, , , , ,

Iværksætteri og netværk

Iværksætter

Arbejdsmarkedet har åbenbart ikke brug for mig, selv om jeg har brug for det, og så må man finde på noget selv. Jeg ved, jeg er dygtig til det, jeg laver, og jeg ved, at jeg er dygtig til at lære, og at jeg er dygtig til at finde viden på nettet. Kan jeg ikke tingene i forvejen, ved jeg, hvordan jeg finder løsningerne. Jeg er flittig, og jeg er ikke bange for at arbejde intensivt og i lang tid. Der burde derfor være potentialer i mig. Jeg skal ikke gå ledig.

For første gang i mit liv har jeg fundet en forretningsidé, der er en niche, som ingen andre har dyrket i storskala: Hjemmesider til lokalarkiverne. Jeg tænker mig at blive iværksætter! Jeg skal ikke tjene mange penge, jeg skal bare tjene til livets opretholdelse.

Lokalarkiverne skal selvfølgelig spørge sig selv om hvorfor de skal bruge mig og ikke et webbureau? Mit svar er, at jeg har en indsigt i deres verden og har forståelse for, at de er afhængige af frivillige, der er 70+. Et webdesign til ældre, skal være tydeligt og med store bogstaver, med klar baggrund og ikke fancy. Det er vigtigt hele tiden at have målegruppen for øje. Jeg tror på, at jeg har det, de skal bruge. Her er fx en rigtig flot side, der lige falder i min smag, fordi den er simpel og enkel. De templates jeg selv har fundet på nettet er ikke anvendelige, fordi de er for avancerede – de er fyldt med ting, der hopper og danser og kører rundt, og det tror jeg ikke, mine potentielle kunder vil have.

Jeg har et netværk, der er villig til at hjælpe mig i gang og at levere den insiderviden, jeg selv mangler: Mona og Heinz, som jeg kender fra Boyebanden og kriminalhistorie.dk, har i mange år drevet et lokalarkiv i Faxe Ladeplads, har inviteret på en arbejdsdag, hvor de vil fortælle om hverdagen på et lokalarkiv og servere spegepølsemadder – lige min stil.

Den 8. maj skal jeg til samtale i a-kassen, og jeg har tænkt mig at fortælle dem om min idé, og prøve at få noget hjælp fra dem til at føre den ud i livet. Jeg får p.t. ikke skrevet en hel masse ansøgninger, for der er ikke noget, jeg er kvalificeret til at søge. Jeg bruger min tid til Joomla og til Artisteer, og arbejder intensivt med det. Jeg ligger ikke på sofaen, men arbejder hårdt og inderligt, og jeg glæder mig over hvert fremskridt, jeg gør.

Tror du på min ide?

17 Svar
 1. Donald
  Donald siger:

  Jeg ønsker dig held og lykke. Med de få jobs der er i dag, er det måske bedst at prøve andre muligheder. Jeg tror der stadig er behov for at få lavet hjemmesider, men er i tvivl om hvor meget folk vil betale for det.

  Men undersøg reglerne, prøv at få feedback fra eventuelle kunder.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Donald

   Tak skal du have. Jeg tror på, at min idé kan bære. Prisen kan måske afskrække nogle, og man kan få det til samme pris hos nogle udbydere, men de har bare ikke den dybdegående indsigt i arkivalier, som jeg har. Jeg tror, det har en stor fordel at have insider kendskab til området.

   Jeg kan ikke rigtig komme videre, før jeg har fået siden om Vrensted lokalarkiv op at køre, og før jeg har lært noget mere om Joomla, men det skal nok komme.

 2. Pia
  Pia siger:

  Ideen er god, hvis arkiverne har penge til det. Jeg ved at vores små arkiver udelukkende er baseret på frivillige, ligesom det også er i alle vores klubber og foreninger. Hvordan det er i de lidt større arkiver ved jeg ikke, men det er da et forsøg værd og man hører jo altid, at hvis man selv tror på en sag, så skal det nok lykkes, men du skal ud og sælge dig selv og skaffe dig et kundegrundlag. Jeg ønsker dig god vind.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Pia

   Jeg tror faktisk at det med pengene kan blive et problem for de helt små arkiver, men de lidt større hører vist under en kommune, så der må være penge. Jeg tror godt, jeg kan sælge min idé og skaffe mig et kundegrundlag. Det skal nok lykkes, jeg skal bare lige have lært Joomla først 🙂

 3. Birgit
  Birgit siger:

  Selvfølgelig skal du det, jeg tror på dig. Du har altid gjort et stort arbejde, så det vil da være dejligt hvis du så også kunne tjenelidt på det

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Birgit

   Velkommen til min blog og tak for din kommentar.

   Det er altid rart, når der er nogen, der tror på en – tak skal du have.

 4. Jørgen
  Jørgen siger:

  Jeg tror på din ide (flere ideer kan opstå undervejs).

  1. du skal have et produkt.
  2. nogle skal have behov for produktet og være villige til at betale.
  2a. lav en behovsundersøgelse (kaldet markedsundersøgelse) ved at ringe til 20 – 50 lokalarkiver og høre hvad de mener om ideen.
  3. du skal være sælger først og dernæst leverandør af produktet. (Det var i alle tilfælde min erkendelse da jeg etablerede egen virksomhed i 1987. Jeg kunne heller ikke lide PR, men der er ingen vej uden om. Uden salg ingen forretning.)

