Corona – regeringen gør det godt

Corona – regeringen gør det godt

Så du også pressemødet i aftes?

Corona – regeringen gør det godt

Der er lang tid, til jeg (igen) bliver socialdemokrat, men derfor kan man jo godt lytte til, hvad de siger. Jeg lyttede fx. til, hvad de sagde på pressemødet i aftes kl. 19:00, hvor de (igen) stillede op med alt det “tunge skyts” i form af Henrik Ullum (SSI) og Søren Brostrøm (SST). Ærligt må jeg dog indrømme, at jeg slukkede for Stephanie Lose (V) og journalisterne, der alle mener, de udgør den fjerde statsmagt og er åh så kloge. Dem gider jeg ikke høre på.

Jeg bliver altid lidt bange, når der er nye pressemøder. Mine tanker går ikke på mig selv men på samfundet, da jeg faktisk ikke mærkede den første (og sidste/seneste?)  nedlukning, der varede fire måneder. Mig generede det ikke. Det betyder bare ikke, at jeg er blind for, hvad det betyder for andre mennesker.

De gør det godt

Jeg kan ikke lade være at mene, at de gør det godt. Det er fagligt og sagligt korrekt; især sådan en som Henrik Ullum fra Statens Serum Institut er ikke bange for at stille sig op sammen med Søren Brostrøm (Sundhedsstyrelsen) og sige: “Vi ved ikke så meget om Omkrikon-varianten endnu, men vi må bruge supervåbenet altså lig vaccinerne, hvis vi skal komme helskindede gennem den vinter, der står foran os.” Det er ærlig snak. At kun otte – eller er det 11? –  der er smittede med Omikron-varianten indtil videre kan jo synes lige gyldigt i de store tals lov, når ca. 4½ million mennesker er vaccinerede med både 1. og 2. stik. Problemet er, at den smitter ad h….. til. U-vaccinerede medarbejdere kan bringe den ind på plejehjemmene, og så er det ude med de gamle. Hvem ønsker egentlig at være skyld i det?

Østrig har valgt den rette vej

Tvang vil altid være den gale retning. Alligevel kan jeg ikke lade være at mene, at Østrig med sin “tvangs-politik” har valgt den rette vej. Hvis fjolserne ikke vil forstå det via den bløde og forstående vej, må vi tvinge dem med ubehagelige midler. Det gælder også hertil lands. Og de har jo altså valget via den bløde og forstående vej. Ingen tvinger dem til tvang, de kan bare gå ned og får første, andet og tredje stik. Det frembyder sikkerhed for både dem selv og deres medmennesker. Der er fx et moment i forhold til vores gamle på plejehjemmene: Hvis medarbejderne ikke sørger for at blive testede/vaccinerede, går det ud over beboerne.

Jeg hørte her til formiddag om en medarbejder i en kirke, der ikke ville lade sig vaccinere og heller ikke ville lade sig teste. Efter min ringe opfattelse er der kun en  vej: den hedder afskedigelse. Hvis Danmark på nogen mulig måde skal komme ud over pandemien inden for en overskuelig årrække, må vi tage skrappere midler i brug.

Bivirkninger?

I dag har jeg for første gang hørt om et menneske, der muligvis har fået længerevarende bivirkninger af en vaccine. Lægerne tør ikke sige noget endeligt, og derfor skal jeg heller ikke fælde nogen endelig dom. Selvfølgelig er det alvorligt, hvis der kan opstå halvsidige lammelser som følge af vaccinen! Det er rigtig alvorligt – men igen de store tals lov: “hvor mange kunne han have smittet i u-vaccineret tilstand?”

Blik til AfD i vores naboland

Alternative für Deutschland (AfD): Her er et stort problem med, at folk ikke lader sig vaccinere, fordi de tror på, at fortiden klarer det for dem! Herre Jemini! Det minder en anelse om den fornylig offentliggjorte undersøgelse, hvor det blev vist, at de fremmedfjendtlige partier stod stærkest i områder, hvor der rent faktisk ikke boede ret mange mennesker med anden-etnisk-baggrund-end-dansk, som det så smukt heder.

 

