,

De første 1.003 personer er færdige

De første 1.003 personer er færdige

Oprydning i slægtsdatabasen

De første 1.003 personer er færdigeDe første 1.003 personer er færdige

Som lovet en kort virtuel fejring af, at jeg er forbi de første 1.000 personer. Så vidt jeg kan se, begyndte jeg at rydde op den 4. august 2022. På et tidspunkt beregnede jeg, at det ville tage mellem 1 og 1½ år. Jeg husker ikke, hvordan jeg kom frem til det, og det holder vist ikke. Det vil tage længere tid.

Nøgletal

  • 106 direkte aner er bearbejdede.
  • 75 nye personer er kommet til (typisk en ekstra ægtefælle).
  • Mere end 106 personer er slettet.
  • 142 fik ikke tilføjet nye data. Når man trækker de 106 slettede fra, betyder det omvendt, at 84 pct. af de 897 resterende har fået tilføjet nye data. Det er helt fantastisk, hvad man kan finde online nu til dags.
  • Regnearket rummer 71 forskellige stikord at vælge mellem for at beskrive, hvad der er tilføjet den enkelte person. Hændelserne er vist til højre.
    • Og selvfølgelig er det ingen videnskab, men jeg synes, det har en vis værdi at vide, hvad jeg har foretaget mig – fx er det rart at vide om Statstidende er tjekket for død, så jeg ikke behøver gøre det igen.
  • Databasen rummer lige nu 4.373 personer.

Det halve Viborg Amt … Mormors mors slægt

Niels Pedersen (1803 – 1866) og Karen Sørensdatter (1806 – 1852) fik seks døtre i Viborg Amt. Jeg starter altid med den ældste og arbejder mig fremad/nedad.

Familien forærede mig en herlig søndag i går, så jeg har fået styr på de tre ældste inkl. disses utallige ægtefæller, og ægtefællernes tidligere ægtefæller, da jeg synes, de hører med til beskrivelsen af et menneske. Her er adskillige fattiggårde, almisselemmer, uægte børn osv. Jeg er ikke af god familie.

Det var slet ikke nemt, for de flytter og flytter, men når jeg så endelig finder noget, er det, jeg højt ud i det tomme rum siger “Yes!” Dopamincenteret danser.

Jeg har en eller anden idé om, at jeg først har løst opgaven ordentligt, når jeg har dåb, konfirmation, vaccination, flere beskæftigelser for at vise livets sociale op- og nedture, vielse og død. Det kan selvfølgelig ikke altid lade sig gøre, men stædighed belønner sig.

Efterkommere

Jeg har aldrig interesseret mig for efterkommere, måske fordi jeg ikke selv har nogen. Så mange af de mennesker, der opstod via folketællingerne vil blive slettet, med mindre jeg har en eller anden relation til dem. Dem er der sikkert adskillige af. De stammer fra dengang, jeg samlede på så mange personer som muligt.

Mange født i fx 50’erne, 60’erne og 70’erne er opstået ved bearbejdning af diverse slægtsbøger. Jeg vil aldrig kunne verificere data, så de ryger også ud. Hvad skal jeg med dem, når TNG-siden heller ikke viser nulevende?

Et muligt tip til dig

Jeg sidder ofte og overvejer, hvornår jeg har tilføjet det ene og det andet. TNG kan vise, hvornår en transskription er tilføjet. Det kan Legacy også, men det kræver lidt flere tastetryk, og det er ikke muligt at se det, når der er tale om fritekstfelter. Jeg er begyndt at gøre noget simpelt i disse felter. Jeg skriver simpelthen dato og initialer:

16/10-2023
HBS

Om 20 år vil det sikkert være rart at vide.

De første 1.003 personer er færdige


Har du kommentarer til artiklen?

Så er jeg glad for at modtage dem i relation til artiklen, dvs. i artiklens kommentarfelt herunder, ikke på Facebook og ikke via Messenger. Jeg svarer dig også relation til artiklen, ikke på Facebook og ikke via Messenger. Det skyldes, at kommentarer og artiklen jo ellers dekobles, og så er din kommentar ikke noget værd i fremtiden. Det er ærgerligt for os begge.

Hvis du ikke tidligere har kommenteret en af mine artikler her på siden, skal din kommentar først godkendes (spamhensyn). Min responstid er under normale omstændigheder meget kort. Herefter vil du stryge lige igennem.

0 Svar

Skriv en kommentar

Vil du deltage i debatten?

Du er mere end velkommen!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *