,

Fremdrift

Fremdrift

I dag hos psykologen

Endelig var hendes ferie slut. Jeg synes, jeg har ventet (u)tålmodigt, så jeg kom med en lang dosmerseddel, hvor vi naturligvis ikke nåede det hele, selvom hun gav mig næsten 1½ time. Men vi nåede det vigtigste:

 1. Den 12. juli vågnede jeg op, og filmen var væk! Dagen efter det fallerede skrivekursus på Borups Højskole. Jeg har set og hørt filmen siden oktober 2016, altså ca. ti måneder, og det har været en stor belastning. Jeg kan slet ikke beskrive, hvor fantastisk det er, at den er slut. Mit synsfelt er nu alene mit, jeg skal ikke dele det med nogen eller noget. Det, jeg hører, er ikke noget, der trænger sig ind på mig, det er det, jeg selv gerne vil høre. Oplevelsen er fantastisk. Hvis du ikke har prøvet det, forstår du det ikke til fulde. Det ligner en psykose, men det er/var det ikke, for jeg har hele tiden vidst, at det ikke var rigtigt, og at det alene skete inde i mit hoved. Der er ingen psykiatere, der har turdet sætte navn på det. Psykologen turde.
 2. Angstanfaldene i forbindelse med kurset på Borups Højskole fik vi kigget på. Hendes tilgang var, at det faktisk var lidt af en sejr, at jeg prøvede hele to gange/dage, og at “nederlaget” ikke medførte en indlæggelse. Det var OK, at give op, når det viste sig ikke at kunne gå. Hun synes, det er naturligt, at jeg måtte bruge nogle timer under kugledynen efter de to dage, hvor jeg måtte give op. Læringen er, at jeg ikke skal ud i sammenhænge med så mange mennesker, for det går ikke. Det gik ikke med Vallekilde Højskole i julen, det gik ikke på Nyborg Strand og det gik ikke med Borups Højskole. Nu må jeg lære af det, hvis/når jeg vil videre.
 3. Siden 2015 er der sket mirakler. Det gamle dødsønske er fuldstændig væk. Selv den aktuelle usikkerhed mht. arbejdsmarkedet bringer mig ikke helt ud i tovene. Det ville det have gjort for et eller to år siden.
 4. Hvis det lykkes for min tidligere chef at skabe en kontakt i en anden NGO, vil det/jeg kræve:
  • Jeg skal have mit eget kontor – men det kan fint bare være et kosteskab. Jeg skal bare et sted hen, hvor jeg kan have et sted, som er mit alene, og hvor jeg kan arbejde i fred. I ca. tre uger i december 2016 delte jeg kontor med den søde Michelle; det var bare sådan, at når hun talte i telefon, kunne jeg kun kigge ud i luften. Jeg kan simpelthen ikke arbejde, når der er støj omkring mig.
  • Jeg skal have en fastansættelse, da det ellers bare bliver en chance, der udvider tidsfristen frem til den den 25. maj 2018, idet det er datoen for ikrafttræden af den nye persondataforordning. Jeg har læst om forordningen, og det er interessante processer, der skal gennemløbes – men det er bestemt heller ikke småting.
  • Jeg bliver nødt til at sige til dem, i en evt. samtale, at jeg ikke føler mig overbevist om, at det kan nås til den tid. Jeg er jo ikke troldmand, og det skal de vide allerede fra starten.
 5. Jeg er lidt bange for det med en ny NGO. Samtidig har jeg i FKN være fascineret af, at alle er drevet af missionen om at “Vi arbejder for verdens fattigste”. Missionen i en NGO er forskellig fra en karriere i staten.  Det har jeg holdt meget af!
 6. Jeg har styr på mine kognitive problemstillinger. Jeg er blevet enormt god til det, der kaldes de kompenserende strategier. Det meste er ret banalt. Fx bruger jeg, inden jeg går hjem mandag fem minutter på at notere, hvad jeg skal onsdag. Det kan være filnavn, opgave, række i et regneark osv. Det fungerer fint, og jeg skal ikke bruge 30 minutter onsdag på at komme i tanke om, hvor jeg var nået til.
 7. Samlet set: Det går klart fremad, og det glæder mig uendeligt meget. Måske ender jeg med at komme i mål?

Gamle adresser

Jeg har puslet lidt med et udtræk fra CPR-registeret, som man nu om dage kan tilgå vha. NemID. Jeg har lavet en lille tabel, hvor det fremgår, at det er naturligt, at jeg siden 1980 kun har flyttet ganske få gange. Det var på det tidspunkt, jeg fik foden under eget bord – så spinkelt det end var, og så dyrt det end var at få mine ting tilsendt pr. efterkrav. Adresseskiftene i min barndom var tilstrækkelige:

Adresse Kommune Gældende fra Gældende til Bemærkninger og stikord Skole Mormor
Åstrupgårdsvej Hvidovre 17.11.2007 P.t. knap 10 år
Vanløse Allé 35, 1, tv København 01.08.1990 17.11.2007 17 år
Hovmålvej 80, st, -13 København 09.06.1981 01.08.1990 9 år: Kollegiet
Dagmarsgade 5, 4, th København 01.08.1980 09.06.1981 10 måneder: Nørrebro & De Gamles By
Storegade 18, 1 Bornholm 11.12.1978 01.08.1980 1 år og 9 måneder: Svaneke 5) Åker skole
Vestermarievej 26 Bornholm 12.07.1978 11.12.1978 5 måneder 5) Åker skole
Nellemosevej 21 Assens 29.12.1975 12.07.1978 2 år og 8 måneder: Bindingsværket Sydfyn 4) Hårby skole +
Vollsmose Alle 672, 3, tv Odense 31.01.1974 29.12.1975 2 år. Psykopaten flytter ind. 3) Abildgårdsskolen
Prins Haralds Alle 184 Odense 24.05.1973 31.01.1974 8 måneder: Revisoren 2) Sanderumskolen
Martensensalle 2 Ikast-Brande 23.10.1963 (Datoen er usikker) * 24.05.1973 * CPR ved ikke, hvornår jeg ”flyttede” fra børnehjemmet. Det er deres note.

