Tak, Gud, for denne lyse morgen

Øverst: Min farfar, min far og jeg selv. Vi ligner hinanden, men vi er ikke blodsbeslægtede.

Restless legs

Jeg er ved at blive vanvittig af mine ben – restless legs huserer igen. På afdelingen gav de mig “Lysantin”, der er et bivirkningspræparat, og det virkede godt de to måneder, men nu er alt ved det gamle. Al medicin har bivirkninger, og det må man jo så leve med, når det ikke er til at undvære medicinen.

I stedet for at ligge og pines er jeg stået op og hører lidt musik: Tak, Gud, for denne lyse morgen, der selvom det er en børnesalme også kan give mening for voksne. Her er god musik med tekster og sang til.

I forbindelse med “Filmen”/”Drejebogen”, der kører ufortrødent videre, har jeg adskillige gange bedt Gud fjerne den fra mit indre blik, men mine bønner er endnu ikke blevet hørt. Måske er det bare for stærke kræfter, Han er oppe imod? Jeg troede Gud var almægtig. Jeg spørger med Pia Sundbøll “Hvorfor lige mig?”

Tilføjelse:

Der er meget godt på YouTube. Ved et tilfælde fandt jeg også Livstræets Krone, der vist er en salme de bruger meget i frikirkerne. Uanset hvor den kommer fra, er det en dejlig salme. Det er glad kristendom, sådan som jeg går ind for det.

14 Svar
 1. Lene
  Lene siger:

  Den sang (Tak Gud) er en af mine yndlingssalmer, fordi den netop var en af de første nyere salmer, som gjorde mig glad ved at synge salmer som teenager .-)

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Lene

   Ja den er så glad og livsbekræftende og går til troen “i øjenhøjde”. Jeg har først lært den som voksen, alligevel gør den mig glad.

   Hov forresten: Denne gang gik du ikke i spamfilteret. Jeg har gjort det rigtigt, da jeg godkendte dig permanent.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Søren

   Mange tak for linket; det vil jeg læse med stor interesse. Din kommentar skal sørme da ikke slettes.

 2. kisser
  kisser siger:

  Mozart er også vidunderlig midt i en urolig nat 🙂
  Jeg tænker ofte på min gamle skoleinspektør, frk. Nordentoft – hendes yndlingssalme var Den signede dag. Den sang vi ofte til den fælles morgensang i aulaen på Katrinedalsskolen i Vanløse.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Kisser

   Åh ja godt du mindede mig på Mozart, som jeg har meget af, og det er en endda indspillet til Pc’en og er på iPadden, så jeg kan høre det i min seng.

   Nej har du har frk. Nordentoft, hun er jo en legende; jeg forestiller mig, at hun har været en dygtig lærer. I øvrigt har jeg boet 18 år på Vanløse Allé et kampestenskast fra din gamle skole.

 3. Bodil Grove Christensen
  Bodil Grove Christensen siger:

  Prøv også at finde “Se, nu stiger solen …” Jakob Knudsens vidunderlige salme. Den giver mening. Der er mere end dette, som vi ser her og nu, end dette jordeliv med alt, hvad det indebærer, blandt andet også tunge ting i livet.
  Vi forstår ikke altid det, som vi skal igennem. Det er også ok. Lad det være sådan, for det er det, Gud ønsker at vi skal lære. At acceptere og forstå, at han er med os. Uanset hvad. Uanset hvor. Vær aldrig i tvivl om, at Gud er den stærkeste. Det er han. Altid. Amen. Sov godt resten af natten.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Bodil

   Mange tak for din kommentar her på de sene nattetimer!

   Jeg vil lede efter Jakob Knudsens salme, som jeg faktisk er ret vild med. På YouTube fandt jeg en udgave med Lene Siel, men den er lidt for poppet. Den med DRs Vokalensemble er bedre – mere klassisk. Denne er også god: https://www.youtube.com/watch?v=Dybnj3MXyx4

   Jeg er nu ikke helt enig med dig i, at vi skal lære af vores modgang, og i givet fald synes jeg snart, jeg har taget min del 🙂

Der er lukket for kommentarer, da posten er mere end et år gammel.