,

Når tiden får lov at stå stille

Jeg er i gang med at læse en fantastisk bog: “Fordelen ved at være indadvendt” og den er fantastisk, for den handler om mig 8) Der er en lille test i bogen, hvor man kan vurdere sig selv på en skala fra 1-30. Jeg fik 29 sande udsagn af 30 mulige, og altså er jeg 96 2/3% introvert/indadvendt og 3 1/3% ekstrovert/udadvendt.

Set i det lys er der ikke noget af sige til, at (endnu) en dag med dårligt sommervejr foran pc’en er en lise for sjælen. Jeg arbejder meget med slægtsforskning og er medejer og -stifter af initiativet Dansk KirkegårdsIndex, som er en portal for danske kirkegårde med gravstenene på internettet. Så jeg sidder og taster gravsten fra Sønder Omme kirkegård, og de kommer om kort tid på nettet. Opdatering: Så er Sønder Omme Kirkegård klar.

Danmarks Radios P1 kører tit i baggrunden. I formiddags sendte de en dejlig udsendelse med med Bente Klarlund: “Som barn var hun frelserpige i Frelsens Hær. I dag er det danskernes sundhedstilstand, der står øverst på dagsordenen, når hun stiller sig frem i den offentlige debat.” Det er en af den type udsendelser, hvor der er tid til at fortælle historien, tid til at lære mennesket at kende. Du kan høre den her – afsæt 1½ time… Hør hende bla. fortælle om, hvordan det var at gå stuegang til tonerne af Freddy Mercury i 80’erne, mens bøsserne døde af AIDS. Stærke sager formidlet af et spændende menneske.

Jeg savner tit, at medierne giver sig tid, jeg savner fraværet af fancy klipninger og fraværet at staccato stemmeføring, og jeg får et hjerteanfald ved at komme forbi P3. Jeg elsker, når tiden får lov at stå stille, når jeg træffer et interessant menneske – om det så bare er i radioen.