Indefra med Anders Agger ~Elecktrochock

ECT eller “elektrochok” redder tydeligvis liv.

En veninde gjorde mig opmærksom på denne udsendelse (direkte link) fra den 12. november kl. 21:30 (altså i år 2018), som jeg selvfølgelig skulle se af to årsager:

  1. Jeg er vild med Anders Agger, den langlemmede fyr, der trænger til at blive klippet, men alligevel på sin rolige facon kan falde ind hos alle mennesker. Han er fantastisk.
  2. Det ville være spændende at se ECT-behandlingen, for det har jeg jo (heldigvis) ikke oplevet. Hvordan ser patienten ud, hvordan er kramperne, hvad er det med tæerne?

Klinikchefen redegør

Klinikchefen (den øverste) på Psykiatrisk Center Ballerup bekræfter, at der faktisk er mange ting i hjernen, vi ikke ved noget om, og måske kommer vi heller aldrig til helt at forstå den.  Det er noget med, at der under ECT udvikles nye hjerneceller, og det er noget med, at nogle neurotransmittere finder hinanden igen. Hendes (og min) børnelærdom er, at vi fødes med så og så mange millioner hjerneceller, og dem bruger vi så løs af – men hvad når de alle sammen er brugt? Nej hjerneceller fornys gudskelov.

Derfor ved vi heller ikke helt, hvorfor ECT virker, men vi ved, at det virker. Det har virket på mig, og det virker ned al tydelighed på udsendelsens Bo Andersen.

ECT virker med det samme, mens ny medicin skal have seks til otte uger før, det er fuldt oppe at køre i kroppen. Forresten hørte jeg samtaler inde i hovedet i nat. De var dog ikke henvendt til mig.

Og så det med tæerne: Psykiaterne og plejepersonalet holder godt øje med tæerne. De viser om patienten er i live 🙂

  • Hvis du holder musen over et billede, får du mine ledsagende bemærkninger.
  • Billederne bliver større, hvis du klikker på dem.
  • Kvaliteten er ikke optimal, for det er screen shots taget med iPadden.