TNG: Færre ord på engelsk

TNG: Læs om sognepræst til Simmerbølle Christen Jørgensen Wind

Slægtssiden – næsten – på engelsk

Min slægtsside i TNG foreligger nu næsten også på engelsk, da jeg har fået uvurderlig hjælp til oversættelsen af forsiden. Du kan evt. se den her: https://tng.stegemueller.dk. Man skifter sprog i topmenuen, da standardsproget naturligvis er dansk. Indtil videre er der links til danske sider i den engelske tekst. Senere går jeg i gang med at omskrive nogle af de vigtigste fortællinger – om fx mormor og morfar – til engelsk.

Stadig udfordringer med ‘events’

Der er dog stadig udfordringer vedrørende det, der kaldes begivenheder/events. Der er 76 begivenheder, og en stor del af dem er enten så lette, at de ikke behøver et ekstra kig, eller også er de allerede validerede af hjælpsomme mennesker, der både kan de gamle ord og er dygtige til engelsk, for det er det, der kræves.

De resterende 39 ord mangler et ekstra kig. Linket fører til  et regneark, eventtypes, hvor det manglende kan ses. Det er lidt bøvlet at aflæse, men jeg kan ikke uden videre danne en bedre oversigt. Regnearket rummer alle 76 begivenheder, men er sorteret, så det, der skal ses bort fra, ikke forstyrrer. Den første række, der skal kigges på, er række 39.

Det fungerer således:

Der står fx i række 39:

1,”ADOP”,”Adopteret”,”Danish-UTF8|Adopteret|English-UTF8|Adopted“,”1″,”0″,”0″,”0″,”I”.

Du skal forholde dig til ordet lige efter Danish-UTF8| (altså ‘Adopteret’) og lige efter English-UTF8| (altså ‘Adopted’)

Alle mulige forkortelser, tal og koder, skal du ikke forholde dig til. Dem tager jeg mig af 🙂

Marker gerne, fx ved at farve rækken rød, hvor du har lavet en rettelse.

Har du tid – og lyst?

Er der mon en eller flere, der har tid – og lyst – til at kigge på det? Jeg giver gerne en skilling eller et par flasker god vin for ulejligheden.

For at undgå dobbeltarbejde beder jeg om, at du lægger en kommentar her på siden, når/hvis du vil hjælpe. Der er ingen grund til, at hjælpsomme mennesker spilder deres tid!

Sognepræst til Simmerbølle

På billedet ses Christian Jørgensen Wind, sognepræst til Simmerbølle på Langeland, 1764 – 1856, overværede den sidste henrettelse på Langeland. Slægtskabet er ganske nært 🙂 da ‘Hanne B. Stegemüller er 5 x grandniece af hustru til Christian Jørgensen Wind’.


Senere – opdatering kl. 21:12:42:

Jeg fandt, efter tip fra Eric, dette fremragende opslagsværk: Danish to English Genealogical Word List. Her kunne rigtig mange af de manglende ord slås op.

Nu er listen væsentligt kortere. Se bare her: eventtypes-rev Nu synes jeg kun, der mangler 13 ord. Kig gerne med fra række 65 – men kig selvfølgelig gerne på dem alle.

 

4 Svar
  1. Stegemüller
    Stegemüller siger:

    Der er kuk i bloggen (igen, igen), så jeg (Hanne) sætter denne kommentar ind på vegne af Eric, der mailede den til mig:

    “Min kommentar var, at du får en del hits, som måske kan bruges, hvis du søger på “genealogical terms”.

    Hilsen Eric”

Der er lukket for kommentarer, da posten er mere end et år gammel.