,

Sikkerhed i Syrien

Sikkerhed i Syrien

Der er forskel på sikkerhed

Man har det godt, når man kan gå op i sikkerheden i WordPress.

Det er mest Socialdemokratiet og de andre “blå”, der mener, der er sikkert i Syrien.

Mens det store flertal i befolkningen går mest op i, om morgendagens (som nu er blevet dagens) forhandlinger i Folketinget munder ud i færre mundbind og færre krav om fremvisning af Coronapas, (som om det var reelle problemer), er der også en del, der har fokus på de mennesker, der indkaldes til ni timer lange afhøringer i Udlændingestyrelsen/Flygtningenævnet og herefter må vente på dommen om, hvorvidt Damaskus, eller måske rettere et udrejsecenter, venter dem i løbet af kort tid.

Er det den gamle mor, der skal afsted, mens de syv børnebørn kan blive her? I aftes læste jeg om en kvinde på vist nok 67 år, der havde fortalt Flygtningenævnet, at hendes største ønske var at få lov at dø her blandt børn og børnebørn. Mit hjerte bløder ved tanken.

Endnu et relevant borgerforslag

Gudskelov er der nogle, der agerer. Den 22 april oprettede en gruppe mennesker, en af dem den kendte syriske læge og menneskerettighedsforkæmper Haifaa Awad, borgerforslaget “Stop tilbagesendelsen af syriske flygtninge til farlige og usikre forhold“, der lige nu har 31.400 støtter. Det løber ud den 19. oktober i år, så det skal også nok nå de 50.000 nødvendige støtter.

Nogle af forslagsstillerne må være jurister eller lignende, for forslaget er fyldt med henvisninger til Folketingstidende, lovbemærkninger mv. Det er en fryd at læse noget, der er så gennemarbejdet. Det må du ikke snyde dig selv for. Og når du alligevel læser det, kan du også lige så godt hive dit NemID op ad lommen og skrive under.

Det er lidt noget rod, at der oprettes flere forskellige borgerforslag med næsten samme “scope”, men det kan måske ses som dels en trang til at handle, dels en form for desperation?