, ,

Gratis Word til iPad

Tusind tak til Henny Stewart!

Henny gjorde mig opmærksom på, at der findes gratis Word – ja faktisk hele Officepakken – til iPad og iPhone, og det måtte jeg bare prøve af. Det har været på markedet siden april 2014, men jeg har aldrig hørt om det før i morges.

Man henter pakken i Apples AppStore. Den er over 100 MB, og derfor var jeg nødt til at gå på hospitalets Wi-Fi – ikke via mit eget sim-kort, det tog evigheder… Jeg tror, der gik en halv time bare med at hente Word ned. Gad vide hvor længe det ville have varet med hele Officepakken? Jeg tænkte på at hente hele pakken, men det vil loge p.t. være overkill.

Da det endelig var hentet og åbnet, gik alting til gengæld som smurt.

Jeg har en licens til Office 365 Personal, så de spurgte til min e-mail-adresse, som jeg tastede ind. Herefter forbandt den selv til mit OneDrive, som jeg pludselig kan se ideen i – jeg har ellers været på nippet til at slette det derhjemme på computeren. Vupti har jeg adgang til langt størsteparten af mine dokumenter selvom jeg er “på farten” eller hvad man nu skal kalde det

Herudover tilbyder den at forbinde til Dropbox. Der skal selvfølgelig bruges et kodeord, men det kunne jeg heldigvis huske, og derudover har jeg totrinsbekræftelse på min Dropboxkonto, så det er sikkert nok, trods det ikke-så-sikre-kodeord. Totrinsbekræftelsen går ud på, at der sendes en kode til min telefon, og den kode skal så tastes ind, før man kan få adgang til kontoen.

Indtil videre har jeg bare lavet et lille test-dokument, og det ser ud til at fungere helt perfekt! På hospitalet har jeg hidtil oprettet tonsvis af små “Noter”. Dem vil jeg nu udskifte med længere og sammenhængende Word-dokumenter og gemme dem i Dropbox, så jeg har styr på sagerne.

Fantastiske fagre nye verden – jeg elsker det ❤️

4 Svar
 1. Henny Stewart
  Henny Stewart siger:

  Jamen, derfor ikke! Jeg var til gengæld ikke klar over, at man kunne få hele Officepakken. Men jeg tror nu ikke, jeg gider have Excel og Powerpoint på iPad. Men det kan andre måske have glæde af.
  For mig, der også har en betalingsversion af Word til PC, er det slående, hvor enkel og funktionel iPad-versionen er. Jeg bruger aldrig min Word til PC. LibreOffice, der er gratis og Open Source, er langt nemmere at bruge, og den kan åbne og gemme som Word, hvis det er nødvendigt, samt eksportere til PDF.
  Min største kritik af iPad er nu, at den ikke kan gemme direkte til et USB stik. Hvis den kunne det, ville jeg stort set kunne nøjes med at bruge iPad.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Henny

   Jeg ved heller ikke, hvad jeg skulle med Powerpoint og Excel på min iPad, men jeg kan godt lide at have muligheden.

   Jeg er ret begejstret for Officepakken, som jeg jo af gode grunde har arbejdet med i rigtig mange år gennem mange ansættelser i det offentlige. Jeg synes, det er godt lavet, og det opfylder alle mine behov – altså på den front ?

   Ja det ville være skønt, hvis man kunne gemme til USB, det savner jeg virkelig også, måske især i min nuværende situation.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Eric

   Nemlig! Jeg er ret fascineret at kunne sidde her med adgang til alle mine Worddokumenter.

Der er lukket for kommentarer, da posten er mere end 100 dage gammel.