Hamstring

Corona eller Covid-19

Når der ikke er mere toiletpapir

Jeg manglede rent faktisk toiletpapir og lidt andet, så jeg begav mig til Kvickly, hvor jeg så folk købe ind som var det juleaften eller lige deromkring. Køerne var meget lange, og min favoritkasseassistent så såre træt ud. Alle købte flere pakker toiletpapir, så jeg nåede ikke at få bare en enkelt pakke. Pyt – jeg prøver igen i morgen. Jorden går ikke under inden da.

Coronakrisen er alvorlig, ellers havde myndighederne ikke truffet de drastiske skridt, der kom frem på statsministerens pressemøde i aftes. Danmark er lukket ned de kommende 14 dage i et forsøg på at tæmme virus. Kurven skal med andre ord knækkes, men vi står ikke i en forsyningskrise, som dengang alle hamstrede gær i 1998 i forbindelse med en storkonflikt. Derfor er der ingen grund til at købe 30 ruller 00, eller hvad man nu bruger. Hvis alle købte ind, som de plejede, ville der også være til alle. Alt andet er usolidarisk og er ikke en del af myndighedernes opfordring om at stå sammen – på afstand.

Fornuft og følelse

Som situationen er, er der ingen grund til panik (følelse), men der er grund til at tage situationen meget alvorligt (fornuft). Jeg har ikke så mange aftaler, men dem, jeg har, har jeg udskudt, ikke af hensyn til mig selv, men  af hensyn til den anden mødedeltager, der enten selv er svækket eller har nære familiemedlemmer, der er det. Jeg skal ikke noget, der er så vigtigt, at det ikke kan udskydes 2-3 uger.

Jeg arbejder hjemmefra, så jeg kan passe arbejdet som sædvanligt. Det er dejligt, da jeg er glad for det.

Egentlig burde jeg også gå til frisøren, men det kan også vente.

4 Svar
 1. Eric
  Eric siger:

  Ved hamstringen i 1998 kunne jeg til nød forstå bekymringen for, om den forestående storkonflikt ville betyde noget for forsyningen af varer, men nu er det helt uforståeligt. Lærde mennesker snakker om, at overlevelsesinstinktet tager over; det er måske rigtigt, men jeg vil være grov og sige, at det ikke mindst skyldes regulær dumhed. En del af befolkningen er simpelthen dum. Længere er den ikke. Desværre.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Eric

   Det er da ligefrem tale du kommer med der, men jeg er 100 pct. enig med dig. Der er jo ingen som helst grund til at tro, at der skulle blive problemer med forsyningssikkerheden hvis bare alle – og jeg mener alle – følger myndighedernes i virkeligheden ret simple anvisninger.

   Jeg så også en meget lærd psykolog i TVA, der talte om overlevelsesinstinktet. Jeg slog mentalt over på en anden kanal så længe.

 2. Jens
  Jens siger:

  Jeg var lige inde i min Brugsen i Vangede i går for at købe bl.a. Toiletpapir. Alt det bløde “dårlige” toiletpapir var der masser af, mens der var et stort og tomt, gabende hul hvor den “gode” variant normalt var at finde.

  Imidlertid nægter jeg at gå i hamstringspanik – i hvert fald ikke endnu.

  Vores afdeling hos Udviklings- og Forenklingsstyrelsen (Skat) arbejder nu også videre hjemmefra indtil videre vha. bærbar og VPN og/eller Citrix.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Jens

   Ja det er slet ikke let med det toiLETpapir.

   Du skal ikke gå i hamstringspanik. Der er ingen grund til det. Der er jo varer nok, de skal bare frem til forbrugerne, der lige skal have stimuleret deres købetrang/-panik først. Derefter er der til os andre.

   Det er så godt at kunne arbejde hjemme. Faktisk er det min oplevelse, at man får udrettet mere. Nu arbejder jeg jo selv kun gns. 5½ time pr. uge, så måske skal jeg undlade at udtale mig om det 🙂

Der er lukket for kommentarer, da posten er mere end et år gammel.