,

Vilde forandringer?

Sjov med hjemmesiden

Det har kostet kræfter

Allerførst: her til aften har jeg været ude at spise for første gang i flere år. Hvor var det dog skønt at komme lidt ud i samfundet efter mange dage og en nat ved computeren. Sublim mad og ditto betjening på restaurant Mêlée, Martensens Allé 16, 1828 Frederiksberg, København. Jeg elsker at blive betjent. Skulle din vej falde der forbi, kan det absolut anbefales. Det var  dyrt men dejligt.

Jeg har længe haft lyst at foretage forandringer på hjemmesiden

Nu er forandringerne blevet til noget, og jeg er næsten færdig, og du kan se dem her på subdomænet. De er ikke lagt op på den rigtige side endnu, da der mangler lidt, som er noget, Michael fra Designunivers skal kode for mig, da jeg ikke selv har kompetencerne til det. Michael kan alt til en fornuftig pris.

Jeg bruger temaet Enfold, hvor man kan komme langt med “klik og peg” og den slags, og det har jeg brugt tre dage og en nat på, men der er nogle ting, hvor Michael må træde til. Et lille eksempel er, at billederne, der fremover kommer til at repræsentere de nye poster i bloggen, blev ved med at hoppe og danse, hvilket jeg ikke bryder mig om. Og jeg gætter på, mine læsere heller ikke er så begejstrede for for meget “hop og dans”. Enfold tilbyder bare ikke, at man kan undgå det, uanset hvad man gør.

Sikke en masse læring. Så skønt. Jeg har virkelig lært meget om Enfold af dette her.

Jeg er startet med forsiden og blogposterne. Jeg har 89 sider, de må komme lidt efter lidt. Når jeg finder en generisk model for dem, tager det nok ikke så lang tid. Og herregud det er jo mit hjertebarn og jeg skal ikke så meget andet…

Målet har været at lave noget, der var bare lidt “smartere”

Selv jeg må følge bare lidt med tiden, uagtet jeg er en stokkonservativ web-ejer og -bruger. Jeg har en en eller anden idé om, at mine læsere også er en anelse konservative, ikke af sind men ud fra devisen om, at når de nu er vant til at se siden på en bestemt måde, så skal der da i hvert fald være noget, der leder tilbage til det kendte. Alt må ikke ændres på en gang, for så kan brugerne føles sig hjemløse. Og det er ikke meningen. Det er en balancegang at skabe noget nyt og samtidig at holde på de mange brugere, jeg har og som jeg er meget glad for.

Jeg faldt over Hotel d’Angleterres hjemmeside her og lod mig inspirere af den. De har mange fine ting, men også meget “hop og dans”, jeg ikke bryder mig om, så jeg nappede det, jeg kunne lide og lod resten være.

Det har jeg opnået

 1. Noget, der er mere up to date og alligevel bevaret en høj grad af genkendelighed.
 2. Sluppet af med det store døde, hvide område i toppen, der egl. ikke blev brugt til andet end mit logo og nogle ikoner. I realiteten er det måske også kun mit selv, der fatter idéen bag logoet.
  • Det subtile er: den mørke side og den lyse side bag maskerne, p.t. brillerne, symboliserer de to sider af bipolariteten, det maniske og det depressive. Men jeg medgiver, at det nok kun er mig, der forstår det. Måske finder jeg en dag på noget andet.
 3. Fået placeret “sociale ikoner”, altså links til Facebook, LinkedIn mv., et sted, hvor de gør mere fyldest.
 4. Uddraget af den enkelte blogpost har jeg måttet givet køb på. Til gengæld bliver der fire gange så meget plads til titlen, som så kan blive meningsfuld. Hidtil har titlerne været lidt af et gætværk.
  • Hvis du abonnerer på nyhedsbrevet, får du stadig uddraget fra den enkelte post med. Jeg glæder mig over mine p.t. knapt 70 abonnenter.
  • Er du ikke abonnent, må du klikke på billedet for at se, hvad der gemmer sig. Jeg vil gøre mig umage med at skrive mere sigende titler, så du kan spare et klik eller to.
 5. Forsiden er blevet delt i to blogs: den øverste blog handler om aktuelle emner, og den nederste blog handler om (slægts-)historiske emner. Det sker, fordi jeg gætter på, at jeg skriver til to forskellige segmenter. Ikke alle mine læsere interesserer sig for det samme. Interesserer du dig for historien, skal du altså rulle lidt ned, for at se om der er noget nyt, der kan interessere dig.
 6. Der er blevet ryddet op ude i “sidebaren”, altså området ude til højre med links til det ene og det andet. Der var for meget, der ikke var stringent. Jeg kan ikke klare, når det ene element ikke er mage til det andet. Det skulle være i orden nu.

Har du en mening?

Dette er intet meningsmålingsinstitut, og jeg lover ikke at rette mig efter det, du siger, men det gør de jo heller ikke…

Hvis du mener noget, vil jeg forfærdelig gerne høre om det, og jeg lover at tage hvert eneste input op til overvejelse og helt sikkert at begrunde og besvare, for jeg har gjort mig tankerne. Det er bare muligt, de ikke er kommet frem her.

Jeg glæder mig til at høre fra dig.