,

Billederne på bloggen

Billederne på bloggen

Hvor har jeg været dum mht. billederne!

Jeg har simpelthen ikke kunnet finde ud af, hvordan jeg sørgede for, at billederne i hvert indlæg blev pæne, ctr.. grumsede, samtidig med at de passede i størrelsen ude på bloggens forside, som kaldes et “grid”.

Så jeg har været så dum, at jeg valgte en størrelse til griddet og så lod temaet skalere billedet op til selve indlægget. Det dumme var, at der jo ikke kan blive flere pixels, end der nu engang er, og derfor blev billederne grimme.

Nu har jeg så lært, at det skal foregå den anden vej: Det originale billede skal have den størrelse, som temaet bestemmer inde i indlægget. Man kan muligvis selv definere det, men jeg ved ikke hvor. Hos mig skal det være 598 * 336, som er perfekt 16:9. Temaet skalerer så selv billederne ned til griddet til en størrelse, der hedder 260 * 177.

Når man først har fattet det, er det ret simpelt. Jeg håber, I får pænere billeder at se på i fremtiden.

Herudover har ovenstående øvelse bevirket, at billederne i griddet er blevet større, og det virker egentlig ret godt, synes jeg da selv.

4 Svar
 1. Eric
  Eric siger:

  Nej, det lyder OK. Jeg ville dog starte med at beskære en til flere kanter, så billedet får den ønskede komposition og det ønskede forhold mellem højde og bredde. Først derefter vil jeg skalere. Det er jo ikke nødvendigvis kun én side, der skal beskæres – kompositionen betyder også noget.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Eric

   Mange tak

   Jeg tror mit billedprogram GIMP er for simpelt til at kunne skrive til fx 16:9 (men jeg er ved at undersøge, om jeg bare har misforstået noget, for det er ret avanceret).

   Jeg kan godt se, at jeg kan miste noget af kompositionen!

   Øver videre 🙂

 2. Eric
  Eric siger:

  Det originale billede kan du skalere i de fleste billedbehandlingsprogrammer. Hvis originalen ikke er 16:9, må du beskære først og dernæst skalere.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Eric

   Måske gør jeg det omstændeligt? Jeg gør (nu) følgende:
   1) Finder et billede og sætter med GIMP enten højden eller bredden, som den skal være.
   2) Beskærer den modsatte akse, så billedet opnår mine 598*336
   3) Så ved jeg, at jeg har et pænt billede i indlægget, og at det også passer i griddet.

   Er det forkert?

Der er lukket for kommentarer, da posten er mere end et år gammel.