, , ,

WordCamp Denmark

En weekend i Vesterbro Kulturhus med WordPress!

WordPress Danmark har arrangeret WordCamp Denmark. Det er inspirerende at tilbringe to dage sammen med ca. 70 andre bloggere.

Det første oplæg “Derfor kan du ikke undvære en blog” handlede om branding – og jeg skal måske nok lige sluge, at hvis man ikke driver virksomhed, er det i realiteten en selv, man brander ved at blogge! Det næste jeg lige skulle sluge var Julia Lahmes bastante udsagn om, at en blogpost ikke skal være længere end 100 ord. Jeg er slet ikke enig; hvis en post skal have baggrund og perspektiv kan det ikke gøres med 100 ord.

Et rigtig godt indlæg var af Frederick Townes fra mashable.com, der tale om optimering af brugeroplevelsen og alt det man kan gøre for at bloggen loader hurtigere og mere effektivt. Han præsenterede blandt meget andet et plugin, som jeg gerne vil installere “W3 Total Cache”. Men min host tillader ikke installationen. Det være Surftowns “safemode on”, der driller. Jeg spurgte mig lidt for og opdagede til min skræk, at man hos Surtown heller ikke har adgang til den lette opdatering af WordPress, når version 3.0 er på gaden om få dage – man skal ned og rode i filer.

Pokkers – jeg vidste jo godt, at Surftowns safemode står modsat alle de andres, men jeg kendte ikke konsekvenserne. Nu må jeg så kigge mig om efter et andet webhotel eller måske rode mig ud i Surftowns Virtual Private Server (VPS), for jeg vil have frihed til at installere de plugins jeg har lyst til og brug for. På min blog skal der ikke være begrænsninger!