og venter. Det bliver spændende; som at få nyt legetøj.

Hvad de store nyheder er, ved jeg ikke, men efter hvad jeg har læst mig til, er startknappen tilbage, hvilket ikke burde være en stor nyhed, for det var den allerede med 8.1. Windows 8 kom i oktober 2012 Og os der altid har sværget til 7 har aldrig savnet startknappen. Jeg er meget begejstret for Windows 7, der blev frigivet den 22. oktober 2009, så den har nogle år på bagen. Jeg var også begejstret for det nu hedengangne XP og et par ubetydelige detaljer fra Vista. Windows 7 samlede alt det bedste fra XP med de gode småting fra Vista – der i øvrigt blev et kæmpe flop. Windows 7 har derimod været en succes, og har 300 millioner brugere, mens 8 og 8.1 tilsammen kun har 16 millioner brugere.

Jeg vil gætte på, at der i 10’eren er lagt ekstra vægt på sikkerheden, og det er også en nødvendighed nu om dage. Man er nødt til altid at tænke sikkerhedsaspektet ind. Der er tillige fokus på at skabe virtuelle skriveborde, som kendes fra fx Ubuntu (Linux OS), og som har været en klar mangel i Windows.

Computerworld har samlet alle de vigtigste nyheder i Windows 10 her.

Leg godt fra 29. juli 2015 🙂

4 Svar
 1. overleveren
  overleveren siger:

  Windows 8 var den direkte årsag til at jeg skiftede til mac sidste år, da jeg skulle ud og investere i ny computer. Jeg gad det ikke og fandt det uanvendeligt som desktop operativ system. Jeg passer min svogers computer med win8 og jeg hader den.

  Håber for jer andre at 10 løser problemerne for jer. Men jeg vender formentlig aldrig tilbage – og jeg ved at der er rigtigt mange nye mac-brugere der har samme historik. Så jeg tror det har kostet lidt på markedsandelen at microsoft dummede sig. Markedet tilgiver ikke. Og så vanvittigt dyr behøver en mac ikke at være. Jeg købte en mac mini og genbrugte min skærm og mus – investerede blot i et tastatur (fordi det var pænere). Og computer-delen af min tilværelse har aldrig været nemmere – alt kører af sig selv. Opdateringer, backup mm.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Overleveren

   Jeg tror også, jeg ville hade Windows 8 og Windows 8.1.

   Der er ikke noget at sige til, at du skiftede til Mac. Havde jeg råd, kunne jeg vist også finde på det. Jeg har både iPad og iPhone, og jeg er meget begejstret for begge dele; de virker bare og så er det lækkert at have med at gøre. Det er ikke så længe siden, jeg så en Mac Book Pro IRL, og jeg må indrømme, jeg sad og savlede.

   Jeg må dog sige, at jeg altid har været glad for Windows 7, som jeg også synes bare virker, som det skal. Jeg håber at Windows 10 bliver lige så medgørlig.

 2. Inge
  Inge siger:

  Det bliver spændende at se Windows10, vi har besluttet at springe Windows8 over og vente på 10’eren.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Inge

   Jeg gør helt det samme. Jeg kan slet ikke se nogen grund til at installere 8/8.1.

Der er lukket for kommentarer, da posten er mere end 100 dage gammel.