At få det bedre

Jeg arbejder for sagen, den sag det er at få det bedre, og jeg synes, det går lige så stille fremad, og det er jeg glad for og taknemmelig over. Mit liv vil nok bestå af op- og nedture fra nu af. Jeg har et ønske om at kunne holde mig fra de idelige indlæggelser, men jeg ved ikke, om det er realistisk.

Speciallægen anbefalede at føre et “stemningsregistreringsskema”, som er udviklet specielt til personer med bipolar lidelse. Det vil sige, at man dagligt sætter et lille kryds i en rubrik for om man er i en mani, i en depression eller bare er i en almindelig neutral fase. Endvidere registrerer man mængden og kvaliteten af søvnen. Skulle en indlæggelse blive aktuel, vil skemaet være en god dokumentation at vise frem. Hvis du af en eller anden grund vil finde skemaet som app, skal du søge på “moodlog”. App’en er lidt mere mig end den papirbårne udgave.

Hos CSV i går gennemgik vi den opfølgning, jeg havde lavet på vores seneste møde, og det var faktisk ret tilfredsstillende, for jeg havde fået fulgt op på det meste. Det eneste, jeg ikke havde fået gjort noget ved, var “Universal Mobilholder til Cykel”, for jeg kunne ikke gennemskue hvilken der ville passe til min telefon, der er indhyldet i et avanceret cover udviklet til det amerikanske forsvar. I fællesskab fandt vi dog denne holder, som er kommet med posten i dag. Den passer! Den glæder jeg mig til at tage i brug, så jeg kan blive ordentligt mobil igen.

En anden ting jeg bare har forberedt mig på, men altså endnu ikke gjort noget ved, er, hvad jeg skal sige til de mennesker i kirken, som jeg skal have taget et billede af for at huske deres navne. Det er meget godt at have forberedt en lille “tale”, så jeg ikke kludrer i det og dermed virker utroværdig. Det skal være noget i retning af: “Jeg har problemer med min hukommelse, og er i behandling for det. Jeg har svært ved at huske navne, og det vil være en stor hjælp for mig, hvis jeg må have lov at tage et billede af dig”. Jeg håber ikke, at nogen vil finde det intimiderende.

Og så apropos hukommelse: Jeg har fået et afbud på Hukommelsesklinikken på fredag. Yes – så har jeg kun ventet en måned og ikke de otte uger de ellers skrev om. Det er meget positivt.

I Psykiatrifonden i mandags brugte vi det meste af tiden på at følge op på mødet med speciallægen. Min fantastiske erhvervspsykolog var helt godt tilfreds med resultatet/konklusionen, men var lidt bange for, om jeg nu havde overpræsteret, siden lægen mente, jeg kunne arbejde 25 timer om ugen. 25 timer er i parentes bemærket for meget til et fleksjob. Herudover oplyste hun mig om, at jeg har mere livsvilje, end jeg selv ved. Ellers var jeg død. Det er rart at vide 🙂

Herudover passer jeg mine aftaler i Distriktspsykiatrien med henholdsvis kontaktperson, læge og psykolog. Endvidere er der indtil videre aftalerne om forebyggende ECT på Psykiatrisk Center Hvidovre.

Til tider synes jeg, jeg har for travlt med at passe alle mine aftaler i “systemet”, og jeg skal altid have kalenderen frem for ikke at dobbeltbooke. Jeg håber dog på, at denne mandsopdækning kan gøre, at jeg hurtigt kan få det bedre. Jeg synes, “systemet” virker fantastisk godt, og jeg møder kun søde og dygtige mennesker. Måske skal man bare have det tilstrækkelig elendigt.

Tænk hvis jeg en dag kunne blive helt fri igen og bare var sådan et helt almindeligt menneske, der stod op og gik på arbejde hver dag. Det ville være fantastisk, og det er mit mål.

11 Svar
 1. Donald
  Donald siger:

  Ja – det var rart at vide! (At du har mere livsvilje). Jeg har mærket det samme gennem dine skriverier og har hele tiden holdt mig for øje at inspirere til at du bruger “din egen vilje” på flere måder, ser, hvad der er realistisk at ville og bruger de ting, du kan.

  Nå men jeg er bagefter med indlæg (hvordan kan det dog ske! jeg har sovet!) og kigger efter de andre indlæg nu 🙂

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Donald

   Mange tak for dine mange kommentarer i de sene nattetimer 🙂

   Jeg tror, skriverierne afslører meget om, hvordan jeg har det. Lige p.t. har jeg det godt, og det nyder jeg så længe det varer. Realiteten er desværre nok, at det altid vil svinge mellem de to poler – men så er det som sagt om at glædes over de neutrale perioder. Jeg kan ikke styre svingningerne; jeg tror, jeg må tage det, som det kommer.

