,

Ros hos tandlægen og en lav regning

Ros hos tandlægen og en lav regning

Jeg elsker at gå til tandlæge

Ros hos tandlægen og en lav regning

Jeg har været til tandlæge, og det var klinikejeren Amar selv, der undersøgte og behandlede mig. Klinikken har været udenfor rækkevidde i 1½ år, fordi tagetagen på bygningen brændte og de havde vandskader overalt.

I stedet var man henvist til Herlev, hvilket ikke var en god oplevelse, blandt andet fordi jeg var helt uforberedt på at komme ind til en fremmed. Det relationelle har også stor betydning hos tandlægen.

Nu er de heldigvis tilbage her i Hvidovre, og jeg skal bare over på den anden side ad gaden for at nå dem. Det er trygt.

Jeg er altid bange for ikke at børste godt nok, ikke at være flittig nok med tandtråden og interdentalbørsterne. Så jeg spørger altid (måske lidt barnagtigt?) om jeg gør det godt nok. Jeg får dog altid ros.

Jeg kunne nøjes med at komme en gang om året, men budgetterer med fire årlige besøg. Med min “tandhistorik” vil jeg ikke risikere noget. Jeg har kun 103.615 kr. en enkelt gang i livet. Denne gang kostede det ikke en gang 600 kr.

Smertefri behandling

Det skal ikke gøre ondt at gå til tandlæge, for så bliver man bare væk, og det går ikke. Tænderne skal holdes vedlige, for de skal holde hele livet.

Mine tænder er ganske vist – bortset fra en – alle nye kroner, da mine virkelige tænder var fuldkommen ødelagte af mundtørhed, og jeg lignede en taber. Det var frygteligt, og jeg prøvede at undgå at smile i et par år. Amar fik gjort orden på det hele. Nu smiler jeg meget gerne.

De går ind for smertefri behandling, og skriver blandt andet følgende på deres hjemmeside

Tandlæge med tryghed og gennemsigtighed

Hvidovre Tandklinik er din lokale omsorgsfulde tandlæge i Hvidovre. I Hvidovre-klinikken vil du blive mødt af venligt og kompetent personale i hyggelige og behagelige omgivelser. Vi er 3 tandlæger, 1 tandplejer og 5 klinikassistenter, som alle lægger vægt på empati og service, samt giver smertefri behandling af højeste kvalitet.

Vi er tandlæger, der står for grundighed og tryghed, og er eksperter i tandlægeskræk, samt ydelse af bedste tandsundhed, da vores mål er at have de gladeste patienter.

De kan rense selv dybe tandkødslommer, uden at det gør det mindste ondt. Det kunne hende i Herlev ikke. Der måtte jeg bede om at blive bedøvet.

Amar sagde “Hvis du mærker noget, rækker du bare venstre hånd op”. Jeg mærkede absolut ingenting, og på 25 minutter, inkl. en indledende snak på mindst 10 minutter, havde han lavet “Fokuseret undersøgelse, udvidet tandrensning og -6 tandrodsrensning”.

Ulighed i sundhed

Der er alt for meget ulighed i sundhed. Nu er det heldigvis (efter pres fra Enhedslisten) blevet sådan, at unge op til 30 år kan gå gratis til tandlæge. Men folk over 30 må selv til lommerne, hvis de har nogen. Med den galopperende inflation dropper mange tandlægen.

Når pengene er små, dropper mange besøget hos tandlægen. Det er reelt ikke nogen besparelse, for når de endelig kommer derhen, er det bare så meget dyrere.

Jeg har selv været i situationen, hvor jeg ikke havde været hos tandlæge i alt for lang tid, for jeg havde simpelthen ikke pengene. Og derudover var jeg så flov over alle de tænder, der var ødelagt af mundtørheden, at jeg ikke ville være bekendt at åbne munden hos en tandlæge. Da jeg endelig fik taget mig sammen til at bestille en tid, orienterede jeg dem på forhånd telefonisk om situationen, og at de skulle være søde ved mig. Og det var de.

Brækker man benet, kan det blive sat sammen af sundhedsvæsenet. Men knækker man en tand … Det er helt forkert.


Har du kommentarer til artiklen?

Så er jeg glad for at modtage dem i relation til artiklen, dvs. i artiklens kommentarfelt herunder, ikke på Facebook og ikke via Messenger. Jeg svarer dig også relation til artiklen, ikke på Facebook og ikke via Messenger. Det skyldes, at kommentarer og artiklen jo ellers dekobles, og så er din kommentar ikke noget værd i fremtiden. Det er ærgerligt for os begge.

Hvis du ikke tidligere har kommenteret en af mine artikler her på siden, skal din kommentar først godkendes (spamhensyn). Min responstid er under normale omstændigheder meget kort. Herefter vil du stryge lige igennem.

0 Svar

Skriv en kommentar

Vil du deltage i debatten?

Du er mere end velkommen!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *