Jordbærsæson
Det er skønt at være voksen!
Det er måske nærmest latterligt, men det kan stadig ske, at jeg i min høje alder sætter pris på at tjene min egne penge og på at kunne bruge dem præcis, som jeg vil.
Jeg har fx her på matriklen (også selv om det “bare” er en lejlighed til leje) en fast og helt ufravigelig regel, og det er, at jeg må spise alle de danske jordbær med fløde, jeg overhovedet orker at spise på en sæson. I dag så de rigtig godt ud, og jeg kørte en bakke ned som aftensmad. Spise med Price og Kirsten Hüttemeyer ville have været grønne af misundelse.
Det er ganske vist 30 år siden, jeg flyttede hjemmefra, men det var først, da studiegælden omsider var betalt, jeg rigtig begyndte at tillade mig så ekstravagante vaner. Da jeg boede hjemme, var jordbær en dessert, der skulle naturligvis deles og fløden skulle iblandes mælk. Nu er jeg snart halvtreds, og det er vidunderligt at spise den mængde jordbær, der passer mig og slet ikke rode mælk ind i den fine smag!
Det minder mig om den allerførste gang, jeg købte ind efter at være flytte hjemmefra. Jeg boede til leje på et hummer på Nørrebro og gik ned i den nærmeste Irma og købte peanutbutter (jordnøddesmør), for nu skulle det fejres, at jeg havde mine egne penge mv.
Jeg kendte kun peanutbutter fra TV og vidste dybest set ikke, hvordan man brugte det. Så jeg gik hjem og pakkede ud og tog en ordentlig skefuld. Uha – det kan ikke anbefales, og der gik mange år, før jeg kunne spise det igen. Det nys indkøbte glas stod på “min hylde” i køleskabet en tid lang, og så røg det ud, for jeg fik kvalme bare af at se på det.
Så er det lidt lettere med danske jordbær…
Åh, det er sjovt at læse… jeg fik, som landmandsdatter med ‘egne’ køer, jordbær med fløde næsten hver dag i hele sæsonen; det var meget lækkert, men det var en dødssynd at blande mælk i fløden, som jeg gjorde 🙂 Jeg kunne slet ikke med den fede fløde og foretrak fuldmælken (som har en fedtprocent på mellem 3 og 6).
Peanutbutter havde jeg lige som dig forventet mig en masse af – i hvert fald en gedigen gastronomisk oplevelse. Jeg var rent ud sagt ved at kaste op, første gang jeg smagte det. Hvorfor det også blev sidste gang.
@ Ellen
Du har været heldig derude på landet med et rigtigt landbrug, men jeg forstår nu godt, at du ikke kunne med fløden, der sikkert har været godt over de 38 % og selvfølgelig kan det da blive for meget! Men jordbær hver dag hele sæsonen… det er den rene luksus.
Fsva. peanutbutter: Det er faktisk et meget godt billede på, hvor meget fjernsynet har påvirket os gennem barndommen. I TV så de jo alle nærmest salige ud, når de spiste det – ergo måtte det være noget lækkert. Jeg vil nu i dag sige, at hvis man bruger den crunchy udgave og smører den tyndt på lyst brød og lægger skiver af banan (eller ost) på, så smager det rigtig fint.
Kære Hanne,
Uff.. Jordbær med fløde. Jeg spiser næsten hvad som helst, men mælkeprodukter der er stærkere en skummetmælk er absolut ikke min kop the.. øhh nå nej, kop mælk. Fløde skal i sovs eller ligge i fast form oven på en lagkage.
Nå, men det var vel heller ikke det der var budskabet. Ja, det er fedt at være voksen, selv om man ikke er millionær. Man kan gå i biffen når det passer en, købe en ny skjorte når man vil, og lægge lige det i indkøbskurven der passer dagens humør.
Som barn var det vel det man drømte om, så vi skal huske at skønne på det..
Gert.
Kære Gert
… er ikke min kop mælk… ti hi, den var god!
Ja det er rigtigt, at det med at købe lige det man vil, er det man (i hvert fald jeg) drømte om som barn, og pludselig kan man gøre det, så det er ganske rigtigt bare om at huske på det og at skønne på det. Nu har jeg ikke normale menneskers indkøbsgen og jeg handler som hovedregel bøger og IT-udstyr på nettet, så der mærker jeg det ikke så meget. Men du har ret i det med indkøbskurven, biografen og skjorten – tænk at man bare kan gøre det!
Yes, det er dejligt!
For en måned siden nød vi friske (og gode) jordbær på Sicilien. Ituskårne bær med italiensk is (ingen bedre) og et stænk Marachino. Mums!
På Sicilien er også kirsebærrene modne i maj, og lige nu kan vi købe græske kirsebær i vores lokale brugs. De er skønne, som de er, men heller ikke ringe som udstenet drys over græsk yoghurt med honning.
Ahh!
Åhhh!
Uhmnn hvorfor er det lige at jeg kommer til at tænke på den friske græske frugt og grønt (selv på en ikke-bolche-dag)? Jeg vil fluks i morgen kigge efter kirsebærrene. Og bare tænke på mit bolche…