,

Jeg vil gerne bede om et rumtermometer

Jeg vil gerne bede om et rumtermometer

Sjov med klart sprog

Jeg vil gerne bede om et rumtermometer

For at sikre at jeg ikke har det hverken for varmt eller for koldt indendørs af hensyn til både varmeregningen, skimmelsvampe og mig selv, måtte jeg i dag på jagt efter et termometer.

Jeg synes ellers, jeg udtrykker mig ret klart både på skrift og i tale, men de ansatte i de to butikker var alligevel i tvivl og måtte “spørge ind” til mit ønske. Det var selvfølgelig pænt af dem.

I Kvickly

Ekspedienten spurgte, om det var til stuen? Ja, det kan man selvfølgelig godt sige. Jeg skal nu bruge det i mit arbejds- og soveværelse. Men mon ikke det kan bruges flere forskellige steder?

De havde slet ikke termometre ud over dem til køleskabe – og sådan et kunne jeg selvfølgelig have taget. Måling af temperatur er vel måling af temperatur?

Også i går havde de haft en kunde, der spurgte efter termometre. Jeg spurgte, om de så ville bestille nogle, når der nu var en klar efterspørgsel. Joh, det ville de muligvis gerne, men de var ikke sikre på, at de kunne få nogle hjem.

Min konklusion er, at jeg ikke er den eneste, der gerne vil have tjek på temperaturen.

Jeg vil gerne bede om et rumtermometerI Kop & kande

I Kop & kande, som jeg ellers har boykottet grundet deres manglende kundeservice, sagde jeg “Goddag. Jeg vil gerne bede om et rumtermometer”.

Ekspedienten spurgte: Til hvad? Jeg vidste ikke helt, hvad jeg skulle svare, for eftersom jeg ikke var iklædt astronautdragt og ikke har meget lighed med Andreas Mogensen, var det jo nok ikke til rummet forstået som verdensrummet.

Jeg fik fremstammet “Øh, ja til rum”. Hun orkede at vise mig afdelingen for termometre. Og her havde de rent faktisk termometre, men kun avancerede, elektroniske, batteridrevne inde- og udendørstermometre, og sådan et måtte jeg så tage.

Nu til dags er der ingen grund til at have et termometer, der viser udendørstemperaturen. Det kan både dmi.dk, min iPhone, min iPad og mit Apple Watch klare. Jeg vil heller aldrig nogensinde være i stand til at få det monteret ud gennem et vindue, hængt op i en karm osv., så nu står det bare fint på natbordet og måler på livet løs for 129,95 kr. Det er tid at skrue ned for radiatoren og tage en trøje på.

Næste gang hiver jeg termometeret ud af køleskabet.

Bonus: Økologiske grydelapper

Grydelapperne var gået alt kødets (og grøntsagernes) gang, så jeg måtte have nogle nye. Kvicklys afdeling for grydelapper var erstattet af jule-tam-tam, så jeg forsøgte mig i Kop & Kande. Der var kun én mulighed: Rosendahl design i en helt forkert farve (grøn), økologiske og risikerer først at miste effekten efter 10 ganges brug.

Så de koster kun 13 kr. pr. gang … Det er det rene røveri, men man kan jo ikke rigtig undvære et par grydelapper.

Jeg forstår bedre og bedre de mennesker, der handler på nettet. Jeg synes ellers, jeg bor i storbyen, men pludselig opleves min by (Hvidovre) som en form for landsby i fx Thy.


Har du en mening om hjemmesiden?

Hvis du mener noget om hjemmesiden, kan du blive hørt her. Din IP-adresse vil blive gemt og cookies gemmes, hvis du tillader det. Tillader du det ikke, kan besvarelsen ikke indsendes.

Har du kommentarer til artiklen?

Så er jeg glad for at modtage dem i relation til artiklen, dvs. i artiklens kommentarfelt i bunden af denne side og ikke på Facebook. Jeg svarer dig også relation til artiklen og ikke på Facebook. Det skyldes, at kommentarer og artiklen jo ellers dekobles, og så er din kommentar ikke noget værd i fremtiden. Det er ærgerligt for os begge.

Hvis du ikke tidligere har kommenteret en af mine artikler her på siden, skal din kommentar først godkendes (spamhensyn). Min responstid er under normale omstændigheder kort. Herefter vil du stryge lige igennem.

2 Svar
 1. Bix
  Bix siger:

  Kære Hanne

  Det et da lidt sjovt, at de er i tvivl om, hvad et rumtermometer er.

  Nu har du jo købt et, men ellers ville et hvilket som helst byggemarked have opfyldt dine behov. Nu ved jeg selvfølgelig ikke, om der er sådan nogle i Hvidovre.

  Knus Bix

  Svar
  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Kære Bix

   Hurrah … en kommentar fra dig entrerede på siden. Problem solved!

   Ja – jeg undrer mig virkelig også over, at de ikke ved, hvad et “rumtermometer” er. Det minder mig lidt om, at jeg en dag læste om en Facebook-bekendt, der i Kvickly på Christianshavns Torv havde spurgt efter “gær”. Den unge medarbejder havde spurgt, hvad det var …

   Næh, jeg ved heller ikke, hvordan jeg skulle finde et byggemarked. Den slags er vist – lige som genbrugspladser – noget for bilister.

   Knus

   Svar

Skriv en kommentar

Vil du deltage i debatten?

Du er mere end velkommen!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *