Friluftsbadet

Jeg er udendørsmenneske!

Jeg elsker min lejlighed, for den er god, stor og veludnyttet; de 80 m2 passer lige til mig. Den har bare én alvorlig mangel: der er ingen altan og ingen have, og til tider føler jeg mig indespærret og får det som en løve i et bur. Det burde være forbudt at opføre den slags og lige så forbudt ikke senere at montere altaner, hvis lejligheden er født uden.

En del af min sommer går derfor i realiteten med at finde måder at være ude på: Torvet, rulleskøjter, en have og nu har jeg så fundet det ultimative: Et friluftsbad. Jeg har “kun” været tre år om at finde ud af at følge det skilt, jeg har kørt forbi 5.000 gange! Præstemosens Friluftsbad ligger ca. 1 km. fra mig og går jeg tidligt fra arbejde, kan jeg nå derned et par timer på en hverdag.

Det er bygget i 1972 og senere udvidet. Det består af to bassiner (et til store og et til små) en kæmpe græsplæne og en masse solvogne, hvor man kan ligge og nyde solen. Der er på ingen måde noget smart over et socialdemokratisk friluftsbad på Vestegnen, men det er formentlig derfor, der er en god atmosfære og de mennesker, der kommer der, er søde, rare og imødekommende.

Mange (incl. jeg) svømmer og mange kommer for at ligge i solen og læse en bog. Det er et fantastisk sted at betragte verden, og en af de ting, jeg med glæde har lagt mærke til, er alle de unge fædre, der er af sted med deres små børn. Tiderne er – heldigvis – skiftet siden jeg var barn for en menneskealder siden. Dengang lavede fædre ganske enkelt ikke ting med deres børn på den måde. Min far tog mig med ned på fabrikken om aftenen, når han skulle se til aftenholdet, og det var herligt, men/for her blev jeg jo en del af hans hverdag. Jeg husker imidlertid ikke, at vi gjorde noget sammen bare for at gøre det, på samme måde som de unge fædre i dag tager deres børn med i et friluftsbad.

Jeg håber, det dejlige vejr holder, lige til de lukker den 22. august, og jeg har allerede lagt strategier for hvordan jeg komme derned, selvom temperaturen daler lidt. Jeg er og bliver et udendørsmenneske – det gør mig ganske enkelt glad at være ude. I Danmark har vi otte måneder om året til at være inde. De fire resterende skal udnyttes til yderste kant. Det er ikke mig, der klager over varmen – men det er mig, der i en hedebølge tænker “godt det ikke er november”.

8 Svar
 1. Stegemüller
  Stegemüller siger:

  @Rasmine Hej igen. Det glæder mig, at andre, der bor i Hvidovre, heller ikke kender stedet. Så er jeg ikke alene.
  Du skal tjekke denne side: http://www.friluftsbadet.hvidovre.dk/ Det er et rigtig skønt sted med opvarmet vand (26 grader). Jeg er super glad for at have fundet det. I øvrigt: Lydfølsomhed kan være et introvert træk 🙂

 2. Eric
  Eric siger:

  Det lyder dejligt med dit friluftsbad og din glæde ved at være der 🙂

  Som barn og teenager tilbragte jeg næsten hele sommeren i Aalborgs friluftsbad, og sommeren startede Kristi Himmelfartsdag! Jeg husker med et smil, at jeg startede med undervandssvømning, hvor jeg kunne bunde. Først senere lærte jeg et trække vejret samtidig, så jeg også kunne bade i det bassin, vi kaldte for “Dybet”.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Eric – jeg synes, det lyder yderst fornuftigt, at du startede med undervandssvømning, hvor du kunne bunde, ellers kunne det jo være rigtig farligt, og jeg sidder her og tænker på, hvordan i alverden man egentlig bærer sig ad med at trække vejret under vandet. Er jeg stået for hurtigt op af soppebassinet?

    • Stegemüller
     Stegemüller siger:

     @ Eric – det er jeg helt lettet over. Kender du fornemmelsen man kan få, når det er som om hele resten af verden ved et eller andet, men man står selv ved siden af som en anden ignorant? Den er den fornemmelse, du netop venligst har befriet mig for 🙂

     • Eric
      Eric siger:

      Ikke i nutid, men til tider i datid, når det går op for mig, at der vitterlig var noget, jeg ikke havde nogen anelse om, selvom alle andre vidste det.

      Som regel er det heldigvis sladder, som jeg er ligeglad med 😉

 3. Ellen
  Ellen siger:

  Hahaha, det er åbenbart ikke så nemt at få jer yderst tungnemme Mensamedlemmer til at gennemskue, hvad skiltetekster kan føre til 😀
  Nå, spøg til side – det var godt, du fandt frem til din oase.
  Men… du må virkelig være meget glad for din lejlighed, når jeg tænker på, hvor mange muligheder du sikkert har for at få noget andet med en minimal have eller en lidt større altan.
  Men o.k. – hvis du bor billigt… og jeg ved jo, hvor meget det betyder for dig at have råd til dine spændende rejser.

  Det er dejligt at se, hvad fædre godt gider med deres børn i dag, for du har jo helt ret: det gjorde de bare ikke før i tiden; hverken det sjove eller det mindre sjove. Vi er tre søstre, men første gang, min far prøvede at skifte en ble, var på min datter 🙂
  Det skal dog retfærdigvis siges, at han var meget flittig til at læse højt for os om aftenen, og en gang imellem gad han såmænd også lege lidt.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Ellen – Skilte er nogle jeg læser korrektur på, ikke nogle jeg forstår indholdet af 🙂

   Jeg kan forstå på dig, at du ikke kender de københavnske huspriser. Om ca. 1½ år ville jeg være i stand til at købe en to-værelses på 60 m2 med altan, hvis jeg samtidig vil bevare det meste af det økonomiske “albuerum” jeg har. Jeg har sådan set været i gang med at regne og gange og dividere og tale med ejendomsmæglere; det er virkelig svært med én indtægt at finde noget, der er lige så godt som det jeg har, til en pris jeg kan vil betale. Og da jeg så var færdig med at regne gik jeg i stedet i gang med at planlægge den store rejse. Det er på en eller anden måde meget mere overskueligt, og måske er huspriserne om fire år nede på et menneskeligt niveau, eller jeg er rykket passende langt op på anciennitetslisten i min pensionskasse.

   “De nye fædre” er bare “federe” end vores var, og hvor er det skønt! Min far var en superfar og han byggede legehus og alt muligt andet, men i dag deltager de i deres børns liv (incl. bleer), og det er så skønt at se på og sikkert også skønt for børnene.

Der er lukket for kommentarer, da posten er mere end et år gammel.