,

Thyregod kirkebog 1713-1814

Slægtsbloggen flytter ind

Det er planen at få alle posterne fra min slægtsblog flyttet ind her på WordPress, men det er en stor opgave, for den blog kører i et helt andet system.

Fra nu af kommer denne blog også til at rumme mine poster om slægtsforskning, for der er ingen grund til at generere endnu flere poster, der skal flyttes.

De af mine læsere, som synes, at slægtsforskning er kedeligt, må så bare hoppe disse poster over.

Thyregod Kirkebog 1713-1814

Jeg er begyndt på et lidt vanvittigt projekt, nemlig at gøre Thyregod-Vester sognes kirkebog 1713-1814 i Ejnar Bjerres udskrift tilgængelig på min hjemmeside. Jeg har taget et bette nøk hver dag gennem noget tid og er nu klar med fødte/døbte her. I søgefeltet kan du angive den døbtes navn eller faderens navn eller endelig et sted. På søgesiden er der mere forklaring til de enkelte felter og deres indhold. Jeg håber, I bliver glade for kirkebogen og kan bruge den aktivt i jeres slægtsforskning sammen med de andre kilder, jeg har bearbejdet om Thyregod sogn.

Ejnar Bjerres udskrift

Når kilden er Ejnar Bjerre og når det handler om Thyregod, kan man være sikker på kvaliteten! Jeg vil derfor fortsætte med de øvrige kirkelige handlinger, og hvis jeg bare følger rækkefølgen i det kolossale ringbind Villy M. Sorensen i München engang sendte mig med Ejnar Bjerres udskrift, bliver det næste jeg tager fat på de døde. Dødsdatoer er man jo som slægtsforsker ofte i bekneb for. Jeg er ganske imponeret af Ejnar Bjerres arbejde! Udskriften af kirkebogen er bare en lillebitte del af det arbejde han lavede om Thyregod sogn. Hans “Thyregod gårdhistorie” er fx genial! Han følger beboerne på en gård og deres familier i så lang en periode, som det overhovedet er muligt. Jeg forstår slet ikke, at han kunne nå det på kun ét liv – og jeg har ofte sendt ham en særdeles venlig tanke.