At øve sig

Jeg øver mig

For det første øver jeg mig på at være social, som ikke er en af mine kernekompetencer. Det gælder ikke at skulle til møde i jobcenteret i morgen eller i Distriktspsykiatrien på torsdag. Der skal mere til.

For et par uger siden inviterede jeg derfor en beboer fra ejendommen ind på kaffe. Det var slet ikke nogen succes. Det værste var, da hun sagde, at hun ‘havde været nødt til at melde sig ind i DF’. Så fik jeg det sådan: ‘Hvad laver den kvinde i mit hjem?’

Anderledes succes havde jeg i dag, hvor jeg havde inviteret en dame, jeg kender fra kirken. Hun var sørme interessant at tale med, for hun var klog og vidende. Tidligere lektor i tysk og engelsk. Så kan man noget. Vi fik os en snak om ordklasser, Aarstiderne, messehagler mv. Jeg havde tilberedt en juice (ikke en af de vilde), og den faldt i god jord. Dejlig eftersom jeg også stod mindst en time i aftes og ordnede al frugt og grønt, ellers havde jeg aldrig nået det i formiddag. Alt i alt en rigtig hyggelig formiddag.

Den nære fremtid

“Jobcenteret i morgen eller i Distriktspsykiatrien på torsdag”.

Begge dele er helt fine; især ser jeg frem til Distriktspsykiatrien, fordi min kontaktperson er kommet tilbage efter lang tids sygdom, så jeg har ikke talt med hende siden ca. 10. oktober 2018. Jeg har haft den samme kontaktperson  gennem alle årene, og føler mig ret privilegeret i den retning. Hun er virkelig dygtig, skubber og maser lidt hist og pist men aldrig på en voldsom måde; og så er hun virkelig sød. Jeg glæder mig sådan til at se hende igen.

Jobcenteret: Jeg synes faktisk, vi har et fint samarbejde. Hvis der skal bruges et eller andet, spørger han altid lidt forsigtigt, om jeg magter at gøre dit og dat, og det gør jeg da som absolut hovedregel. Det er småting, og jeg er jo uddannet i at grise papir til.

Næste uge

Næste uge har jeg set frem til i syv måneder. Det er der, jeg har en aftale med en speciallæge om udredning for ASF/Aspergers Syndrom. Jeg er spændt på, hvad hun siger. Overlægen i Glostrup gav mig også en test i hånden, som jeg har udfyldt og tager med ind til hende. Den er møntet specielt på udredning af voksne.

Logoet

Logoet er med som billede, fordi det nu endelig er lykkedes at få hjemmesidens farver implementeret i mit favoritlogo. Ting tager tid

5 Svar
 1. Jørgen
  Jørgen siger:

  Øvelse er godt.
  Jeg er ret spændt på, hvad der kommer ud af udredningen i henseende til ASF. Måske vil det vise sig at et og andet falder på plads.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Jørgen

   Ja – jeg tror på det med at øve/træne fx prøver jeg at træne min hjerne mht. ‘delt opmærksomhed’ – og det er altså som om det virker ldt.

   Mht. ASF-udredningen har jeg for mig selv defineret dette:

   Hvad vil du med det?

   1. Hvor meget er den rene og skære bipolaritet (manierne), hvor meget er ASF?
   a. Jeg er klar over man ikke kan sætter procenter på og sætter i kasser, men vi må kunne komme nærmere

   2. Få styr på om de tanker jeg har gjort mig i minimum ti år er rigtige (se vedlagte).
   a. Alle – inkl. DPC – griner af mig og spørger hvad jeg vil med det.
   b. Jeg må bare erstattet usikkerhed og uvished med sikkerhed og vished; tvivl med en eller anden form for tryghed.

   3. Få styr hvem jeg er. Er det tillært ASF? Der er et dokument fra 2015, hvor jeg sammenligner mig selv med min adoptivfar vha andres vurderinger. Vi minder en hel del om hinanden. Vi havde desværre kun hun hinanden fra 1966 – 1972 (de hentede mig i 1966, men jeg er fra 1963). Er det genetisk? Kender ikke min arvemasse. Har truffet dem, men det fungerede ikke rigtig.

   • Jørgen
    Jørgen siger:

    Jeg kan uden besvær forstå hvorfor du gerne vil vide hvad der er hvad. Er Aspergers Syndrom en del af dig, er det sandelig vigtigt at vide, hvad konsekvenserne af den del er og ikke er. Så kan det godt være at resten – eller mindre end resten – er en følge af din bipolære lidelse. Vished er bedre end uvished – og i din tilværelse.

    • Stegemüller
     Stegemüller siger:

     @ Jørgen

     Mange tak for din forståelse! Du er stort set den første, der ikke bare spørger, hvad jeg vil med det. Selv psykiateren i DPC spurgte sådan. Det refererede jeg kort for hende jeg skal se; hun undrede sig noget, da da ASF/Aspergers Syndrom jo altså er psykiatriske lidelser.

     Du ved jo sikkert alt om det, men der er faktisk rigtig mange lighedspunkter mellem den maniske del af det bipolare og så ASF; bare sådan en lille ting som at kunne fokusere på det samme i mange, mange timer.

Der er lukket for kommentarer, da posten er mere end et år gammel.