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Jørgen

   1: Burde være klart
   2: De har behov for produktet, men det kan være, de ikke ved det. Jeg ved ikke om de har nogen penge.
   2a. Jeg er i gang med at finde frem til dem, der skal ringes til – nogen har ikke engang en e-mail (der er kendt).
   3. Jeg er en elendig sælger 🙂 Men jeg kan se, du har ret, så den del, må jeg arbejde med, hvis jeg jeg skal komme i mål.

 5. Fruen i Midten
  Fruen i Midten siger:

  Din ide ser rigtig spændende ud 🙂 Det, jeg umiddelbart tænker, at du skal sikre dig, er, at der er nok at leve af på længere sigt. Som udgangspunkt lyder 2300 sogne jo af rigtig meget, men findes der lige så mange lokalarkiver, og har de råd og lyst til hjemmesider? Og, hvis du nu i givet fald fik mættet markedet, vil du så kunne leve af at servicere og opgradere eksisterende sider? Det, jeg skriver, kunne måske virke lyseslukker-agtigt. Sådan er det ikke ment. Jeg synes bare, at du virkelig, virkelig skal researche og gennemarbejde og regne på din ide, så du kan se, om den kan bære. Er der forresten stadig noget, der hedder iværksætterydelse??

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Fruen i Midten

   Du virker på ingen måde lyseslukkeragtig, det er kun dejligt med feedback.

   Jeg har ikke lavet så meget research endnu, men det skal jeg klart have gjort. Jeg har fundet en hjemmeside med et kort over alle kommuner (tror jeg det er) http://www.arkibas.dk/arkivvejviser/ og den viser de lokalarkiver der er, og her kan man så se, om der er en hjemmeside. Der er så et stykke rugbrødsarbejde at lave med at lave en oversigt.

   Om iværksætterydelsen stadig eksisterer ved jeg ikke, men det er en af de ting, jeg skal have spurgt a-kassen om, når jeg skal til møde med dem.

   Om man kan leve af at opgradere og servicere ved jeg ikke. Mit mål er faktisk at levere en side, som de selv kan opdatere, for når det først er sat op, er det ret let at lægge nyt indhold på, og de skal ikke føle, at de binder sig til mig. Der kan blive en del med backup og opgradering som jeg skal tage mig af – men det er klart noget af det, jeg skal have tænkt grundigt over.

 6. Stegemüller
  Stegemüller siger:

  @ Inge

  Jeg tror, jeg kan få noget godt ud af. Det er garanteret hårdt arbejde, men det gør ikke noget, bare det er sjovt, og det kan det blive.

 7. Inge
  Inge siger:

  Det lyder spændende.
  Jeg har ingen personlig erfaring med at starte egen virksomhed, men jeg tror det er forbandet hårdt arbejde.

 8. Ellen
  Ellen siger:

  Ja, jeg tror på din ide og vil ønske dig held og lykke med det.
  Det er dog meget fornuftigt at lytte til Rasmine og andre, der har prøvet noget tilsvarende, for det er svært at have nogle ideer om eventuelle vanskeligheder, når man selv altid har været lønslave.
  Jeg kan se mange fordele, men som notorisk tryghedsnarkoman ville jeg nok være konstant bekymret for, om jeg også i næste måned vil kunne betale mine faste udgifter.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Ellen

   Tak! Jeg har også selv været lønslave og har været glad for det, men jeg må gøre et eller andet, når arbejdsmarkedet nu ikke længere har en plads til mig. Økonomien vil bekymre mig rigtig meget, og jeg vil utvivlsomt få mange søvnløse nætter, men det har jeg jo også som ledig. Hvis jeg kan skabe noget selv, peger det da lidt fremad i det mindste.

 9. Stegemüller
  Stegemüller siger:

  @ Rsmine

  Dejligt at du tror på min idé, for jeg har behov for at trykprøve den på ‘almindelige mennesker’.

  Jeg er helt med på, at det vil tage nogle år at løbe det godt i gang selv om jeg synes, at tre år er lang tid. Det må kunne speedes op på en eller anden måde. Jeg er godt forankret i slægts- og arkivverdenen, men har stadig behov for kontakter og netværk, som jeg håber at kunne skaffe mig i mit nuværende netværk.

  Jeg har fundet mig en designer, som evt. kan hjælpe mig lidt videre med det indledende design til Vrensted lokalarkiv. Hvis jeg har bare en positiv reference er jeg på vej.

  Jeg er vist heller ikke god til PR, men jeg tror, det er noget jeg kan lære, for det her føles jo ikke som arbejde, det føles som leg. Jeg kunne fx lægge en lille annonce i bladet Slægt og Data, der har 8.000 abonnenter og sikkert også lokalarkiver blandt læserne. Jeg tror, det handler om at finde de rigtige indgange.

  Jeg vil sikkert også få perioder, hvor jeg arbejder i døgndrift, og hvor jeg ikke tør sige nej til kunder. Jeg vil dog ikke arbejde så meget, at jeg bliver syg af det, for det er ikke godt. Jeg har måske et fortrin frem for dig, og det er, at jeg er vant til at færdes i en verden, hvor alt er frivilligt og gratis og efterhånden også er baseret på crowdsourcing og i den verden er der mange at trække på.

Der er lukket for kommentarer.