PhotoTangler Collage Maker

Ellen fandt PhotoTangler Collage Maker til mig – tusind tak til dig Ellen – ved at google med ‘overlapping images’, det havde jeg slet ikke selv tænkt på, jeg er vist ikke særlig god til at google.

PhotoTangler Collage Maker laver collager, og tilbyder rigtig mange muligheder: Man åbner programmet og får tildelt et lærred, som man efterfølgende selv kan bestemme størrelsen på. Man kan også selv bestemmer baggrundsfaven på sit lærred. Herefter åbner man med filbrowseren sin billedmappe, og trækker billederne over på lærredet.

Når billederne er placeret på lærredet, kan man trække i kanterne og få det enkelt billede til at have den rigtige størrelse. Man kan tilføje så mange billeder, man vil og man kan selv bestemme placeringen af alle billederne; på dette punkt er programmet bedre end Microsoft Research AutoCollage 2008, hvor programmet gjorde alting selv, og man kunne kun styre to billeder.

Jeg har lavet to testbilleder:

Det første billede er fra i lørdags, hvor jeg var ovre i Hvidovre Kirke og bistå med altertavleprojektet. Det andet billede er Hvidovre Kirke en pinsedag for et par år siden.

Jeg skal have fundet ud af, hvordan jeg får fyldt lærredet helt ud, så man ikke kan se de ovaler, som programmet selv genererer, for dem synes jeg ikke så godt om, men ellers er jeg fuldt tilfreds. Jeg er godt klar over, at jeg selvfølgelig bare kan fylde det helt ud med billeder, men det er hvad jeg har forsøgt på billedet med kirken, men man alligevel se ovalerne.

Programmet kostede 158,00 kr. og bestemt pengene værd. Jeg elsker ny software og at sætte mig ind i hvad det kan.

17 Svar
 1. Stegemüller
  Stegemüller siger:

  @ Jørgen

  Jeg sidder netop nu og arbejder med et par nye collager til bloggen, og de kommer snart på.
  Jeg får ikke taget så mange billeder til hverdag, fordi jeg ikke er god nok til at få slæbt kameraet med mig.

 2. Stegemüller
  Stegemüller siger:

  @ Ellen

  Ja den tager sørme alting meget bogstaveligt 🙂 og sådan skal det selvfølgelig også være. Jeg havde vidst ikke software eller program med i mine søgninger, men jeg kan naturligvis godt se, at det skal være sådan. Tak for dine tips!

 3. Stegemüller
  Stegemüller siger:

  @ Ellen

  Du har fuldstændig ret, og det er mig, der ikke er særlig god til at søge med Google. Jeg havde selv bare søgt på ‘collage’ og det var ikke nok, jeg skulle også have haft ‘overlapping images’ med.

  Så hurtige er de altså ikke i Fakta, det er en skrøne 🙂

  • Ellen
   Ellen siger:

   Husk, at en computer tager alting meget bogstaveligt …
   Tænk på, hvor bredt et område ‘collage’ dækker over – det vil jo være ALT, hvor ordet så meget som indgår i en hvilken som helst fuldstændig ligegyldig sammenhæng, så hvis jeg fx har brugt ordet i et indlæg, vil dette også være blandt dine hit.
   Du skal under alle omstændigheder også have ordet ‘software’ eller ‘program’ med, hvis det er sådan noget, du leder efter – og det var det jo i dette tilfælde.

 4. Ellen
  Ellen siger:

  I thought it enough! Jeg sagde jo, at der sandsynligvis var hundredevis af programmer, der kunne det samme eller var bedre 🙂 – det tog mig bare fem minutter at finde dette – ikke længere end de siger, det tager at handle i Fakta 😉

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Inge

   Du har ret i, at det er godt, at man selv kunne styre motiver og størrelse. Det kunne man ikke med Microsoft Research AutoCollage 2008, der var man mere bundet op af det som programmet nu valgte. Man kunne styre to billeder og ikke mere.

 5. Fruen i Midten
  Fruen i Midten siger:

  Ih, hvis det er første forsøg, så synes jeg altså, det er ret flot 🙂 Kan godt se, hvad du mener med ovalerne, men mon ikke du hitter ud af et eller andet, efterhånden som du når til de mere nørdede detaljer.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Fruen i Midten

   Tak skal du have. Det er skam de først forsøg, jeg skulle bare lige se, hvad programmet kunne tilbyde. Microsoft Research AutoCollage 2008 er stadig min favorit, men det hjælper jo ikke, når det ikke forhandles mere.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Rejen

   Det er et supersmart program og jeg tror jeg bliver glad for det, når jeg lærer det mere at kende.

 6. rejen
  rejen siger:

  Flotte forsøg, men jeg ville komme til at bruge alt for meget tid (som jeg synes jeg har for lidt af i forvejen) til at sidde og lege..Men glæder mig til at se om det lykkedes dig at fjerne ovalerne..;-D

Der er lukket for kommentarer, da posten er mere end et år gammel.