, ,

Søgeord

Inspireret af Lenes indlæg her, ville jeg også undersøge, hvilke søgeord der førte til min blog. Det viser sig, at det slet ikke er let eller også er jeg for dum.

Det er en WordPressblog som jeg selv hoster – altså ikke WordPress.com, og jeg har Google Analytics til at køre på den. Det får jeg imidlertid ikke noget ud af, da Google siden mindst 2013 har vist “Søgeord: (not provided)“; jeg har bare ikke været opmærksom på det. Jeg har fundet denne artikel om, hvorfor de spærrer for søgeordene. Det handler selvfølgelig om kolde kontanter.

Et eller andet sted på Googles mange sider fandt jeg noget med søgeord, men nu kan jeg selvfølgelig ikke finde det igen. Men det gør nu heller ikke så meget, for det så højst besynderligt ud. En hel række forskellige søgeord – primært til slægtsforskning – med 1 hit pr. ord og en endnu længere stribe ord med 0 hits. Det giver ingen mening.

En anden måde at gøre det på kunne være at sætte noget HTML-kode ind i en af WordPress-filerne: <meta name=”keywords” content=”,Søgeord,Søgeord,Søgeord,OSV”>. Problemet er, at jeg ikke kan finde ud af, hvilken fil jeg skal sætte koden ind i. Det oplagte ville være index-filen, men den beskrives til at skulle være tom.

Skal jeg evt. bruge et helt andet værktøj end Analytics?

Er der mon en, der kan/vil hjælpe?

14 Svar
  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Inge

   Det var lige før, jeg kunne ønske mig at være på Blogger, for dette her kan jeg simpelthen ikke finde ud af.

 1. Donald
  Donald siger:

  Man får heller ikke søgeord på WordPress.com (måske fik man tidligere) jeg har aldrig rigtigt interesseret mig for det. Min web er nærmest bare en udvælgelse af de bedste billeder jeg har og en mulighed for en og anden at lufte nogle synspunkter på et og andet. På wordpress.com læste jeg flg.:

  Some search engines don’t reveal search terms for privacy reasons. Google, for example, has been encrypting the vast majority of search terms since 2013.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Donald

   Du har ret: Min blog er mere ordrig end din. Jeg er ikke så god til det med billeder.
   Du har også ret i, at Google stoppede det med søgeordene i 2013, jfr. den artikel jeg linkede til.

 2. Donald
  Donald siger:

  Som du siger, den viden, som Google indsamler, skal jo være deres livsgrundlag og de driver altså mange dyre services 🙂 Der er nok stærke kapital interesser bagved.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Donald

   Jeg ville såmænd også godt betale lidt for det, og det kan man gøre med AdWords, men jeg kan bare ikke gennemskue, hvor meget det kan komme til at koste med en såkaldt kampagne, og så tør jeg ikke begive mig ud i det.

 3. Henny Stewart
  Henny Stewart siger:

  Det, som Eric anbefaler ovenfor, har jeg aldrig før kunnet få til at virke. Nu i dag virker det lige pludselig. Det kunne være, man skulle lave et indlæg med søgesætninger igen. 🙂

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Henny

   Det er da bare super dejligt. Jeg er gået i gang med det hele, men jeg synes ikke rigtig, jeg kan finde ud af det.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Eric

   Mange tak for dit svar. Webmastertools har jeg prøvet 50 gange. Den viser mig kun, at Googlebot ikke kan få adgang til mit site. De løsningsforslag/fejlfindingsværktøjer der angives, forstår jeg ikke rigtig.

   Hov: jeg fandt denne igen: https://www.google.com/webmasters/tools/search-analytics?hl=da&siteUrl=https://stegemueller.dk/ Måske er det den, jeg leder efter? Jeg synes bare, det ser underligt ud.

   Ovre i Facebookgruppen “Support PC og andet” fik jeg det råd at bruge SEO Yoast programmet. Det vil jeg prøve.

   • Eric
    Eric siger:

    Prøv i Analytics at gå ind under “Anskaffelse”, “Søgemaskineoptimering” og “Forespørgsler”. Hvis der står noget, fungerer det.

    • Stegemüller
     Stegemüller siger:

     @ Eric
     Tak!
     Jeg havner på: “Denne rapport kræver, at Search Console-integration er aktiveret.” Men det synes jeg da, allerede den er. Jeg forstår altså snart ikke noget.

 4. Henny Stewart
  Henny Stewart siger:

  Hvis du bruger en anden service, vil den heller ikke vise Google-søgeordene. Disse vil imidlertid være de fleste! Min udbyder – Gigahost – giver mig nogle søgeord, men altså kun fra folk, der har søgt med noget andet end Google. Det kunne fx være med “Bing” eller “Duck, duck go”. Men det er en meget lille procentdel, og når de bruger sådan nogle “eksotiske” søgemaskiner, er deres søgninger sandsynligvis heller ikke mainstream. Men et eller andet viser de da.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Henny

   Mange tak for dit svar. Ja det er jo egl. ret logisk, at andre tjenester ikke viser Googlesøgningerne, som jo dækker 99,9 pct. af “markedet”. Ovre i Facebookgruppen “Support PC og andet” har jeg fået anbefalet Yoast. Den vil jeg prøve.

Der er lukket for kommentarer, da posten er mere end 100 dage gammel.