4 Svar
 1. Villy Hansen
  Villy Hansen siger:

  Jeg er enig med dig i meget af hvad du skriver. Jeg er dog aldrig gået ind for generel tvang af noget som helst. Men jeg tror at tvungen vaccinering nok er den eneste rigtige vej frem. Som barn blev jeg selv tvunget til diverse vaccinationer – bl.andet calmette og kopper. Der var ingen der spurgte. Koppevaccinationen har man dog opgivet i 1977 da man ser kopper for udryddet. Det findes dog stadig i laboratorier og kan findes frem igen, hvis nogen skulle få den ide. Jeg ved ikke hvornår du har skrevet afsnittet om de 8 – 11 tilfælde af den nye variant, men i løbet af søndagen er dette tal blevet mere en 10-doblet.
  Fra i dag er der kommet nye restriktioner i bl.andet Italien, hvor det kræves at man er vaccineret for at leve et normalt liv. Og helt ærligt så tror jeg at det også kommer herhjemme før eller siden. Det siges at man i Tyskland har prøvet at forlange betaling for at blive testet. Så holdt folk sig bare væk. Men hvordan kan de så deltage i et normalt liv og også gå på arbejde?
  I pandemiens start, fik jeg fra højeste sted ordre på ikke at begynde at overrende sundhedsmyndighederne i denne tid, heller ikke for at blive testet. Det har jeg nu aldrig gjort. Jeg plejer at sige at jeg ingen læge har, men jeg har en sygeplejerske der indkalder mig til en kontrol 3 gange om året, hvor der tages en ny blodprøve. Før jeg blev ramt af diverse kroniske sygdomme, kendte de mig faktisk ikke i lægehuset. Men nu fik jeg direkte ordre på at holde mig væk. Disse testkit var for dyre at spilde på sådan en som mig. Altså fik jeg her bekræftet at jeg jo bare er en ganske almindelig dum og dødelig kulie fra den laveste arbejderklasse, som ingen regner for noget. Så jeg er faktisk aldrig blevet testet. I hvert fald ikke på “normal” vis. For ca. 13 måneder siden var jeg dog indlagt til en akut maveoperation, hvor jeg på et tidspunkt lige hostede lidt og en sygeplejerske spurgte om jeg kunne hoste lidt slim op, så kunne det måske bruges til en test. Det er det nærmeste jeg kommer en corona-test. Pga. den tidligere melding lå jeg også herhjemme og vred mig af smerte i næsten en hel weekend inden jeg kontaktede lægevagten. Ikke fordi jeg var bange for at dø af blodforgiftning med en rådden galdblære, men fordi jeg ikke mere kunne holde smerterne ud.
  Det kan da være at disse test er blevet billigere nu, men folk der nægter at blive vaccineret, burde have lov til at betale den fulde pris for den. Jeg har sågar hørt om en mand der blev testet hele 24 gange – på en uge. Det er da helt vildt når en test er for dyr for os småborgere. Jeg har selv modtaget to stik (med lidt forsinkelse i forhold til den såkaldte vaccinationsplan, der jo aldrig overholdes). Og pga. den kedelige bekræftelse fra højeste sted, kunne jeg heller ikke dy mig for at spørge om jeg kunne betale med dankort eller mobilepay, da jeg fik det første stik. Nu skulle jeg ifølge planen have det tredie stik indenfor ikke meget mere end en uges tid, men har ikke fået nogen invitation endnu, så den tror jeg heller ikke på.
  Det har vel altid været sådan at der jævnligt kommer nye sygdomme til. Pest, kolera, den sorte død, malaria (nok mest i min hjemegn, det blev bare kaldt koldsved), den såkaldte sjællandske syge (der nok blev overset fordi den ikke fandtes i Kbh) og så nu corona. Vi må vel bare alle gøre hvad vi kan og håbe det bedste.

  Svar
  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Hej Villy

   Tak for din lange, fine kommentar. Det er dejligt at høre fra dig igen!

   Nej jeg er heller ikke fortaler for tvang på nogen måde, for jeg tror sådan set ikke på, det er vejen frem i et demokratisk samfund. På den anden side set: hvis vi skal lykkes med at komme på den anden side af denne pandemi inden for en overskuelig fremtid/årrække, (og hvem vil ikke gerne det?), bliver vi nødt til at bringe andelen af vaccinerede op. Og der er alt for mange konspirationsteoretikere, der tror, himlen falder ned over jorden, hvis de lader sig vaccinere. Jeg tror faktisk, Østrigs og Italiens model er den rigtige, selvom tvang er grimt.

   Som barn blev jeg også vaccineret mod Calmette (og måske også mod Kopper – det husker jeg ikke). Det var der ikke store diskussioner/debatter om. Det gjorde man bare både af hensyn til sig selv og af hensyn til fællesskabet. Det er efter min mening vejen frem. Jeg læste i morges, at en læge skrev et eller andet sted, at børn, der smittes med Omikron-varianten, faktisk bliver rigtig, rigtig syge og typisk må indlægges. I Danmark er man ret syg, hvis man indlægges. Jeg synes faktisk, det vil være synd for børnene, at det skal gå ud over dem, fordi forældrene skal ride egne kæpheste.

   Jeg er godt nok ikke enig med dig i, at anti-vaxxerne selv må betale for tests, og du leverer selv argumentet: så holder folk sig bare væk. Det er ikke godt for bekæmpelsen af pandemien.

   Du fik mig til at smile med lyd på, over det med om du kunne betale med Dankort eller MobilePay. Den var god.

   Tilføjelse: Posten er fra den 2/12 (dagen for pressemødet), og du har helt ret i, at antallet af smittede med Omikron er 10-doblet siden. Der er altså grund til at være på vagt.

   Svar
 2. Eric
  Eric siger:

  Jeg ved ikke rigtig med tvang. Mange af vaccinenægterne er højreorienterede tosser, og at give dem en martyrrolle er måske ikke klogt. Man kunne lægge pres på dem, som man fx gjorde med koppeforordningen i 1810. Hvis man ikke var vaccineret eller kunne dokumentere overstået sygdom, kunne man fx ikke blive konfirmeret, gå i skole, blive gift, få en læreplads eller blive soldat. Selvom jeg har svært ved at se straffen i at slippe for militærtjeneste, må forordningen have været stærkt motiverende. Se: https://danmarkshistorien.dk/vis/materiale/forordning-om-koppevaccination-1810/
  P.S. Jeg krummede også tæer, da Lose talte – det virkede som et defensorat.

  Svar
  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Eric

   Jeg har også læst en (dansk udgivelse) af Koppeforordningen af 1810, og den forekommer mig uhyggelig. Jeg ønsker mig på ingen måde tilbage til et samfund som det ud for 210 år siden!

   Tvang er et et kæmpemæssigt problem! Det ønsker jeg mig heller ikke. Men kan man ikke tvinge de højreorienterede tosser afsted uden, er det måske det, der må til? Jeg ved det ikke. Men jeg ved bare, at det danske samfund er gennemsyret af muligheder og at det er nemt at bestille en tid, så der er ikke rigtig nogen grund til ikke at gøre det.

   Svar

Skriv en kommentar

Vil du deltage i debatten?

Du er mere end velkommen!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.