,

Valg og guide til JRT

Jeg holder det næsten ikke ud

Jeg kan næsten ikke udholde politik i Danmark mere. Jeg har selvfølgelig benyttet mig af min ret og pligt til at stemme, og det skal ikke være en hemmelighed, at jeg håber på en rød regering – gerne med Johanne Schmidt-Nielsen som statsminister 🙂  Jeg synes, Enhedslisten er det eneste troværdige parti, vi har p.t. I mange år stemte jeg på Socialdemokratiet, men de er blevet for reaktionære til mig.

Mens jeg skriver dette indlæg, kører DRs valgudsendelse i baggrunden, men det virker som om, de bare skal fylde tiden ud til den første exit poll kl. 20:00. Masser af tomgangssnak for at få tiden til at gå.

Der var dog et interessant interview med Johanne om hendes brug af Facebook: 104 statusopdateringer i løbet af valgkampen og næsten en ½ million likes, delinger og debatter. Det er da ret imponerende. Hun blev spurgt, hvad hun havde gjort for at nå denne førsteplads. Hun svarede, at hun troede, at succesen skyldtes, at hun skrev alle opdateringerne selv og selv svarede på indlæggene. Både Helle Thorning og Lars Løkke bruger kommunikationsmedarbejdere til den slags. Johanne Schmidt-Nielsen betonede endvidere, at det der er vigtigt ved at bruge de sociale medier er, at man får en direkte dialog med vælgerne. Det tror jeg, hun har ret i; fx har jeg selv haft flere små “debatter” med SFs Özlem Cekic, der jo interesserer sig for psykiatrien. Jeg håber, hun bliver stemt ind igen.

Usikkerheden om hvem der bliver statsminister er stor, og det har i meningsmålingerne hele tiden set ud til, at det bliver et dødt løb, og at Færøerne evt. kan komme til at gøre udfaldet. Et er nok sikkert, og det er, at DF vil opleve en fremgang på ca. 50 pct. Alternativet passerer fint spærregrænsen, hvad ingen havde troet.

Jeg frygter som sygemeldt og besvær med arbejdsmarkedet, at Lars Løkke bliver statsminister. Jeg synes, der er mange trusler fra ham – man kan selvfølgelig håbe, at truslerne er tomme.

Til slut skal det dog nævnes, at jeg er helt enig i udsagnet om, at en valgdag er en fest for demokratiet. Det er ikke en selvfølge at kunne stemme på lige det parti, man er mest enig med. Masser af steder i verden er der ikke frie og demokratiske valg, og mange steder er der kun et parti at stemme på.

Junkware Removal Tool (JRT)

Det er nemmere at skrive en guide til JRT end at forholde sig til dansk politik 🙂

JRT skanner og sletter filer og mapper, der er kendt for at være junkware, det være sig virus, værktøjslinjer, reklameskrammel, noget der har været bundled ind i gratis software mv. Er der filer, der kan repareres, klarer JRT også dette.

JRT kan blandt andet fjerne disse:

 • ASK
 • My Websearch
 • Web Assistant
 • Browser Manager
 • og en del flere

JRT vil slette alle spor efter programmerne; det vil sige både i registreringsdatabasen og i tilhørende filer og mapper.

Her er guiden: Junkware Removal Tool (JRT) – en guide

 

12 Svar
 1. Pia
  Pia siger:

  Jeg plejer at holde mit politiske ståpunkt for mig selv, og jeg har ikke set eller hørt en eneste valgkampagne, med mindre der har sneget sig et klip ind i radioen og i tv-avisen. Men jeg fulgte med i aftes, fordi jeg ville kende slutresultatet. Jeg var dog mindst lige så optaget af mit strikketøj hele aftenen og natten.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Pia

   Det var godt, du fik “strikke igennem” 🙂 Jeg plejer nu heller sådan at plapre løs om politik, men denne her gang har det bare føltes vigtigt for mig. Jeg har heller ikke set en eneste valgudsendelse, for jeg kan ikke holde det ud. De går alle efter laveste fællesnævner, og det kan jeg ikke klare.

 2. Lene
  Lene siger:

  Tjah Hanne, jeg håber ikke du får ret, for så er der ikke flere landmænd i det her land og så,får du problemer med at få danskproducerede fødevarer 🙂
  Når det så er sagt så er det vist lige godt om det er Helle eller Lars der er leder af landet, når man er sygeplejerske i det offentlige, så jeg har ganske enkelt ikke vidst hvad jeg skulle stemme. Men stemme gjorde jeg, det er der andre der har kæmpet for at jeg kan.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Lene

   Det ville selvfølgelig ikke være godt, hvis der ikke var dansk producerede fødevarer! Det går jeg ikke ind for, men jeg kunne godt forestille mig et mere bæredygtigt landbrug.

   Ja Helle eller Lars, ja det er da et fedt, det er jeg enig med dig i. Som offentligt ansat synes jeg dog personligt, at det er umuligt at stemme på de blå.

 3. Ellen
  Ellen siger:

  Jeg blander mig ellers ikke i politiske debatter, men vil gøre en undtagelse ved at erklære, at hvis JSN bliver statsminister, så emigrerer jeg omgående!

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Ellen

   Du fik latteren frem hos mig – tak for det. Sandsynligheden er nok ikke så stor.
   Jeg emigrerer, hvis det bliver Lars Løkke.

     • Stegemüller
      Stegemüller siger:

      @ Erik

      Velkommen til min blog og tak for din kommentar, der lige skulle godkendes først, da det er første gang, du kommenterer her. Fra nu af vil dine kommentarer stryge lige igennem.

      Nej jeg er ikke emigreret – skønt jeg da kunne have lyst til lidt lunere himmelstrøg 🙂

 4. Inge
  Inge siger:

  Hahaha… Jeg har også fjernsynet kørende, og jeg sidder og smiler højt af din og Ellens kommentar. Jeg tror din risiko for at skulle ud og finde et nyt land, er noget større end Ellens.. Og nu kom den første exit poll sørme.. 🙂

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Inge

   Ja det har du nok ret i. Jeg er ved at pakke kufferten og ringe til SAS og bestille nogle biletter. Jeg tror, det bliver Australien. De har sådan et dejligt klima.

Der er lukket for kommentarer, da posten er mere end 100 dage gammel.