Opfindelsernes bog

Et stykke ingeniørkunst

 

Lige efter første verdenskrig syntes Helge Holst, at man var færdig med at opfinde verden, og det skrev han så ‘Opfindelsernes Bog” om.

Den udkom i 1923, og den står i min stue. Jeg må have arvet den fra min far, der havde arvet den fra sin far. Hvad der skal blive af de fire fuldvoksne og tætskrevne bind, når jeg ikke er her mere, ved jeg ikke. Jeg håber, jeg kan finde nogle, der vil værdsætte de fine bøger.

Den er fyldt med dampmaskiner, ligninger, motorvogne mv. Maskinerne er også sirligt beskrevne vha.  – jeg kan ikke finde et ord – noget,  man kan folde ud i det uendelige. Alle de dele, der er sat et tal på kan åbnes, og bag dem, er der nye tal osv. Da jeg var barn, forstod jeg ikke, at jeg ikke måtte lege med dem. Det er jeg glad for i dag!

Sikke et værk, der nu har lige knap 100 år på bagen! Jeg er utrolig glad for at have det stående.

Opfindelsernes bog

4 Svar
  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Jørgen

   Ja er de ikke bare skønne? Det eksemplar er virkelig et klenodie for mig. Jeg håber som skrevet, jeg kan finde værdige “arvinger”. Jeg kigger af og til på “modellerne” fordi de er så flotte.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Eric

   Det er jeg glad for, da det nok kan opfattes som lidt af en “særinteresse”. Ja indbindingen er virkelig smuk; det et fint stykke håndværk fra den tid.

   Jeg ville sådan ønske, jeg kunne vise de fine “modeller” bedre, for de er virkelig fascinerende med alt det, der kan lukkes op og foldes ud.

Der er lukket for kommentarer, da posten er mere end et år gammel.