Ingen selskabspapegøje

Ingen selskabspapegøje

Alene men ikke ensom

En veninde spurgte, om jeg ikke føler mig ensom, når jeg arbejder hjemme og som følge deraf ikke ser så mange mennesker.

Nej. Det gør jeg ikke. Jeg kan godt lide at være alene, men jeg kan ikke lide at være ensom – og sådan tror jeg i grunden, mange har det.

Når jeg lægger headsettet eller mine Airpods (alt efter hvad der virker…) efter en vagt, har jeg fået nok af  andre mennesker for den dag. Jeg behøver ikke flere input fra omverdenen, og jeg gider ikke sige mere. Og sådan har jeg altid haft det. Det er nok lidt sært, men sådan må det så være.

Der er én aften, hvor jeg ikke kan være alene uden at føle mig ensom, og det er juleaften. Igen i år er jeg heldigvis inviteret ud, og det glæder jeg mig meget over.

Der er andre måder at have kontakt på

Man kan have kontakt med andre mennesker uden at rende hinanden på dørene vha.:

 • Mails: Jeg har to venner, jeg mailer med. Jeg skriver så farlig langsomt, at der går lang tid med det, og det er så hyggeligt.
 • Telefonsamtaler/Facetime: Jeg har to venner, jeg jævnligt får en længere sludder med. Vi vender og drejer, hvad der foregår i hver vores liv. Det er en god måde at være i kontakt på. Jeg ærgrer mig tit over, at der ikke tales så meget i telefon mere. Facetime, hvor man tilmed kan se hinanden under samtalen, er genialt og gør oplevelsen endnu bedre. Det er som om, de små korte beskeder i Messenger har taget al magten. Jeg synes, man skal kunne høre stemmens klang og efterklang for at fornemme, om alt nu er, som det skal være.
 • Bloggen: Jeg blogger, fordi jeg har en mening om alt mellem himmel og jord, og fordi den er et middel til at holde mig i forbindelse med verden omkring mig. Uden den kunne det måske godt blive lidt ensomt.

Endelig ude ad døren

Når jeg så endelig er kommet ud ad døren hjemmefra på besøg, kan jeg jo godt være sammen med andre mennesker i længere tid ad gangen, og jeg elsker det, når jeg først er der. Jeg er ikke den, der danser på bordene efter midnat, men er samtalerne gode eller er vi midt i et spil, har jeg ikke travlt med at komme hjem til “aleneheden”.

4 Svar
 1. Lene
  Lene siger:

  Jeg håber du havde en dejlig juleaften, og lige netop den aften kan jeg godt forstå at du ikke har lyst til at være alene. den aften kalder på fællesskabet på en anden måde end andre aftener.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Lene

   Tak for din kommentar – der af en eller anden grund altid går i spamfilteret, men heldigvis kan den da fiskes op igen 🙂

   Jeg havde en dejlig aften med venner og værtindens familie. De samme som sidste år. Måske kan det snart kaldes en tradition?

 2. Eric
  Eric siger:

  Det er godt, du ikke føler dig ensom, for det kan være slemt.
  Da jeg gik på efterløn, var en af mine bekymringer, om jeg ville komme til at savne den daglige omgang med kollegaerne. Og ganske rigtigt, tuller jeg rundt alene det meste af dagen, til fruen kommer hjem, men det går fint – jeg har ingen “selskabsabstinenser” overhovedet. For andre er det ikke så let, for som du skriver, er vi meget forskellige på det punkt.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Eric

   For nogle år siden var der en periode, hvor jeg følte mig meget ensom. Det var ganske rigtigt slemt; ja nærmest forfærdeligt.

   Jeg kan sagtens forestille mig, at du er et af de slags mennesker, der er god til at underholde dig selv med alle dine projekter: musik, bøger, foto, udstillinger, småudflugter osv.

   Jeg tror, dem det går galt for, er dem uden interesser. Jeg har en del interesser – til tider så mange, at jeg ikke kan vælge blandt dem.

Der er lukket for kommentarer, da posten er mere end et år gammel.