Journaliseringspligten og minkkommissionen

Journaliseringspligten og minkkommissionen

En personlig vendetta?

Journaliseringspligten og minkkommissionen

Det kan sagtens være, statsministeren ikke burde have auto-slettet nogle/en bunke SMS’er, det er sikkert vældig sandsynligt, men hendes forklaring er, at hun er blevet rådgivet til det af Statsministeriet, og det skulle angiveligt være sket af sikkerhedshensyn.

Måske burde hun have vidst bedre, men man kan altså ikke klandre en minister for at følge de råd, vedkommende får fra sit ministerium. Så er det vel nærmere ministeriet og embedsværket, der bør klandres? Ministeren skal drive politik. Embedsværket skal stå for fortolkningen og forvaltningen af landets lovgivning.

Selv et ærværdigt blad som Berlingske deltager i det, der allermest ligner en vendetta mod statsministeren. Jeg bryder mig ikke om det. Det er en af mange grunde til, at jeg ikke fornyer abonnementet, når det udløber.

Granskningskommissionen som de fleste kalder minkkommissionen

Kommission-det-ene-eller-det-andet er nedsat for at undersøge, hvad der er foregået, og det er den rigtige fremgangsmåde. Sådan skal det foregå i en retsstat. Er der foregået noget ulovligt, skal det frem i lyset, og der må naturligvis drages konsekvenser. “Ordet på bordet.” Diverse dagblade, andre medier og folkeviddet har imidlertid allerede “dømt” Mette Frederiksen, og det er forkert.

Det er også forkert, at kommissionens arbejde og konklusioner foruddiskonteres. Det er for længst fastslået af dagblade, andre medier og folkeviddet, at der ikke var hjemmel til aflivningen af dyrene. Jamen det er jo det, kommissionen skal undersøge. Skulle vi nu ikke lade den gøre sit arbejde færdigt og komme med sine konklusioner, før vi selv drager vores konklusioner?

Blodrus og endnu en rigsret?

Politikere både til højre og til venstre for statsministeren ævler løs om, at der må etableres en rigsret. For den ene side af tinget kan det også fint fjerne fokus fra den allerede verserende rigsretssag.

Øv. Det er en ulækker blodrus. Men selvfølgelig skal jeg se aftenens pressemøde kl. 20:00.

4 Svar
  1. Eric
    Eric siger:

    Jeg er så ganske enig, men af politikere kan man vente sig hvad som helst, og pressen er alt overvejende borgerlig. Lad undersøgelsen blive færdig og komme med sin konklusion – hvad skulle den ellers til for?

Der er lukket for kommentarer, da posten er mere end et år gammel.