, ,

Alternativ skattelettelse

Alternativ skattelettelse

Medieforliget

Regeringen har med støtte fra DF (hvem ellers?) indgået et medieforlig, altså ikke et udspil, der skærer 20 pct. af DRs budgetter. Licensen afskaffes og beløbet opkræves via skatten. Jeg kan kun se én fordel ved det, og det er, at man fanger de 295.000 sortseere, der lige nu nasser på os, der betaler licensen, fordi vi har et eller flere apparater.

Ordmagi

“Fokusering”, “en gevinst for danskerne” og “effektivisering”. Det er disse ord, finansminister Kristian Jensen bruger i præsentationen af medieforliget på stengulvet uden for døren til Finansministeriet. Jeg kalder det hellere for “ordskvalder”.

Med Informations leder fra i dag undrer jeg mig over, at det er finansministeren og ikke kulturministeren, der præsenterer forliget. Er Danmarks Radio, nu bare et spørgsmål om penge og ikke om kultur?

Skattelettelserne

“Ifølge aftalen mellem regeringen og DF vil et almindeligt LO-par, et funktionærpar eller et pensionistpar uden nedsat licens få en besparelse på 166 kroner om året.

For enlige er den årlige besparelse ifølge Finansministeriets tal noget højere. En enlig LO-arbejder, en funktionær eller en pensionist står således til en årlig besparelse på 1.242 kroner.”

Som så mange andre skattelettelser er denne til at dø af grin over. Hvad skal “et almindeligt LO-par” med 166,- kr. om året? Jeg er single (og funktionær?), så jeg høster vist 1.242 kr. årligt. Da jeg ikke er vant til at have disse 100 kr. om måneden, kunne jeg fint blive ved at undvære dem. Jeg vil heller have godt fjernsyn og god public service.

Afskaffet ved (finans-)lov

Når public service skal produceres 700 millioner billigere, skal der selvfølgelig spares på det, der er kvalitet, idet kvalitet koster penge. Jeg gætter på, at følgende forsvinder, da det ikke understøtter borgerlig politik:

 • En stor del af TV-drama
 • Anders Aggers “Indefra”
 • “Magtesløs i systemet”
 • “Barndom på bistand”
 • Og meget andet, der viser virkeligheden, som den viser sig for alt for mange.

Jeg frygter, at vi vil blive tilbudt en masse billigt skrammel fra udenlandske giganter. Og det DR selv skal producere, bliver selvfølgelig mere af “syng en sang”, “dans en dans”, “bag en kage”, fodbold og andre ligegyldige ting.

ØV!

8 Svar
 1. Tim Lago Andersen
  Tim Lago Andersen siger:

  Puha du vil hade mig nu 🙂
  Stod det til mig så lukkede de DR, der er intet ud over chefernes lønninger der koster de penge de stjæler fra danskerne,
  Jeg bruger overhovedet ikke DR, så jeg er ret så træt af at skal betale til dem
  *ved godt licens pengene bliver delt ud, men DR tager bestemt deres del og andres af kagen*

  At tvinge ting over hovedet af folk er ikke i orden, DR skal kunne fravælges, og dermed også licens.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Tim

   Velkommen til min blog, og mange tak for din kommentar, der lige skulle godkendes først, da du ikke tidligere har indsendt en kommentar (spamhensyn). Fra nu af vil du stryge lige igennem.

   “Hade” nej slet ikke men lodret uenig, og det skal der også være plads til. Men det ved du jo allerede.

   Når du nu ikke bruger DR, kan du kun dårligt udtale sig om det, de producerer. Har du fx set nogle af de kvalitetsudsendelser, jeg nævner? De koster penge. Prøv at se nogle “Indefra med Anders Agger”. Det er fremragende fjernsyn. De ligger på nettet.

   Jeg for mit vedkommende kunne aldrig drømme om at tænde for andet end DR1 og DR2. For mig er fx TV2 fjernsyn for dem, der ikke kan følge med til noget, der vækker tanker. Vi har brug for nogen, der tør kræve noget af seerne, i stedet for alt det reklamegejl styret af V og LA.

   Jeg bryder mig ikke om, at DR skal på finansloven, idet det så bliver tilfældige tåbelige politikere, som ikke har forstand på hverken kultur eller medier, der skal bestemme, hvad jeg skal se. Og så er der helt sikkert ikke mere ad modum “Barndom på bistand”, som du jo så heller ikke har set.

   Hav en god dag.

 2. Eric
  Eric siger:

  Det er vel første skridt mod privatisering og kanalisering af skattekroner til private aktører. Det ligner 80 % ideologi med 20 % vendetta til DF. Metoden er den samme, som man har brugt over for kommunerne, nemlig udsultning. Jeg ser i forvejen ikke meget fjernsyn, og nu bliver det sikkert endnu mindre.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Eric

   Jeg er enig i, at dette må være et skridt mod en privatisering af DR. Jeg forstår ikke, man bruger et som “public”, hvis man vil privatisere. Næh jeg ser heller ikke meget fjernsyn, faktisk bare TV-avisen 18:30, og den kan vel ikke privatiseres? – Hrmm man ved dog aldrig med det aktuelle politiske klima.

 3. Henny Stewart
  Henny Stewart siger:

  Mens jeg er meget godt tilfreds med, at man vil indkræve licensen over skatten, er jeg også meget betænkelig ved nedskæringen på de 20%. Jeg synes, vi i forvejen har utroligt mange genudsendelser og mange underlødige amerikanske programmer på DR. Jeg synes, de skulle nedlægge nogle af de mange kanaler og koncentrere sig om ordentligt indhold på de sidste.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Henny

   Du har ret i, at der er mange genudsendelser og underlødige amerikanske programmer. Jeg lægger ikke så meget mærke til det, da jeg er uhyre kritisk med, hvad jeg vil lægge de mentale ressourcer i.

   Det vil helt sikkert være en god idé at nedlægge adskillige kanaler og koncentrere sig om fx DR1, DR2 og DR-K.

 4. Jørgen
  Jørgen siger:

  Øregas synes også at være en mulighed for at karaktisere forherligelsen af egen fortræffelighed, som synes at være en politikerspecialitet i sådanne situationer.
  Jeg har en anelse svært ved at forstå hvorledes 20% af 2500 i licens bliver til en besparelse på 166 kr., men jeg har også set at det checkudstedende folkeparti tilsyneladende har fået indført en kompenserende check til pensionister. Om det så er alle eller nogle står hen i det uvisse.
  Jeg håber sandelig x-faktor og lignende afskaffes til fordel for udsendelser om forsømte børn og andre tilsvarene godtfolk.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Jørgen

   Nemlig – ud med X-faktor og andet skrammel, som fylder mere og mere i sendefladen.

   Nemlig – øregas er et godt ord her. Hvor kan jeg dog ikke holde at den ordflom ud.

   Nemlig – regnestykket holder ikke, men jeg har nu også forstået det sådan, at de 20 pct. ikke er, hvad din regning skal beskæres med, men hvad DRs bevillinger skal beskæres med.

   Hvor den check til pensionisterne kom fra, ved jeg ikke. Måske bare DF-hokus-pokus?

Der er lukket for kommentarer, da posten er mere end et år gammel.