, ,

På ordlejr

I weekenden den 15. og 16. maj skal jeg på “ordlejr” = Wordcamp

Nu hvor flytningen af min WordPress-blog til mit eget domæne er en realitet, og min gode hjælper “kun” mangler at importere alle posterne fra slægtsbloggen, bliver det ekstra sjovt at deltage i WordCamp i en hel weekend. Jeg venter mig meget af den og håber det foregår på et niveau, hvor alle kan være med – også os der ikke bare lige ryster et par plugins ud af venstre ærme. Der er så mange mennesker i verden, der blogger, nu skal jeg møde nogle af dem IRL (in real live).

Jeg er så glad for, at jeg besluttede at betale mig fra bistand til flytningen, for det havde jeg ikke kunnet klare selv – men jeg tror på, at jeg kan bygge videre selv.

Det er i øvrigt en næsten berusende fornemmelse at stå med en “blank” blog, for hvilke elementer skal med ude i højre side – trænger der ikke til at blive ryddet op? Hvilke nye elementer kan være relevante?

På den anden side så er vi webbrugere stokkonservative og vil altid helst have, at alt er, som det plejer, for ellers kan vi ikke finde rundt. Indtil videre har jeg derfor valgt at lave en næsten tro kopi af den gamle blog og så må vi se, hvordan det udvikler sig. Jeg er stadig i gang med at læse “WordPress Bible”, men han går ret hurtigt i “Code mode”, og der står jeg lige så hurtigt af – og jeg ved godt, hvad problemet er: Det er, at jeg altid dybest set tror, at jeg skal kunne det hele på tre minutter, og at jeg kan læse mig til det. Michael, der har hjulpet mig med flytningen, fortalte, at han har arbejdet med WordPress i tre år! Så jeg må bare se at komme i gang!

4 Svar
 1. Ellen
  Ellen siger:

  PS: Ved du godt, at du over dit kommentarfelt har skrevet, at ‘…du skal være velkommen til at være den første til at kommenterer’? Jeg tilskriver nutids-r-fejlen din bloghjælper… Korrekt? Kender jeg dig ret, vil du gerne have rettet den fejl 🙂

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   Ja for Søren – jeg må straks hjem og se på, hvor jeg kan rette den fejl. Det må bare ikke forekomme hos mig! Mange tak for info!

 2. Ellen
  Ellen siger:

  Den flytning er tilsyneladende gået ganske udmærket og virker fint…
  Jeg har overvejet samme flytning, når jeg nu alligevel har købt mit eget domæne, men hvis DU skal have hjælp, så skal jeg da holdes i hånden fra start til slut.
  Det bliver med andre ord ikke lige nu…

  Du spurgte om, hvilket objektiv, John bruger til nærbilleder af fugle – det er et Sony og på det er skrevet følgende:
  DT 3,5-6,3/18-250
  Dette skulle iflg. pålidelig kilde (guess who) sige en kender alt, hvad der er nødvendigt at vide…
  Det sagde ikke mig en pind, så hvis du har det på samme måde, skal du endelig ikke være bleg for at indrømme det 😉

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Ellen – jeg er simpelthen så glad for den flytning! Tænk pludselig at kunne bestemme over alting selv – det er forrygende. Jeg kan kun anbefale det, og jeg må nok give dig ret i, at du sikkert skal have noget hjælp, hvilket der ingen ting er galt i. Nogle gange vil man jo bare hurtigt ud over stepperne og har ikke tid eller lyst til først at læse en tyk bog om hvordan. Jeg anbefaler Michael, som har lavet det for mig.

   Jeg kan se, at jeg lige skal have styr på det med at få en mail igen, når der er nye kommentarer og at de skal godkendes mv.

   Det objektiv er da et drømmeobjektiv! 18-250 betyder at der både er rigtig god vidvinkel og ditto zoom. 3,5-6,5 er brændvidden og fortæller om, hvor meget lys, der kommer ind i objektivet. Og da alt med billeder handler om lys er det vigtige tal for billedkvaliteten. Jeg vidste slet ikke, at man kunne få objektiver med så stor en spændvidde, så tak for oplysningerne.

Der er lukket for kommentarer, da posten er mere end et år gammel.