, ,

Sundhedsreform

Myter og misforståelser

Jeg orker det ikke

Jeg orker ikke flere reformer. Kan vi nu ikke bare holde fast på det, vi har og så gerne optimere det. Helt lavpraktisk sidder jeg og tænker på, at samtalerne i Distriktspsykiatrien (DPC) vel ikke er svære, og så siger Løkke, at det, der ikke er svært, skal være nært. Kan jeg så risikere at skulle gå ned på det lokale sundhedscenter og tale med en ergoterapeut? Min kontaktperson har 20 års erfaring i psykiatrien og har en overbygning med et eller andet speciale. Hun kan fange mig, når jeg er på vej til at tippe enten den ene eller den anden vej. Det vil kommunal ergoterapeut ikke kunne. Hvis det bliver sådan, så klarer jeg mig selv!

Centralisering

Jeg har ikke helt forstået alle dele af reformen endnu, men i hvert fald nedlægges de folkevalgte regioner og store dele af magten (IT, økonomi mv.) lægges som en styrelse under Sundhedsministeriet.

Der er ikke behov for centralisering, der er behov for decentralisering. Det er meget tænkeligt, at regionerne skal vises lidt til rette, men patienterne er altså ude i regionerne ikke inde på Christiansborg.

Medarbejdernes reform

Medarbejderne har ikke behov for endnu en reform. Nu har de lige fået Sundhedsplatformen (SP) til at køre. Kunne vi så ikke give dem lidt arbejdsro? Et lille eksempel angående SP: Jeg har gået længe i Glostrup, men i starten var det meget besværligt for personalet at bestille blodprøver, fordi jeg egl. hører til i Hvidovre. Men de fik det lært 🙂

Morten Østergaard brugte en dag mellem jul og nytår på Hvidovre Hospital og fulgte alle personalegrupper, patienter og pårørende. Det helt overordnede indtryk var, at personalet løb rundt for at finde plads til de medicinske patienter, fordi Venstre har dikteret mere eller mindre straksbehandling af kræftpatienter, hvilket selvfølgelig er enormt positivt, men hvad med de – sikkert ældre – medicinske patienter? Hvem tager hånd om dem?

2 Svar
  1. Jørgen
    Jørgen siger:

    Det er jo ikke godt at vide hvad det ender med, og jeg går ikke ud fra hr. Rasmussen sagde noget om, hvor meget tid der sættes af til at få det til at fungere. Jeg er sådan set enig med dig i at reformer ikke lige er hvad der er behov for, men omvendt synes jeg nu det kan være meget godt hvis man kan finde en anden måde at klare de gamle medicinske patienter på. Jeg hører jo til gruppen af +75-årige. Den gruppe øges med 68 borgere om dagen de næste 10 år. Det kræver enten at vi holder os raske til vi styrter eller at myndighederne gør noget andet end i dag.

    • Stegemüller
      Stegemüller siger:

      @ Jørgen

      I må holde jer raske – alt andet er for dyrt 🙂 68 om dagen. Hold da op det er mange, men det byder mig inderligt imod at bruge/tænke ord som ‘ældrebyrde’ eller lign. Vi er alle mennesker og vi kan alle have behov for sundhedsydelser af og til. Det har ikke noget med alder at gøre.

      Reformen skal træde i kraft 1/1 2021 men det er selvfølgelig ikke det samme som en dato for, hvornår det skal fungere. Jeg kan kun være enig med dig i, at der må findes en ordentlig løsning for de medicinske patienter.

Der er lukket for kommentarer, da posten er mere end et år gammel.