Gamle billeder 4

Endnu et gammelt billede

Det lader til, at Kirsten er leveringsdygtig i gamle billeder – og det er rigtig dejligt! Først får du her det billede jeg fik fra hende til restaurering:

Det originale billede

Her er rigtig mange ridser; de er ikke dybe, der er bare mange af dem, og der er så mange, at jeg har svært ved at finde pixels at tage af. Og jeg kan ikke finde ud af at anvende pipetten som ellers forslået af Eric her, så jeg må kopiere mig frem. Når jeg prøver at anvende pipetten, får jeg som resultat nogle cirkler med et kors i, og det er jo ikke ligefrem meningen; men bortset fra det, så ville pipetten formentlig heller ikke være det rigtige værktøj på dette billede.

Herunder får du det færdige billede:

Det færdige billede

Jeg er ikke selv helt tilfreds, men det var så godt, som jeg kunne lave det. Jeg synes, problemet er den højre side af hans jakke; der er stadig for meget ‘støj’ på. Det var bare ligegyldigt, hvad jeg gjorde, så blev det ikke bedre. Jeg ved ikke, om jeg skulle have brugt andre værktøjer – måske kan Eric hjælpe?

Hvis du har et gammelt billede, der trænger til en omgang restaurering, så send det endelig til mig. Det koster dig ikke noget og det værste der kan ske er, at det bliver værre 🙂 Jeg holder af at sidde og eksperimenter med Photoshop, som jeg synes er et helt fantastisk program. Jeg tvivler på, at jeg nogensinde lærer det at kende til bunds, så jeg prøver at koncentrere mig om få værktøjer og har så valgt at jeg vil prøve at blive god til dem, der handler om billedkorrektion (jeg ved godt at det hele handler om korrektion – men du ved, hvad jeg mener). Jeg er fuldt ud klar over, at man også kan farve oldemors hår grønt eller lignende, men det finder jeg mindre interessant.

6 Svar
 1. Jette Mejnertsen
  Jette Mejnertsen siger:

  Hej Hanne.

  Det er længe siden, jeg har besøgt din hjemmeside, så det med billederne er nyt for mig.
  Hvis du stadig restaurerer billeder har jeg da også et par stykker, som kunne blive bedre. Nu er det jo sommer ( ihvertfald en slags sommer) , så vil du ikke skrive til mig , om du stadig gør det og hvad det sådan ca. koster. Jeg ved godt, at det tager lang tid, jeg prøvede selv for nogle år siden – og det blev ikke godt.

  Venlig hilsen
  Jette Mejnertsen
  [email protected]

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   Hej Jette

   Tak for din kommentar og velkommen til min blog.

   Jo jeg reparerer stadig billeder og gør det for min fornøjelses skyld, og derfor koster det naturligvis ingenting. Det eneste jeg ønsker mig er bare at du sender billedet i så høj en opløsning som muligt, således at jeg har nogle pixels at arbejde med. Dvs. at det der i mange fotoprogrammer hedder ‘scan til web’ eller lignende ikke er godt nok, for det er kun 72 dpi. Hvis du kan scanne til fx 600 dpi (eller højere), får vi det bedste resultat.

   Venlig hilsen
   Hanne

 2. Pia Sørensen
  Pia Sørensen siger:

  Synes da, at du er sluppet godt fra det.
  Skal have in mente, at du restaurerer. Har selv forsøgt i Photoshop Elements, men har ikke tiden til det pt., da jeg har bestillinger inde på slægtsbøger, hvilket jo ikke er så ringe endda. 🙂

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Pia Sørensen

   Tak for din kommentar og velkommen her!

   Tak skal du have! Du har helt ret i, at det er meget tidskrævende. Det billede du så, har jeg nok brugt 2½-3 timer på. Jeg tror nok, at Photoshop Elements har alle de samme værktøjer som jeg bruger i Photoshop til at restaurere gamle billeder, så hvis du kan finde tiden, har du muligheden.

   Er du begyndt at lave slægtsbøger for andre?

 3. Fie Lindenstrøm
  Fie Lindenstrøm siger:

  Hej Hanne

  restaurere du gamle billeder ? jeg har et som kunne trænge til en meget kærlig hånd 🙂

  MVH Fie

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Fie

   Ja det gør jeg, og jeg vil gerne prøve at kigge på dit. Jeg garanterer intet, men det er da et forsøg værd. Du skal blot sende det til mig, og det skal være i den højest mulige opløsning.

Der er lukket for kommentarer, da posten er mere end et år gammel.