Taknemmelig

Det er netop sådan jeg føler mig: Taknemmelig. I disse dage føler jeg, at jeg har fjernet mig fra afgrunden og har lysten til livet; det er i sig selv stort. Jeg har det ganske enkelt godt. Jeg sender “forebyggende ECT” mange venlige tanker. Når de seks aftalte gange er slut i løbet af februar 2016, skal vi “forhandle” om næste sekvens. Jeg forestiller mig, at jeg kan komme og sige: “Se nu har jeg haft det godt i 5 * 3 uger (underforstået har ikke været indlagt), synes I så ikke, I skulle give mig seks gange mere?” 15 uger uden indlæggelser er ikke ret lang tid for almindelige mennesker, men for mig er det lang tid, når jeg kigger bagud. Jeg ved ikke, hvornår det sidst er sket. Jeg håber, de er til at “forhandle” med.

Ganske langsomt begynder der at tegne sig konturer af mit fremtidige liv, og det gør godt efter 2½ år i uvished. Rom blev ikke bygget på en dag, så jeg er helt med på, at det vil tage tid, men bare det ganske langsomt går i retning af mere klarhed, er jeg glad.

En dag som i dag med højt klart solskin og klingende frost har bare gjort det hele endnu bedre. Jeg kom ud at gå en tur iført den store vinterfrakke og de store vinterstøvler, men skønt var det. Inden det havde jeg besøg af præsten og vi kom ind på søndagens prædikentekst om Jesus, der skiller fårene fra bukkene. Jeg var til Gudstjeneste hos Pia Sundbøll i går, og hun fik noget interessant om verdens ondskab og næstekærlighed ud af det – alt sammen set i lyset af de forfærdelige terrorhandlinger i Paris. En af hendes mange pointer var, at man kan vise kærlighed overfor andre mennesker på mange måder – også i det små, det behøver ikke være noget stort og fint, de små handlinger gælder også. Jeg kan ikke lige huske/forklare, hvordan hun fik koblet terrorhandlingerne sammen med dette.

Det var bare det, jeg ville fortælle i dag.

19 Svar
  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Kisser

   Du kan også tro, at jeg glæder mig over disse dage. Det er så dejligt at mærke, når det går fremad.

 1. Kirsten b. r.
  Kirsten b. r. siger:

  Ud at gå, lyst til livet, væk fra afgrunden. Juhu, det er simpelthen så godt. Jeg når aldrig ud at gå. Bare Hvidovre lå lidt tættere på.
  Ser du Anders Agger nu på DR2?

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Kristen

   Ja det kunne være dejligt, hvis vi kunne gå sammen!

   Som jeg også skrev til Lene, er det skønt, når noget lykkes. Jeg er glad for, at det hele pludselig synes at vende.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Kirsten

   Jeg sad netop og så Anders Agger. Jeg synes, det er nogle rigtig gode udsendelser. Tv fra en lukket afdeling er interessant, når man selv har været der.

Der er lukket for kommentarer.