Fraflytning: seks mdr. efter min fars død.

1) Dalgasskolen +

Indimellem har jeg tænkt på, om det virkelig var rigtig, når jeg sagde til psykologen, at jeg havde gået på fem forskellige folkeskoler, men den er god nok.

Jeg har også “bildt hende ind” (altså ikke med vilje), at min mormor altid boede i samme by som os. Det passer slet ikke. Det er en erindringsforskydning. Tabellen viser med al ønskelig tydelighed, at det var kun var på to adresser, mormor var med.

Summa summarum: jeg er så uendeligt glad for min psykolog. Hun er så dygtig, og hun styrer mig i den rigtige retning uanset hvad, Hun har aldrig “danset efter min pibe”, men har konstant udfordret mig. Det har lige præcis været min stil.

Det næste afskedsbrev

Det næste, der skal ske, er, at jeg får skrevet afskedsbrev til psykopaten, og at jeg måske får sat navn på ham. Det skal ske, for at den hemmelige pagt kan komme frem i lyset og blive brudt. Når den slags overgreb sker i en dysfunktionel familie, hvor skodderne både indadtil og udadtil er lukkede med syvtommersøm, og hvor der er uorden i forældresystemet og børnesystemet, vil barnet, der ikke kan sige navnet, på en måde vedblive at beskytte krænkeren, og vedblive at opretholde pagten. Uordenen viser sig fx ved at seksualitet, der burde forblive i forældresystemet, pludselig bliver rodet ind i børnesystemet. Der går simpelthen uorden i systemerne. De naturlige forældresystemer er kendetegnet af snakke med hinanden, sex med hinanden, fælles strategier osv.

Han hed Hugo Erik Ivan Aage Wagnholt! Nu har jeg brudt pagten! Det har taget mig 36 år… Det er da fremdrift! Ønsk mig gerne tillykke!

9 Svar
 1. Tine
  Tine siger:

  For pokker Hanne
  Det går godt nok derude af med raske skridt
  Dejligt at se, hvor meget kompetente fagpersoner kan hjælpe med.

  Tillykke for pokker.
  Så meget tillykke

  Knus

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Tine

   Du ha ret i det med farten. Den er jeg også selv rigtig glad for.
   Du har også ret i det med en fagperson. Jeg er så glad for hende, muligvis fordi hun ikke bare har danset efter min pibe, men ideligt har stillet mig udfordringer, som ikke alle har været lige lette…

   Kram!

 2. Mia Gerdrup
  Mia Gerdrup siger:

  Min spontane reaktion: Hold da op hvor du rykker!!! Fantastisk, HURRA og TILLYKKE!

  Mia

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Mia

   Tusind tak! Jeg er også glad for at få styr på den fjerne fortid. Så kan jeg i stedet tage fat på den nære fortid. Anette hjælper mig på vej! Jeg føler mig nærmest en slags lykkelig.

 3. Katja
  Katja siger:

  Tillykke med, at du efter så lang tid har brudt pagten. Har det været svært at sætte navn på din krænker? Det er dejligt af læse, at det er gået så meget fremad med dig. 🙂 Og rart at du selv mærker det, og glædes ved det.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Katja

   Det har været fuldstændig umuligt at sætte navn på ham. Som nævnt er der faktisk gået 36 år. Det er jo fuldstændig sindssygt. Jeg har talt meget med Anette (psykologen) om, at det ville være vigtigt at sætte navn på ham, men samtidig har vi været enige om, at det måtte komme, når det kom – og det gjorde det så her i eftermiddag. Jeg ved ikke, om jeg kan sige det højt, men jeg vil gerne prøve, om jeg kan.

   Ja bestemt: det går fremad, og det glædes jeg over. Bare det at være forbi dødsønsket er jo en helt fantastisk ting. Det havde jeg ikke troet for to år siden. Jeg er så lykkelig for den retning, tingene tager. Anette kan altså noget. Og i forening kan vi endnu mere.

   • Katja
    Katja siger:

    Dejligt, at hun kan hjælpe dig så meget som hun kan. Godt du har hende. Giv det tid med, at få sagt hans navn højt. Det skal nok komme er jeg sikker på. Du virker nemlig rigtig stærk.

    • Stegemüller
     Stegemüller siger:

     @ Hej Katja

     Ja – hun er intet mindre end genial!

     Jeg er ligesom jyden “stærk og sej”. Nu har jeg skrevet navnet, og jeg er så lidt spændt på, om jeg også kan sige det højt, få det over mine læber. Jeg er lidt i tvivl. På torsdag ved jeg, om jeg kan.

Der er lukket for kommentarer, da posten er mere end et år gammel.