, , ,

Backup

Hed om ørerne

I går sad jeg og rydde op i filerne hos min host Meebox. Jeg fik reduceret pladsforbruget med 24 GB fra 34 GB til 10 GB, og det er da også en slat. Herudover satte jeg backuppen med BackupBuddy til kun at gemme for to dage.

I dag kunne jeg så ikke logge ind på kontrolpanelet. Jeg fik bare en hvid skærm, når jeg prøvede. Bloggen betyder rigtig meget for mig, da den virkelig er mit ”Vindue mod verden”.  Havde jeg virkelig slettet nogle vigtige filer? Det kunne jeg nu ikke rigtig forestille mig, da jeg tjekkede i alle ender og kanter, inden jeg foretog mig noget. Og jeg kørte en backup, inden jeg gjorde noget. Der var en del ”mærkelige” mapper fx ”Porno” og ”Acne”. Hvordan Søren de har fundet vej til min side, fatter jeg ikke. Herudover var der en mappe, der bare hed ”Backup”, hvor kom det fra, når min rigtige backup, der kører hver dag kl. 15:00, hedder ”Backupbuddy”? Kørslen omfatter både filer og database.

Fantastiske Facebook

Der er en gruppe, der hedder ”WordPress DK (Officiel)”, hvor jeg fik støtte og bistand. Indledningsvist prøvede jeg disse råd ”How to Fix the WordPress White Screen of Death”, men de hjalp ikke. Vi blev så enige om, at det bedste var at indlæse backuppen fra i forgårs.

Filerne skulle lige pakkes ud, og det tog sin tid. Herefter skulle de overføres til bloggen igen, hvilket også tog sin tid. I alt den tid sad jeg bare og var lidt bekymret.

Da overførslen var færdig, var det ”spændende” at prøve at indlæse siden igen. Ville det resultere i, at jeg kunne logge ind på kontrolpanelet? Yes… alt kørte som det skulle. Så behøvede jeg ikke længere at være hed om ørerne.

Morale

Oplevelsen her har fået mig til at ændre på, hvor mange backups der skal gemmes. Jeg har sat det op til fem. I går var det 30, som jeg satte ned til to. To er bare ikke nok. Så nu havnede jeg på fem.

Hele cirkusset med at genskabe siden ved hjælp af en backup er egentlig banalt, men når man ikke har prøvet det før, kan det virke skræmmende. Det er trods alt 10 års skriverier og 11.000 kommentarer.

Fortsat god påske – backup eller ej.