,

Effektivt jobcenter

Effektivt jobcenter

Nyt job på ny

Jeg har været til ny jobsamtale i dag og har også fået jobbet hos Interflora foreløbigt for seks måneder. Jeg er vist aldrig gået fra en jobsamtale uden at få jobbet. Jobcenteret har handlet hurtigt og effektivt. Jeg kan godt lide mine to sagsbehandlere.

Jobbet går ud på hver anden eftermiddag at sidde hjemme og hjælpe kunderne med at handle i webshoppen, hvis de af en eller anden grund ikke har mulighed for at gennemføre handlen selv. Herhjemme kan jeg da i hvert fald ikke fare vild, som min ven sagde 🙂

Som hovedregel er det ca. otte timer pr. uge med skiftende dage, men op til højtider, mors dag, Valentinsdag mv. er det selvfølgelig længere dage. Det føler jeg mig fuldstændig sikker på, at jeg kan overskue, og jeg ser frem til at komme i gang. Jeg vil jo gerne arbejde, og det har jobcenteret heldigvis hele tiden vidst. Jeg har aldrig haft problemer med dem, og jeg trænger til en succes.

Jeg håber inderligt på, at dette er mit sidste job. Jeg er så evindeligt træt af at blive kastet fra Herodes til Pilatus og prøve på alt muligt, og som i det seneste tilfælde havne i noget, der på forhånd var umuligt.

De eneste krav her hos Interflora var:

 • God telefonstemme.
 • Stabilitet. Under normale omstændigheder er jeg en meget stabil medarbejder; det er bare så længe siden, noget har været normalt.
 • Ingen gøende hunde, grædende børn eller kørende fjernsyn i baggrunden. Mit lydtapet er særdeles stille, da jeg hader støj.
 • Man skal være indehaver af en computer. Det er fint. Jeg har jo to, så der er en i reserve, hvis der skulle ske noget. Jeg er lidt spændt på, om der bliver problemer med min Linux-maskine, men chefen sagde, at man bare skulle have Chrome, og at der ikke skulle installeres noget.

På mandag kommer han med headsettet og installerer det (og/eller noget andet?) på den stationære og sætter mig nærmere ind i opgaverne. Det er fint, at han kommer her, så kan jeg også få taget nogle noter.

4 Svar
 1. Henny Stewart
  Henny Stewart siger:

  Tillykke med det! Hvis det ikke funker, burde du overveje noget konsulentvirksomhed. Vi er jo meget få, der får hvert eneste job, vi møder op til samtale for. Det i sig selv er jo en færdighed, og en færdighed, andre vil betale for at få undervisning i.

  Eller du kunne gå hele vejen og blive jobkonsulent. Med din erfaring vil du sikkert kunne blive en bedre sådan end mange af dem, de har i forvejen.

  Så er det også sjovt at se deres ansigter, de ansatte på jc, når man foreslår, at man kunne gøre deres job og påpeger, hvordan ens egen uddannelse og erfaring er præcis lige så god eller bedre og endda måske mere relevant end deres egen … Jeg prøvede det en enkelt gang, og jeg mener faktisk, at det provokerede til lidt ud-af-boksen tænkning …

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Henny

   Mange tak skal du have! Ja det er rigtig nok, at jeg får hvert eneste job, jeg er til samtale på, men man kan jo sige, at de jobs, jeg søger, er formidlede jobs (af JC) og ikke længere “rigtige” jobs. Men jeg gør som i gamle dage: Jeg er forberedt, har noget jeg gerne vil have afklaret og så videre, og så er jeg ellers bare mig selv. Jeps – jeg nedsætter mig som konsulent omend ikke andet bare i min fritid og uden regning.

   Jeg ville elske at være jobkonsulent, men det er ikke sikkert, at borgerne ville elske at have mig som konsulent, for jeg synes jo, man skal ville noget, hvis man ikke er for syg eller lignende. Det er balance på en knivsæg at formulere dette, da jeg jo også selv har en sygdom og kender mange der har.

   Jeg kan lige forestille mig dig til det pågældende møde på JC… Ja din hidtidige erfaring må da være særdeles relevant for en jobkonsulent; jeg kan næsten ikke forestille mig nogen bedre baggrund.

   De to gutter på mit JC (sagsbehandleren og fleksjobkonsulenten) er rigtig fine. Jeg kan simpelthen godt lide dem begge; bare det at jeg aldrig er blevet mødt med mistro er en stor opmuntring. Jeg var fx bange for, at jeg på en eller anden måde ville blive sanktioneret, fordi jeg flygtede fra Bilka, men det vil ikke komme til at ske.

Der er lukket for kommentarer, da posten er mere end et år gammel.