 2. Henny Stewart
  Henny Stewart siger:

  Jeg kan også blive lidt bekymret for, om du har overpræsteret, når psykiateren har vurderet, at du kan arbejde 25 timer om ugen. Når det nu er for meget til et fleksjob, hvad er planen så? Fuld beskæftigelse? Var du ikke blevet enig med dig selv om, at dette ikke kunne komme på tale?
  Hvorom alting er, så befinder du dig i det farvand, der hedder revalidering. Revalideringsydelse er ca. det samme som sygedagpenge, dvs. man vil normalt godt kunne leve af den, selvfølgelig helt afhængigt af livsstilen. Det kan også være udmærket, forudsat at du finder en praktik, hvor du kan arbejde dig langsomt op fra et lavere til et højere antal timer og fra en lettere til en tungere arbejdsindsats.
  Det er da også værd at tænke på, at du måske kunne klare dig med et deltidsjob, hvis du kan få arbejde inden for dit fag. Jurister tjener normalt ganske pænt, ikke?
  Nu håber jeg ikke, at du giver dig til at spekulere så meget, så du ryger ud i en krise igen.
  Kristen eller ej, så vil jeg anbefale dig at tænke lidt i de her baner: http://aargang54.dk/fra-mattaeus-kap-6/. Hvad næringssorger angår, har det hjulpet mig at tænke på, at hver dag har nok i sin plage.
  Men rart at læse, at du er ved at få det bedre. Nu håber jeg bare ikke, at jeg har rørt i gryden, så du får det skidt igen.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Henny

   Fuld beskæftigelse forstået som 37 t/ugentligt og uden skånehensyn kommer jeg aldrig til at komme i igen. De 25 timer er noget, jeg skal arbejde mig op til stille og roligt, men helt ærligt så tror jeg ikke på det. Jeg tror mere på de 16 – 18 timer med skånehensyn – og det glæder jeg mig til. Speciallægen ville anbefale at starte med ca. 9 timer pr. uge og så bygge op derfra.

   Min livsstil er ikke prangende, og jeg begiver mig ikke ud i økonomisk uforsvarlige projekter. Jeg er vant til at have en god økonomi og det agter jeg fortsat at prøve på. Jeg har fået revideret mit budget-excelark, og det er rart at have styr på finanserne igen. Er du sikker på det med revalideringen? Det lyder da næsten for godt til at være sandt. Jeg troede jeg var på vej til ressourceforløbsydelse, som jeg ikke kan eksistere for.

   Det ville være dejligt, hvis jeg kunne klare et almindeligt deltidsjob, men det er jeg bange for at jeg ikke kan. Der bliver nødt til at være nogle skånehensyn fx rolige omgivelser og én opgave ad gangen. Jeg vil gerne yde alt hvad jeg kan men altså en ting ad gangen.

   Du har ikke rørt den gale vej i gryden 🙂

   • Henny Stewart
    Henny Stewart siger:

    Altså, kommunen skal jo bevillige en revalidering, og der skal udarbejdes en revalideringsplan, hvis det altså er den vej, du skal. Det er jo en anden vej en fleksjob, som du hidtil har satset på. Revalideringsydelse svarer til højeste dagpengeydelse, som du er berettiget til.
    Men det forekommer mig, at du har brug for noget ordentlig vejledning om, hvilken vej gennem systemet, du skal satse på. Man kunne ønske sig tilbage til de tider, hvor kommunen havde socialrådgivere ansat, som faktisk planlagde, rådgav mv. til borgernes bedste. Man skal være bevidst om, at de kommunale sagsbehandlere nu om dage er ansat til at værne om kommunens pengekasse.

    • Stegemüller
     Stegemüller siger:

     @ Henny

     Mange tak for dit svar! Jeg var ikke klar over, at der var flere muligheder. Jeg skal vist have spurgt Bodil grundigt ud om dette.

     • Henny Stewart
      Henny Stewart siger:

      Jeg var selv i revalidering fra juli 2014 frem til februar i år, hvor jeg startede i ordinær beskæftigelse. Jeg havde egentlig en revalideringsplan, der rakte frem til slutningen af marts. Jeg fik den forlænget flere gange undervejs. Fleksjob var aldrig en mulighed for mig, mest på grund af min alder.

     • Stegemüller
      Stegemüller siger:

      @ Henny

      Tusind tak for informationerne. Du ved jo lige præcis, hvad du taler om. Jeg skal have talt med Bodil om dette vigtige emne.

 3. kisser
  kisser siger:

  Hvor er det dog et skønt indlæg du har skrevet. Det virker optimistiskt og positivt. Mere af det 🙂

Der er lukket for kommentarer, da posten er mere end 100 dage gammel.