Dygtig!

I formiddag var jeg til en form for undersøgelse på Endokrinologisk ambulatorium. Det var noget mærkeligt noget. For det første mente han (lægen), at jeg ikke var kommet til en krævet blodprøve. For det andet mente han, at jeg havde taget for lidt af de betablokkere, som egen læge havde anvist mod det forhøjede stofskifte. Det var som om, han mente, at når jeg kom lige fra psykiatrisk afdeling, havde jeg nok ikke tjek på mine ting. Jeg blev ærlig talt sur. Da jeg netop har dårlig hukommelse, er jeg meget omhyggelig med at skrive ned i kalendere, noter mv. Jeg svarede delvist ved at fortælle, at der måtte være gået noget galt, da jeg aldrig havde fået indkaldelse til denne undersøgelse i min e-boks. Det ændrede lidt på stemningen.

Så er det altså noget andet med Melita her på 808! Jeg havde tid kl. 12:30 i dag, og som altid var jeg forberedt. Vi nåede ikke det hele, inden hun skulle til konference, men så kom hun da bare tilbage… Det, synes jeg, er flot. Hun er åben, sød og smilende og lytter tålmodigt til alle mine noter, også det som hun egentlig ikke som psykiater burde tage sig af. Jeg anser hende for meget dygtig!

Vi startede med medicinen, som der er skruet så meget op og ned på, at jeg har mistet overblikket over, hvordan jeg skal docere derhjemme. Vi var enige om, at jeg nu er stabil, og vi lader det være, som det er lige nu. Herudover vil hun undersøge, hvad der er op og ned på de der betablokkere. Det er jo egentlig slet ikke hendes opgave, så det er rigtig pænt af hende, at hun vil kigge på det.

Endvidere kunne hun i sit system se, at jeg ikke har forsømt nogen blodprøver!

Måske er jeg lidt for hysterisk med min medicin, for jeg er altid bange for at gøre det forkert. Og selvom jeg prøver at være omhyggelig, går det tit galt. Jeg har tastet det hele ind i en app fra apoteket netop for at få overblik, men det glipper alligevel for mig. Inden jeg tager herfra, vil jeg bede en medarbejder bistå mig med en gennemgang. Så det da blive rigtigt! Jeg har noget respekt for alle de giftstoffer, som jeg tager så mange af, at jeg må gå frem og tilbage til skabet i badeværelset to gange, når jeg skal hælde op, da jeg ikke kan bære dem af én gang.

Melitas og min snak udviklede sig til at handle om såkaldte væresteder. Umiddelbart er det ikke noget for mig. Jeg har engang været på visit i “Samleren” i Hvidovre. Medarbejderne var søde og viste rundt. Der var to brugere, der hæklede. Der er intet galt i at hækle, det er bare ikke noget for mig, og det åbner ikke for så mange samtaler. Men ok væresteder er åbenbart et mantra, og jeg er nødt til at være åben for de forslag, jeg får, hvis jeg ikke skal havne i et limbo derhjemme den 2. januar 2017 som overgang til at komme her igen. Nu har de lappet mig sammen for Gud ved hvilken gang; det skulle jo gerne holde.

 

8 Svar
  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Anette

   Ja det er ikke så let med værestederne. Jeg vil jo gerne gøre det, de anbefaler herfra, da de er eksperter med mange års erfaring. Men jeg tror, jeg må trække grænsen ved værestederne.

 1. Madonna
  Madonna siger:

  Tak til Henny mht. interaktionsdatabasen, den kan ha’ værdi for mange.

  Da jeg fik hævet tandkød og ditto ben, var det en tandlæge, der gjorde mig opmærksom på, at jeg skulle tale med min læge om min blodtryksmedicin.

  Det var i mit tilfælde Amlopidin, jeg ikke kunne tåle, men som andre har gavn af.

  Og lægen havde selv fået hævede ben af dem….

  Hanne ønskes for øvrigt stadig fremgang og god bedring!:-)

  /Madonna

 2. Henny Stewart
  Henny Stewart siger:

  Man kan ikke være for omhyggelig med sin medicin, især ikke når man får meget virksomme stoffer. Dels er der stofferne i sig selv og deres virkning på systemet, dels er der de forskellige stoffer i relation til hinanden. Det er ikke alting, der går sammen, og det er lægerne ikke tilstrækkeligt obs på, efter min mening. Nogle gange er det bare et spørgsmål om, at man skal tage tabletterne lidt forskudt, andre gange er det to ting, der slet ikke går samtidig. Betablokkere har jeg ikke personlig erfaring med, men de er blandt det medicin, der tit nævnes som noget, der ikke går sammen med noget andet.

  Dit eksempel her viser bl.a., hvorfor det er godt, at psykiatere først er uddannet som “almindelige” læger, så de kan gennemskue det medicinkaos, nogle af os havner i.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Henny

   Jeg har fået min yndlings-Mona til at hjælpe mig med at tjekke app’en op mod den liste, de kan printe ud af deres system. Der var flere ting, der skulle rettes. Da det var gjort, dobbelttjekkede vi. Nu det simpelthen være korrekt.

   En dag jeg surfede lidt rundt, fandt jeg en database, der viste, hvilke præparater, der ikke kunne gå sammen, og hvilke der fint kunne kombineres. Jeg kan desværre ikke huske, hvad den hed. Melita slår altid op flere steder, når hun roder med medicinen. Jeg tror, hun tjekker det, der vel kan kaldes interaktioner. PS hov, den er vist her: http://interaktionsdatabasen.dk/

   Jeg synes, det er lidt et mareridt at holde styr på medicinen. Jeg er altid bange for at fumle rundt med det; jeg har kapituleret og sagt, at jeg behøver hjælp til det.

   • Henny Stewart
    Henny Stewart siger:

    Jeg slår al min medicin op i interaktionsdatabasen, men jeg mener, at den er et meget groft redskab. Hvis der er en kombination af præparater, der vil virke øjeblikkeligt dødelig, kan man regne med, at den vil fortælle det. Men hvis der er en kombination, der bare er lidt uheldig, fx at de to præparater annullerer hinandens effekt, så kan man ikke ubetinget regne med, at den siger det. Så må man kaste sit net videre, og det kan godt gå hen og blive ret langhåret læsning for folk, der ikke har den medicinske embedseksamen.

    • Stegemüller
     Stegemüller siger:

     @ Benny

     Tænk at du har så meget erfaring med interaktionsdatabasen! Jeg vil også prøve at gå ombord i den. Men i sidste ende er jeg nødt til at spørge Melita eller Pernille, og de er begge rigtig søde til at tegne og fortælle. Jeg er som nævnt altid lidt bange for at gøre noget forkert.

     Have en god dag!

Der er lukket for kommentarer, da posten er mere end 100 dage gammel.